Pannazdzieckiem napisał(a): Kurde lubię ten temat.
Wczoraj jak zwykle przy pięknej pogodzie gapiłem się w niebo.
Latały sobie kłębiaste chmurki , parę samolotów i żadnych "smug kondensacyjnych" oprócz tych znikających za samolotami. Wychodzi na to , że większość linii lotniczych miała wczoraj wolne.
Po ostatnim tygodniu lata , kiedy smug było od cholery i mocno świeciło mieliśmy lokalne podtopienia. A to z tego względu ,że rozpylane chemikalja kondensują na danym terenie parę wodną i leje jak z cebra. Wczoraj pewnie nie było sensu opryskiwać , co widać po dzisiejszej pogodzie.
Dwa tygodnie temu , pod Osiecznicą , w miejscu gdzie zwykle zbieram kanie , zauważyłem kilka drzew z "powypalanymi dziurami " na liściach. Dwie , trzy dziurki o brązowych krawędziach ok. 1 cm kw. na zielonym liściu. Przestałem zbierać kanie.
Zaobserwowalem to samo. Ewidentnie, przed tymi wzmozonymi opadami mozna bylo zaobserwowac liczne, rownolegle ulozone smugi, ktore po czasie ulegaly rozproszeniu jakby w chmury. I tak jak piszesz - ruch lotniczy nagle zmalal... Cos sie dzieje nad naszymi glowami, nie wiemy do konca co, ale nalezy o tym mowic i chciec (czytaj: nie bac sie samodzielnego myslenia) to dostrzegac.
Dopisane 03.10.2010r. o godz. 02:01:
~jogi babu napisał(a): Ze względów, które zrozumiecie po przeczytaniu tego tekstu, nie mogę ujawnić swojej tożsamości.
Jestem mechanikiem samolotów dużych linii lotniczych. Pracuję przy utrzymywaniu jednej z baz znajdujących się w dużym porcie lotniczym. Myślę, że pewne informacje, które tutaj znajdziecie są ważne. Po pierwsze, chciałbym powiedzieć coś na temat "dziobania porządku" wśród mechaników. Jest to ważne dla tej historii z przyczyny, którą powinieneś odgadnąć sam.
[...]
Nie mam pojecia kto to napisal, ale zdecydowanie polecam przeczytac to w calosci.
Dopisane 03.10.2010r. o godz. 02:08:
puma2009 napisał(a): woow, ale opryski -ale chyba nie u nas kolego...
Wykazujesz sceptyczna postawe (to dobrze - w koncu watpliwosci zawsze rodza pytania), ale uwazam ze malo racjonalna i logiczna. Dlaczego uwazasz ze tego nie ma? Spogladasz na niebo gdy tworza sie te smugi? Ile informacji na ten temat udalo Ci sie uzyskac? Wedlug mnie twoja opinia zrodzila sie z czystej manipulacji - jestes przekonany, ze cos jest nie prawda, gdy w powszechnej opini jest ignorowane. Tymczasem ludzie wiele rzeczy ignoruja, bo jest im tak wygodniej lub tez tak zostali nauczeni (bo komus na tym zalezy). Zawsze powtarzam - trzeba myslec w pelni samodzielnie, szukac prawdy i nie polegajac na opini wiekszosci ktora przeciez tak czesto moze byc bardzo mylna.