Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Najlepsza pizza w Bolesławcu

5899
#pati84 nieaktywny
14 listopada 2013r. o 15:55
Najlepsza pizza będzie wtedy, gdy ZROBIMY JĄ SAMI :)
Jeśli ktoś nie potrafi (tak jak ja) lub mu się najnormalniej w świecie nie chce, to wystarczy kupić ciasto na pizze (np. w Carrefourez, kosztuje ok. 2 zł) i sobie samemu ją "ozdobić" warzywkami, wędlinkom, serkiem czy co kto tam lubi... :)
I po prostu PALCE LIZAĆ :D

♥ Uwielbiam kłaść się z myślą, że mam dla kogo wstawać ♥
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
14 listopada 2013r. o 16:26
Składniki
500 g mąki pszennej
40 g drożdży
250 ml ciepłej wody
płaska łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy

Drożdże rozprowadzić z cukrem i ciepłą wodą, wymieszać z ok. 4 łyżkami mąki, przykryć i odstawić na 15 minut aż wyrosną.
Do mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy , wymieszać i zagnieść dość miękkie ciasto (jeśli będzie za twarde, wlać jeszcze trochę wody), dolać oliwę, wszystko razem ponownie zagnieść.
Ciasto podczas wyrabiania powinno sprawiać wrażenie, jakby zaczynało rosnąć. Wyłożyć na blachę, a składniki... dowolnie:) Nie ma lepszego ciasta;) Sprawdzone i zachwalane przez znajomych.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8558
#Bellusia nieaktywny
14 listopada 2013r. o 18:32
Najlepsza pizza to ta którą sam zrobisz :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
14 listopada 2013r. o 20:33
~jaremy200 napisał(a): Mi osobiscie smakuje tomato a szczEGOLNIE NR 9 z pikantnym salami.... troche drozej niz w bolcu ale nie ma porownania. Tomato rzadzi.
pf chyba upadles na glowe skladnikow tak malo ze ledwo je widac
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
14 listopada 2013r. o 22:47
i niedobra :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~PICCA? niezalogowany
15 listopada 2013r. o 9:05
Nie wiem dlaczego tak zachłysnęliśmy sie tym południowoeuropejskim "wynalazkiem". Niby żadna rewelacja bo zwykłe ciasto podpłomykowe posypane czymś dla urozmaicenia ( kiedyś tym co można było znaleźć w przydomowym ogródku) i posiłek gotowy. Było to typowe danie dla biedoty, gdy nie było co do garnka włozyć. Teraz tylko różni sie tym czym jest obsypane na wierzchu. Gdyby to był polski wynalazek, głowę dałbym,
że nie byłby znany, ba, wręcz przeciwnie- pogardzany. Nie brzmiałby melodyjnie "picca italiano" czy teź "picca italiani". No bo jak tu wymówić np " podpłomyczek kielecki" lub "rzeszowski". Przez gardło by naszym kosmopolitom nie przeszło. Takie przaśne?? Tak na marginesie: naszych pierogów ( chociaż to wynalazek zaadoptowany ze wschodu) jakos Włosi je jedzą. Nie mamy ( bo nie chcemy) przebicia. Niestety wszystko co "trendy" łykamy czasem bezmyślnie z zagranicy. Ot! Taka refleksja...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~picca? niezalogowany
15 listopada 2013r. o 9:12
W pośpiechu przekręciłem wyraz: "nie zaadoptowany" a winno wnno być "zaadaptowany". Może jednak właściwie byłoby napisać "przejęty".
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Płaskie Ciacho niezalogowany
15 listopada 2013r. o 9:27
~PICCA? napisał(a): Nie wiem dlaczego tak zachłysnęliśmy sie tym południowoeuropejskim "wynalazkiem". Niby żadna rewelacja bo zwykłe ciasto podpłomykowe posypane czymś dla urozmaicenia ( kiedyś tym co można było znaleźć w przydomowym ogródku) i posiłek gotowy. Było to typowe danie dla biedoty, gdy nie było co do garnka włozyć. Teraz tylko różni sie tym czym jest obsypane na wierzchu. Gdyby to był polski wynalazek, głowę dałbym,
że nie byłby znany, ba, wręcz przeciwnie- pogardzany. Nie brzmiałby melodyjnie "picca italiano" czy teź "picca italiani". No bo jak tu wymówić np " podpłomyczek kielecki" lub "rzeszowski". Przez gardło by naszym kosmopolitom nie przeszło. Takie przaśne?? Tak na marginesie: naszych pierogów ( chociaż to wynalazek zaadoptowany ze wschodu) jakos Włosi je jedzą. Nie mamy ( bo nie chcemy) przebicia. Niestety wszystko co "trendy" łykamy czasem bezmyślnie z zagranicy. Ot! Taka refleksja...
PICCA nie została wymyślona w europie tylko w stanach osadnicy mormoni ją wymyślili.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza