Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Najlepsza pizza w Bolesławcu

~nauczuciel poucza niezalogowany
15 listopada 2013r. o 9:55
(...)

Zmoderowano 15.11.2013 godz.21:28 - powód: offtop (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5899
#pati84 nieaktywny
15 listopada 2013r. o 14:14
~ napisał(a): Składniki
500 g mąki pszennej
40 g drożdży
250 ml ciepłej wody
płaska łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy

Drożdże rozprowadzić z cukrem i ciepłą wodą, wymieszać z ok. 4 łyżkami mąki, przykryć i odstawić na 15 minut aż wyrosną.
Do mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy , wymieszać i zagnieść dość miękkie ciasto (jeśli będzie za twarde, wlać jeszcze trochę wody), dolać oliwę, wszystko razem ponownie zagnieść.
Ciasto podczas wyrabiania powinno sprawiać wrażenie, jakby zaczynało rosnąć. Wyłożyć na blachę, a składniki... dowolnie:) Nie ma lepszego ciasta;) Sprawdzone i zachwalane przez znajomych.

DZIĘKI :D
Będzie pizza na obiadek :D

♥ Uwielbiam kłaść się z myślą, że mam dla kogo wstawać ♥
~pizza niezalogowany
15 listopada 2013r. o 14:59
Kolego Płaskie ciacho- masz może na myśli mormonów pochodzenia neapolitańskiego? Pizza, przynajmniej jej pierwowzór kulinarny, ma swoje korzenie już w starożytnej Grecji, skąd trafiła do starożytnego Rzymu a współcześni poznali ją w Neapolu, skąd to pierwotnie jako danie biednych , zrobiła później karierę w Europie i za oceanem, jak mówisz u Mormonów. Ale na takiej zasadzie karierę za oceanem ( czyt w szeroko pojętej Ameryce) zrobił makaron, przywieziony przez emigrantów włoskich, aczkolwiek pochodzenie makaronu jest azjatyckie ( vide podróże Marco Polo - polecam ).
~narkoman niezalogowany
24 grudnia 2013r. o 2:13
A ja nie jem pizzy gdyż wszystkie zaoszczędzone pieniądze przeznaczam na narkotyki
~Narko2 niezalogowany
24 grudnia 2013r. o 21:28
~narkoman napisał(a): A ja nie jem pizzy gdyż wszystkie zaoszczędzone pieniądze przeznaczam na narkotyki
i to sie chwali
4668
#Anonim4668 nieaktywny
25 grudnia 2013r. o 9:12
~narkoman napisał(a): A ja nie jem pizzy gdyż wszystkie zaoszczędzone pieniądze przeznaczam na narkotyki

...optymistyczne i szerokie perspektywy na przyszłość ....TO PODSTAWA ;)
~klient biedronki niezalogowany
25 grudnia 2013r. o 9:24

a ja na alkohol ,nalewki po 3,90

~biedna ronka do klienta niezalogowany
25 grudnia 2013r. o 9:40
nalewka po nowym roku i zmianie akcyzy zmienia cenę na 4.10 pln
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza