Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Stare zdjęcia z Bolesławca.

~do pinio 65 niezalogowany
14 lipca 2013r. o 9:53
dziękuję i życzę wytrwałości w tym co robisz a robisz dużo dobrego dla histori i mieszkańców.
Ps. Pozdro dla MiM i bunzlau.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4199
pinio65
14 lipca 2013r. o 20:18
To taka obok Beatlesów moja nowa pasja. Cieszę się , że ktoś to ogląda. Zwłaszcza młodzi ludzie, którzy chcą poznać historię naszego pięknego miasta. Wszystkie moje zdjęcia (moje oczywiście w przenośni) na facebooku.

https://www.facebook.com/beatleschronology/photos_albums

Dopisane 14.07.2013r. o godz. 20:18:

https://plus.google.com/photos/100692761544269502052/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1
7352
#MiM nieaktywny
7 września 2013r. o 14:31
Wrona na Ratuszu wciąż straszy. Chociaż teraz po odmalowaniu już trochę mniej.
Miałem nadzieję ze przy okazji remontu, w herbie pojawi się orzeł zamiast tego szkaradziejstwa. Tyle dobrego że drzewo rosnące pod herbem podrosło i dość skutecznie zasłania nieszczęsny herb miasta.[img=1378557115_om6f3bq.jpg]

zapraszam na bunzlau.pl
~mir.ko niezalogowany
7 września 2013r. o 17:56
za to złote literki ladnie wygladajom :) , to taki mlody orzel, mi pasuje ;)
4560
#Wiolizna nieaktywny
7 września 2013r. o 20:48
No faktycznie prosi się o zmianę na orzełka. Wrona kojarzy mi się z niemcami :D

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni" :)
7352
#MiM nieaktywny
8 września 2013r. o 8:07
Wiolizna napisał(a): No faktycznie prosi się o zmianę na orzełka. Wrona kojarzy mi się z niemcami :D

Bynajmniej nie chodzi mi o to że ptak jest czarny bo taki właśnie występuje w innych przedstawieniach bolesławieckiego herbu. Ale te skrzydła jak u kurczaka mi do orła nie pasują. A poza tym nasz orzeł powinien spoglądać na swoje prawe skrzydło, podczas gdy ten z ratusza patrzy w swoją lewą stronę. A to już wyraźny błąd w herbie i nie godzi się by taki wizerunek eksponować w głównym punkcie miasta.

Dopisane 08.09.2013r. o godz. 08:07:

A tak wracając do głównego wątku strony, czy posiada ktoś jakieś przedwojenne zdjęcie herbu z ratusza?
Udało mi się znaleźć zdjęcie z widocznym herbem z lat 30-tych, na którym też widać czarnego kurczaka. Ciekawe czy ten herb wyglądał tak od początku, czy może ktoś go nieumiejętnie poprawił. Macie może wcześniejsze zdjęcia?[img=1378620427_l7qztj3.jpg]

zapraszam na bunzlau.pl
5183
magnum44
8 września 2013r. o 21:38
Ponownie obejrzałam wszystkie fotki naszego miasta w tym temacie.
Piękne !
:)

Mam kilka (-naście), które zrobił mój Tata. Spróbuję zeskanować i też zamieścić.
Może mi się uda ;)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~Justyś niezalogowany
9 września 2013r. o 8:35

Może ktoś rozpozna, jaka to ulica ???[img=1378708557_q5489o4.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza