Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

Dobry ginekolog

~pacjentka niezalogowany
23 sierpnia 2013r. o 12:48
~ napisał(a):
~ napisał(a):
jak jest wszystko dobrze to kazdy gin jest dobry ale jesli ciaża nie przebiega jak nalezy to juz nalezy wybierać roztropniej

to prawda ja miałam problemy w ciąży zdecydowałam się na dr.Kukułe dziś mam wspaniałego synka 5 miesięcznego.Dr.wart polecenia tylko szkoda że niestety przyjmuje tylko prywatnie za to nie patrzy na zegarek dla każdego poświęca tyle czasu ile potrzeba.:)Zmoderowano 23.08.2013 godz.10:13 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
też polecam Kukułe, super podejscie :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~* niezalogowany
25 sierpnia 2013r. o 17:55
Droga Pani
Z zespołem PCO lub PCOS jest poważny problem. Otóż przez wiele lat rozpoznawany był na podstawie ultrasonografii przez lekarzy ginekologów. Niestety orazy charakterystyczne dla tego zespołu otrzymuje się podczas badania u około 30 % kobiet. Jeśli się je o tym poinformuje to potem 1/3 osiedla pisze złośliwe posty w internecie. Faktycznie problem dotyczy do 5 % pacjentek. A rozpoznanie ma poważne konsekwencje. Rozwój tej choroby obniża płodność, może powodować otyłość, prowadzić do zaburzeń metabolizmu, cukrzycy, czy wręcz powodować nieprawidłowe zmiany w macicy mogące doprowadzić do raka tego narządu. W związku z tym o ile jest to możliwe lekarze stawiają te rozpoznanie ostrożnie. Leki o których Pani pisze znane są ginekologom od klikunastu lat. Od co najmniej 2 lat bromergonu się już nie zaleca. Aby móc poprawnie postawić diagnozę potrzebna jest ocena metabolizmu. Otrzymała Pani skierowania na badania i bardzo słusznie poniosła pani koszty diagnostyki. Jednakże dalsza diagnostyka nie należy do ginekologa lecz endokrynologa. Na podstawie ginekologicznego usg i przedstawionych badań, proponuje on dodatkową diagnostykę. W przypadku potwierdzonych zaburzeń metabolizmu otrzymuje Pani dodatkowe leczenie w tym przypadku przeciwcukrzycowe. Na tym tle ginekolog przystępuje do wywoływania jajeczkowania. Teraz Pani musi mieć szczęście i w ta upragnioną ciążę zajść. Jak łatwo zauważyć jest to zwykle dłuższa droga. Oczywiście gratuluję i Pani i Pani nowemu Ginekologowi sukcesu po kozackim podaniu leków, ale diagnostyka nie została w pełni wykonana. W czym problem. Otóż postawienie rozpoznania wiąże się często z wieloletnim przyjmowaniem leków hormonalnych , co obojętne dla organizmu nie jest. PCO zmniejsza płodność, czyli zamiast 6-10 płodnych cykli w roku będzie 1 i to nie w terminie 14 dnia cyklu. Pacjentki zachodzą w ciążę ale muszą mieć w tym przypadku szczęście. Nierzadko przez wiele lat nie posiadają potomstwa.
Co można samemu? Umiarkowany wysiłek fizyczny poprawi metabolizm. Świece wieczorem przy kolacji złagodzą stres, a lampka wina(od 18 roku życia) obniży prolaktynę. Powodzenia
dr n. med. Robert Ziółkowski
~mammi niezalogowany
25 sierpnia 2013r. o 20:19
Dziewczyny rodzace w boleslawcu, czy moze mi ktoras powiedziec, co potrzeba miec ze soba do szpitala -siebie i dzidzi? Ps i jak wyglada sprawa porodu jesli chce rodzic ze swoim lekarzem z naszego szpitala, a np nie bedzie miec w danej chwili dyzuru?
~mama niezalogowany
25 sierpnia 2013r. o 21:13
~mammi napisał(a): Dziewczyny rodzace w boleslawcu, czy moze mi ktoras powiedziec, co potrzeba miec ze soba do szpitala -siebie i dzidzi? Ps i jak wyglada sprawa porodu jesli chce rodzic ze swoim lekarzem z naszego szpitala, a np nie bedzie miec w danej chwili dyzuru?

Oj ze soba trzeba miec sporo rzeczy, nie dawno rodzilam w Bolesławcu. Potrzebne sa podlady na lozko najlepiej 3sztuki, pampersy dla doroslych ( zakladaja je pielegniarki po porodzie) sa niezbedne! podpaski, woda mineralna do picia w czasie porodu najlepiej z dziubkiem, kapcie, szlafrok, 3-4 koszule nocne najlepiej z guzikami zeby nie bylo klopotu z karmieniem dziecka, majtki poporodowe ( w aptece mozna kupic albo w sklepie medycznym) plyn do higieny intymnej i inne przybory do higieny, reczniki. Dla dziecka trzeba miec pampersy i chusteczki nawilzajace. Ubranka sa potrzebne w dniu wypisu. :)
~ja niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 10:30
poszukuje namiary na jakas pania ginekolog ktora przyjmuje na nfz
~ niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 10:42
~mama napisał(a):
~mammi napisał(a): Dziewczyny rodzace w boleslawcu, czy moze mi ktoras powiedziec, co potrzeba miec ze soba do szpitala -siebie i dzidzi? Ps i jak wyglada sprawa porodu jesli chce rodzic ze swoim lekarzem z naszego szpitala, a np nie bedzie miec w danej chwili dyzuru?

Oj ze soba trzeba miec sporo rzeczy, nie dawno rodzilam w Bolesławcu. Potrzebne sa podlady na lozko najlepiej 3sztuki, pampersy dla doroslych ( zakladaja je pielegniarki po porodzie) sa niezbedne! podpaski, woda mineralna do picia w czasie porodu najlepiej z dziubkiem, kapcie, szlafrok, 3-4 koszule nocne najlepiej z guzikami zeby nie bylo klopotu z karmieniem dziecka, majtki poporodowe ( w aptece mozna kupic albo w sklepie medycznym) plyn do higieny intymnej i inne przybory do higieny, reczniki. Dla dziecka trzeba miec pampersy i chusteczki nawilzajace. Ubranka sa potrzebne w dniu wypisu. :)
Zamiast płynu do higieny intymnej polecam szare mydło,które najlepiej leczy rany.
~koalA niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 11:29
Ktory z ginekologow przyjmie mnie szybko prosze o numr telefonu
~ niezalogowany
26 sierpnia 2013r. o 14:34
~koalA napisał(a): Ktory z ginekologow przyjmie mnie szybko prosze o numr telefonu

Pan dr Robert Ziółkowski przyjmuje w poniedziałki bez rejestracji. Jak dla mnie to bardzo dobry fachowiec, wypowiedział się nawet kilka postów temu. Z całego serca polecam tego lekarza.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza