Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Rejestracja auta sprowadzonego zza granicy.

3145
#hemi nieaktywny
15 marca 2012r. o 9:12
ale na D1 OSTRY nie licz:D

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~k1p niezalogowany
15 marca 2012r. o 9:16
Oj nie, nie liczę :D
Tym bardziej, że za taką trzeba pięć stówek wyłożyć. Gdyby jeszcze można je było zabrać do kolejnego auta, można by było pomyśleć. Ale chyba obowiązują takie same przepisy jak przy standardowych :)
3145
#hemi nieaktywny
15 marca 2012r. o 9:23
taki troszke off top ,ale odnośnie tablic to wiele się już widziało ale kilka mi utkneło w pamięci :P0 RSCHE (na 911), P0 SSIJ, R0 ZALKA ( w GSX-R pewnej Rozalii),CO KOTKU,DO BARU,czy tablica na Subaru pewnego fana rajdów SO LBERG:)

Hołowczyc na swej hayabusie ma N1 HOLO:d:d

Dopisane 15.03.2012r. o godz. 09:23:

a to moja tablica :] :] :]
http://www.bolec.info/index.php?op=gallery&user=3145&pic=12623

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
8510
#WrednaTylda nieaktywny
15 marca 2012r. o 11:41
Odnośnie przeglądu : Jeżeli auto przyjechało na kołach i ma ważny brif ( tzn. przegląd rej. ) nie jest wymagane robienie go w kraju ( jest to działanie nie zgodne z prawem )
~ niezalogowany
15 marca 2012r. o 11:55
WrednaTylda napisał(a): Odnośnie przeglądu : Jeżeli auto przyjechało na kołach i ma ważny brif ( tzn. przegląd rej. ) nie jest wymagane robienie go w kraju ( jest to działanie nie zgodne z prawem )

NIE prawda!
jest wymagane ale tylko w tedy gdy zostało wyrejestrowane za granicą!
Nie pisz bzdur.
~Renia niezalogowany
15 marca 2012r. o 12:23
Miesiąc temu przechodziłam całą procedurę przerejestrowania auta sprowadzonego z Francji, a jest to już moje kolejne sprowadzone auto i mam doświadczenie. Za żadne skarby nie jest możliwe uporanie się z tym wszystkim przez 2-3 dni. Przy dobrej organizacji 1 dzień: przegląd, urząd celny i tłumaczenie. Prawie tydzień w US. Wydział Komunikacyjny: miękki dowód po trzech dniach. Twardy dowód dwa tygodnie: można dowiadywać się po tygodniu. W którejś kolejce, bo wszędzie trzeba swoje odstać, słyszałam od gościa,że uparł się i nie zrobił przeglądu, bo miał ważny zagraniczny, a jesteśmy przecież w Unii.Życzę cierpliwości w załatwianiu
8510
#WrednaTylda nieaktywny
15 marca 2012r. o 15:47
~ napisał(a):
WrednaTylda napisał(a): Odnośnie przeglądu : Jeżeli auto przyjechało na kołach i ma ważny brif ( tzn. przegląd rej. ) nie jest wymagane robienie go w kraju ( jest to działanie nie zgodne z prawem )

NIE prawda!
jest wymagane ale tylko w tedy gdy zostało wyrejestrowane za granicą!
Nie pisz bzdur.

Przeczytaj jeszcze raz mój wpis, tylko pomału ,, Jeżeli przyjechało na kołach i ma............ ,, może zrozumiesz ;)
~ niezalogowany
15 marca 2012r. o 19:35

Bzdury ! Po pierwsze w naszym p.. urzędzie ważnego np. niemieckiego przeglądu nie honoruja / a sam go robiłem dwa dni przed pojawieniem się w "wieżowcu" /brief to nie przegląd , a czy przyjechało na kołach to ju całkiem nie ma nic do rzeczy !! !! :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo