"Każdy oddział Narodowego Funduszu Zdrowia na leczenie w przyszłym roku dostanie tyle samo pieniędzy co w tym. Wiadomo, kryzys. A pacjenci? Odczują to na własnej skórze. Skoro pieniędzy na leczenie nie przybędzie, ciągle do lekarza stać będą w kolejce czy czekać na miejsce w szpitalu. A urzędnicy? Tylko zacierają ręce. W przyszłym roku na ich pensje Fundusz, w tym kryzysowym budżecie, wyskrobał dodatkowo aż 6,5 miliona złotych więcej!"
mylisz się kolego zauważ jak prosperuje służba zdrowia w tych krajach co jest prywatna a jak w tych co jest państwowa Ps: nie tylko polska służba zdrowia kuleje
"I wszystko jasne! Poseł Romuald „Hrabia” Ajchler (64 l.) domagając się podwyżek dla posłów, wcale nie rzucał tego pomysłu, ot tak na wiatr. On miał to wszystko dobrze przemyślane. Wiemy już jaka kwota chodziła po głowie pazernemu politykowi. Chce... ponad 2 tysiące złotych więcej! Czy on oszalał? Przecież lenie z Sejmu już i tak zarabiają krocie. "
"- Trzeba przekonywać Polaków, że są żołnierzami Rzeczpospolitej - muszą jej bronić, bo bez nich ona upadnie, a bez niej ich nie będzie - mówi w rozmowie z "W Sieci" Jarosław Marek Rymkiewicz. I dodaje: - Utrata niepodległości nie jest już tylko zagrożeniem. To się dokonuje na naszych oczach, bardzo podstępnie, bo niemal niewidocznie."
"Zdaniem pisarza, obecnie mamy do czynienia ze "wściekłą, zwierzęcą, antypolską propagandą", a jej cel to "przekonanie i zmuszenie Polaków, by sami się usunęli". Owa propaganda - wedle Rymkiewicza - "mówi nam, że Polak to podczłowiek i stwór, który powinien wstydzić się, że istnieje".
Reprezentujący Agorę mec. Piotr Rogowski pytał Rymkiewicza, czy w latach stalinowskich poeta był w Związku Młodzieży Polskiej. – Sednem sprawy nie jest to, co robiłem w wieku 15 lat – odpowiedział pozwany.
– A dlaczego pan uważa, że sednem sprawy są poglądy rodziców redaktorów "Gazety Wyborczej" – mówił Rogowski. I dociekał: – Czy mówił pan, że Stalin jest nieśmiertelny; że uczyni z Polski 17. republikę; czy krzyczał pan: "Precz z papieżem, niech żyje Stalin!"?
– Oceniłem bardzo surowo swoją młodość jako haniebną; zrozumiałem ją i wyciągnąłem właściwe wnioski – stwierdził Rymkiewicz.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.