Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 października 2013r. o 23:13
Panowie ... dajcie na luz , nie o czołgach rozmawiamy , tylko o absurdach.

Dopisane 08.10.2013r. o godz. 23:13:

Miło , że wróciłeś Alter, czyżbyś był powiązany z trepami ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
8 października 2013r. o 23:16
~mir.ko napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): ... na własne oczy widziałem na poligonie w Drawsku ( lata osiemdziesiąte )kompanię ruskich czołgów T72 , dziewięć sztuk , przy prędkości ok. 100 km/h po wertepach..

po wertepach t72 nie jest wstanie jechac 50ke nawet :)

pamietam jak kiedys przy wodce z kolega gadalismy jak to jakis czolg jedzie i strzela przy setce. byl przy tym drugi kolega ktory znal sie na military... skonal ze smiechu hnehe

"Panna..." się pomylił, chodziło mu o to że jakiś czołgista strzelał po setce. :D
10114
#alter nieaktywny
8 października 2013r. o 23:19
~mir.ko napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): ... na własne oczy widziałem na poligonie w Drawsku ( lata osiemdziesiąte )kompanię ruskich czołgów T72 , dziewięć sztuk , przy prędkości ok. 100 km/h po wertepach..

po wertepach t72 nie jest wstanie jechac 50ke nawet :)

pamietam jak kiedys przy wodce z kolega gadalismy jak to jakis czolg jedzie i strzela przy setce. byl przy tym drugi kolega ktory znal sie na military... skonal ze smiechu hnehe

Mylisz się, T72 po wertepach pojedzie około 80/h, oczywiście nie po tzw. czołgówce, ale w normalnym terenie. CZołgi ze stabilizacją działa, mogą skutecznie razić ogniem przy każdej prędkości.

A tutaj piątka najlepszych czołgów :)

za najlepszy czołg uważa się izraelską MERKAVE!

Dopisane 08.10.2013r. o godz. 23:19:

Pannazdzieckiem napisał(a): Miło , że wróciłeś Alter, czyżbyś był powiązany z trepami ? :)

Z trepami? nie, ale miałem przygodę z czołgami :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
8 października 2013r. o 23:37
alter napisał(a):

za najlepszy czołg uważa się izraelską MERKAVE!

Czy ja Ci już czegoś nie mówiłem o syjonistycznych menelach, Alter ? :)

NIE CHODZI O CZOŁGI !!... Tylko o przekręt związany z zakupem , przez to nieszczęśliwe i głupie Państwo , wybrakowanych rupieci. Virgo zwraca Waszą uwagę na fakty , a Wy ekscytujecie się strzelbami. O qurwasz , gdzie normalność ?

Wybacz Hegemonie przekleństwa, ale bez alkoholu , jak mawiał mój mentor kabaretowy Daukszewicz , tej rzeczywistości na trzeźwo nie trawię.

Dobranoc Bolecnauci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
8 października 2013r. o 23:44
Pannazdzieckiem napisał(a):

NIE CHODZI O CZOŁGI !!... Tylko o przekręt związany z zakupem , przez to nieszczęśliwe i głupie Państwo , wybrakowanych rupieci. Virgo zwraca Waszą uwagę na fakty , a Wy ekscytujecie się strzelbami. O qurwasz , gdzie normalność ?

No tak, zgadzam się z Virgo, a "Strzelby" to zabawki dla facetów :) Przyznam się, że mam sentyment do czołgów, ale już spoko :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
6979
E
9 października 2013r. o 7:12
Pannazdzieckiem napisał(a): Panowie ... dajcie na luz , nie o czołgach rozmawiamy , tylko o absurdach

Największym absurdem jest to, że "przeciętny Kowalski" czytając o takich transakcjach załamuje ręce, a ci którzy je finalizują, zacierają ręce. Różnica interesów ;(

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4335
9 października 2013r. o 8:51
Jak słusznie był zauważył swego czasu JKM , a Kolega Zorro przypomniał , mamy dzięki POpaprańcom , najdroższe autostrady na świecie , "najlepszy" sprzęt wojskowy i dwa miliony rodaków poza granicami. To czego nie mamy , to przyszłość i poczucie bezpieczeństwa.
Przy najbliższych wyborach proponuję wystawić im rachunek za taki stan rzeczy , a potem ( choć jestem przeciwnikiem systemu politycznego ) niech ludzie Jarka robią porządki.

Jest jednak problem, opisany dość trafnie chińskim przysłowiem : nie zganiaj much , bo przylecą następne. Jesteście pewni , że mamy wolność , demokrację i wolny wybór ?

Miłego :)

~mir.ko niezalogowany
9 października 2013r. o 10:10
ja uważam ze mamy. a co do dróg kierowców mało interesuje ile one kosztowały, nie słyszałem by za rządów pis budowano taniej czy usprawniono mechanizm przetargów. z problem łapówek boryka sie cała europa, w niemczech równiez jest to ogromne zjawisko pomimo niesamowitego porządku i dyscypliny.

wystarczy sie wybrac na drugą strone kraju by samemu zobaczyc ile autostrad i lokalnych dróg sie buduje. w kazdej prawie mniejszej i sredniej miejscowosci budowane sa piekne drogi przejazdowe i to robi wrazenie. zrobilem wlasnie 700 km przez wiele miasteczek i jezdzi sie wygodnie i bez dziur. na pewno duzo jest do zrobienia i poprawienia ale nie mozna powiedziec ze jest zle
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia do Marszałka
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza