Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
16 października 2013r. o 11:34
Od pewnego czau obserwuje ile to małych i dużych firm jest wykańczanych przez znany nam Urząd od pieniążków.Zastanawiałem się dlaczego tak się dzieje?A więc my goje nie możemy we własnym kraju być bogaci my musimy być biedni i podporządkowani każdy wie komu.więcej biednych i zastraszonych gojów to dobre.Pieniądze tylko na wegetacje.żadnych wygód żadnych wczasów bieda pijaństwo i głupota niedouczenie.podaje link w którym jest wyjaśnienie tego co tu jest napisane.Wypowiedz Mailing570. http://www.Kefir2010.wordpress.com/zombie-sa-wsrod-nas-spotykasz-ich-codziennie-globalna-cywilizacja-zombi-video
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
16 października 2013r. o 11:38
Jest jest troche w dół i po prawej najedż i kliknij.znowu ktoś blokuje.
10114
#alter nieaktywny
16 października 2013r. o 12:46
kc napisał(a):
Poznałam kiedyś księdza, który miał naprawdę "wypasione" auto, którym woził mnie w różne miejsca z pewnym małoletnim gagatkiem nie biorąc ode mnie za to ani złotówki. Wręcz spierając się ze mną, kiedy chciałam mu zapłacić za pomoc. Był bardzo skromnym i dobrym człowiekiem. Bardzo nam pomógł, bo ja nie miałam auta i nie wiem jak poradzilibyśmy sobie bez jego pomocy. Dla mnie więc ten obrazek oznacza małostkowość autora, któremu słowa Papieża Franciszka dają pretekst, by się "ponabijać" z księży. Pozdrawiam : ).

A to bym nazwał nawet swego rodzaju świadectwem, o innych duchownych spoza przestrzeni idotycznych i niesprawiedliwych stereotypów.

Dla mnie ten obrazek jest humorystycznym wskazaniem kierunku zmian w kościele. Tego bym chciał. Otóż z pewnościa są tacy księża, którzy w Kościele wybrali drogę kariery, i dóbr materialnych. Zawsze to mi przychodzi do głowy, kiedy usłyszę o tzw. "cenniku" za sakramenty. Kapłan, pasterz nie powinien obnosić się swoim dostatnim życiem, swoją majętnością, kiedy społeczeństwo cierpi niedostatek. Przypomina mi się film "Misja" z Robertem de Niro, gdzie kapłani żyją tak jak ich parafianie. Kościół zbudowany był z drewna, ale więcej w nich było radosnego ducha św nić dzisiaj w tych majestatycznych świątyniach. Ludzie mieli czystą wiarę w sobie, i według niej żyli. Obrazek pokazuje, że są tacy, którym nie pasuje "kościół ubogi dla ubogich". A to, że jednak ksiądz jedzie na rowerze sugeruje, że zmiany są nieuniknione. I mnie akurat to bardziej cieszy, niż smuci :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
9176
kc
16 października 2013r. o 13:35
gover napisał(a): "Wypasione" auto wiele mowi o skromnosci ksiedza.

Dla mnie było "wypasione" , nie znam się na autach , ale było duże , ładne i wygodne : ). Dla niego było tylko pojazdem, który ułatwia mu życie. I jego marka nie ma żadnego związku z tym, jakim jest człowiekiem. Skoro oceniasz ludzi i ich charakter na podstawie tego jakim autem jeżdżą, to może przewartościuj trochę swoje życie, nie rzeczy są najważniejsze.
9984
#gover nieaktywny
16 października 2013r. o 16:33
kc napisał(a): Dla mnie było "wypasione" , nie znam się na autach , ale było duże , ładne i wygodne : ). Dla niego było tylko pojazdem, który ułatwia mu życie. I jego marka nie ma żadnego związku z tym, jakim jest człowiekiem. Skoro oceniasz ludzi i ich charakter na podstawie tego jakim autem jeżdżą, to może przewartościuj trochę swoje życie, nie rzeczy są najważniejsze.

Ty ocenilas wczesniej, piszac ze ksiadz mial wypasione auto, ale byl skromnym czlowiekiem.
10114
#alter nieaktywny
16 października 2013r. o 16:36
gover napisał(a):
Ty ocenilas wczesniej, piszac ze ksiadz mial wypasione auto, ale byl skromnym czlowiekiem.

Gover przestań-przestań! Po aucie poznajesz, czy ktoś jest skromny, czy nie?

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
10897
#Anonim10897 nieaktywny
16 października 2013r. o 18:21
Alter , mam pytanie. Widzę ,że na podobne tematy masz sporą wiedzę. Wyjaśnij mi proszę dlaczego Karol Wojtyła nie poszedł po maturze do podchorążówki ?? Przed wojną był to obowiązek dla wszystkich chłopców po maturze. A był to rok 1938. Wojna jeszcze nie wybuchła. I nie był jeszcze w seminarium. Dlaczego ?? Co było powodem ?? Niby szczególik w życiorysie , ale ważny. Nie znalazłam odpowiedzi w dostępnej literaturze...
~mir.ko niezalogowany
16 października 2013r. o 18:24
alter napisał(a):
Gover przestań-przestań! Po aucie poznajesz, czy ktoś jest skromny, czy nie?

zalezy czy łokiec przekracza linie szyby :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza