kc napisał(a):
Z okładek , ostatnimi czasy wklejanych przez Ciebie, nie zauważyłam żadnej, która by zachwycała błyskotliwością autora i dawała do myślenia. Ty , jako osoba, która potrafi i lubi posługiwać się słowem pisanym, powinieneś zostawić wklejanie obrazków tym, którzy nie potrafią z sensem napisać kilku zdań. Przeglądając internet odnoszę wrażenie, że niedługo ludzie przestaną ze sobą rozmawiać, tylko będą się wymieniać obrazkami, których pełno w necie. Im ludzie mniej pojętni, tym chętniej z takiej formy komunikacji korzystają. Jeśli już musisz wklejać, to ogranicz chociaż ich ilość do naprawdę interesujących.
hmm? w metaforze, aluzji obrazkowej, obrazkowym przekazie nie ma nic złego :) To najstarszy sposób porozumiewania się! CZy jest wystarczająco błyskotliwy, czy też nie to kwestia gustu. Fakt są lepsze i gorsze, jednak skorzystanie z takiej formy komunkacji, wyrażania myśli ma wiele zalet. Oszczędzamy czas. Inspirujemy innych, którym się za bardzo czytać nie chce. PAmiętaj kc, że to w równym stopniu chodzi o odbiorcę przekazu. Jak już wcześniej pisałem, "obraz" działa mocno na wyobraźnie, której ostatnio brakuje lemingom ;) Więc nie chodzi według mnie o to, aby język strzępić po próżnicy, ale o to aby jasny prosty przekaz dotarł do odbiorcy :) Mam ograniczyć te wrzutki? do tych błyskotliwych? :) Szczerze mówiąc osobiście cenię nie te błyskotliwe, ale te o ważnym bieżącym temacie. Ale oki ograniczę. pozdrawiam.
Dopisane 15.10.2013r. o godz. 23:29:
skorn napisał(a): Jak to co? Skoro mamy dogonić Europę, to trzeba eutanazjować!
Właśnie, właśnie. To dylemat chyba tych, co szufladkują ludzi nazywając ich moherami. Tymczasem temat dotyczy wszystkich, każdy kiedyś zostanie "moherem". A to się niektórzy zdziwią, kiedy ta eutanazja dotknie ich samych. Oczywiście obrazek jest przerysowany, bardzo wyraziście nakreślony, jednak wcale nie taki wykluczony :)
Dopisane 15.10.2013r. o godz. 23:32:
Kc, a to obrazek dla Ciebie ;) może zinterpretujesz? :)) Jakiś szczególnie trudne to nie będzie. Zwróć uwagę na humorystyczny akcent, na czystość przekazu, i jaki prawdziwy to przekaz :)
pozdrawiam[img=1381872734_cga2ko2.jpg]