Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
22 października 2013r. o 11:49
Dziękuję Ci za szczerą odpowiedź :)

Tak długo , jak długo będziemy wybierać, tak długo będą nas w dupę kopać.

Miłego dnia Ci życzę i idę na spotkanie z tchórzliwą Motywacją, albo innym Technicznym :D

Żart oczywiście :)

Nara :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
22 października 2013r. o 11:57
Pannazdzieckiem napisał(a):
Tak długo , jak długo będziemy wybierać, tak długo będą nas w dupę kopać.

Panna twoja decyzja, masz do niej prawo. Bądź jednak świadomy, że nie głosowanie spowoduje, że z 100% uprawnionych do głosowania, przykładowo głosować 30%, z tego 16% już jest większością! Odliczając dzieci, nieuprawnionych do głosowania, SPOŁECZEŃSTWEM rządzą wybrani z poparciem niespełna 10% Polaków!

Dalej nie chcesz głosować? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
22 października 2013r. o 12:14
Alti, wyobraź sobie , że na chwilkę tylko wskakujesz do małego, osiedlowego sklepiku z politykami . Bierzesz najlepszy model , bo Cię na to stać. Przychodzisz do domu , uruchamiasz i to gówno nie działa.

Nie pytaj mnie ilokrotnie się zawiodłem. Możesz sobie w buty włożyć te statystyki.

No dobra spadam , miłego Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
22 października 2013r. o 12:26
Pannazdzieckiem napisał(a): Alti, wyobraź sobie , że na chwilkę tylko wskakujesz do małego, osiedlowego sklepiku z politykami . Bierzesz najlepszy model , bo Cię na to stać. Przychodzisz do domu , uruchamiasz i to gówno nie działa.

Nie pytaj mnie ilokrotnie się zawiodłem.

To nie są statystyki. To tylko przykładowe zestawienie procentowe, który może wynikać z nie głosowania. A efekt? Polską rządzi grupa, która ma niespełna 10% poparcie społeczeństwa. Zawsze powtarzam, że lepiej się pomylić głosując, niż nie głosować wcale. I tutaj podkreślam role świadomego, przemyślanego wyboru. Eliminowanie nieudaczników, karierowiczów. Państwa Skandynawskie sprowadziły rolę polityków, do sprawnych urzędników, z poczuciem społecznej misji. U nas polityk traktuje własną ojczyznę, jak dojną krowę, jak koryto. Jednak uważam, że zawsze można wybierać lepiej. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
22 października 2013r. o 18:22
Drogi Kajtusiu, jeśli przyjmiesz pieniądz , jako umowę społeczną , zawartą między nami w celu uniknięcia wymiany barterowej , to po jakiego diabła każesz mi cokolwiek kopać ?. Drukarni ci u nas pod dostatkiem :D Banksterzy przecież cały czas to robią ... drukują :D

Gorzej z tymi ustawami, mam oczywiście świadomość, ale to przecież też umowa społeczna. Nie wiem , czy wierz , taki Michalkiewicz spisał Kostytucję na 26 stronach maszynopisu i wielu twierdzi , że jest lepsza od obowiązującej. A w tej czytamy, na trzy setnej stronie ... zaraz po wstępie :D że mamy prawo do wszystkiego, oprócz drukowania pieniędzy :D
Jak te zapisy konstytucyjne funkcjonują w praktyce , każdy widzi, szczególnie w medycynie i szkolnictwie. A o pieniądzu fiducjarnym , to nawet na studiach chyba nie mówią, bo i po co mieszać ludziom w głowach. Niech nadal wierzą , że prywatna bankowość centralna ma pieniądze w postaci kapitału założycielskiego. Jak mamy drukarnię , to możemy mieć własne pieniądze i własną fabrykę domów, żeby ludzie mieli gdzie mieszkać.

Miłego wieczoru Wam życzę :)

10897
#Anonim10897 nieaktywny
22 października 2013r. o 18:46
Dodrukowywanie pieniędzy , w przypadku kłopotów finansowych , nie jest wcale głupie. USA cały czas od kilkunastu lat dodrukowują dolce i co ?? Jakoś krachu nie było a kurs dolara trzyma się dawnego poziomu :/ Niemcom taka polityka nie w smak.Wiadomo dlaczego - chcą uzależnić prawie cały świat do siebie ;(
~Motywacja niezalogowany
22 października 2013r. o 20:43
Pannazdzieckiem napisał(a):

idę na spotkanie z tchórzliwą Motywacją

Poszedłeś? Już wróciłeś? Jesteś jakiś niezrównoważony psychicznie, nigdzie się dzisiaj z toba nie umawiałem, więc nie wiem do kogo poszedłeś. Widzisz jakbym miał konto to można by się ustawić na to piffko na priv, a tak...No nie bardzo. Kogo nazywasz tchórzem? Powiedział człowiek wychodzący tylko po bułki do pobliskiego supermarektu.
Hipokryto kilka dni temu, mówiłeś, że oduczyłeś się publicznego przeklinania. To teraz sobie poczytaj swoje posty z tego tematu dzisiaj i z poprzednich dni w innym temacie już nie pamiętam dokładnie.
Nawiedzony hipokryta.
4335
22 października 2013r. o 21:14
~Motywacja napisał(a):
Nawiedzony hipokryta.

Też Cię kocham , życie jest za krótkie , aby się kłócić. Napisałem , że żartuje :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza