Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

11226
#Anonim11226 nieaktywny
25 października 2013r. o 10:18
Pannazdzieckiem napisał(a): Mówimy o BDP

Nie chcę się "specjalnie" czepiać Jazonie, ale NÓŻ oznacza coś zupełnie innego niż NUŻ :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
25 października 2013r. o 10:29
Pannazdzieckiem napisał(a): Brytyjczycy nie palą się do wejścia w strefę Euro , a to z tego względu , że nie chcą stracić resztek suwerenności

Jednak nie jesteś taki mądry za jakiego się uważasz. Oni dobrze znają historię, dobrze znają swoje położenie i bardzo dobrze wiedzą, gdzie wkładać swoich ludzi.
Pannazdzieckiem napisał(a):
Mają tam jeszcze dobrze myślących ekonomistów.

To nie są ekonomiści
Pannazdzieckiem napisał(a): My dzięki Bogu … jedynie, jeszcze nie jesteśmy, ale jeśli wejdziemy , to nawet te ochłapy suwerenności

Jednak dalej jesteś niepoprawnym optymistą. Wiejska już jakiś czas temu oddała resztki suwerenności, ale obywateli o tym nie poinformowała, stąd te sprzeciwy. Po prostu pomylili się w rozrachunkach. Słabych mieli socjologów, psychologów, matematyków, ekonomistów. Zapomnieli, że prócz wiejskiej liczącej kilkaset osób są jeszcze miliony obywateli.
Pannazdzieckiem napisał(a):
Idąc dalej tym sposobem, dorobimy się trzech, czterech korporacyjnych hybryd prowadzących ze sobą morderczą rywalizację.

To proponuję się zapoznać z terminem ,,hybryda", bo wychodzisz teraz na tefałowskiego dziennikarzyne, pisząc ,,trzy, cztery"
~Motywacja niezalogowany
25 października 2013r. o 10:39
Oj, powyższy post jest mój, jakimś nietrafem musiałem nie wpisać nicku. Żeby nie spamować to tylko dodam, że jak kiedyś Polski na mapie nie było, ale Polacy walczyli, tak teraz mamy Polskę na mapie, mamy prawdziwych Polaków żyjących na tym terenie, ale w rządzie Polaków już nie ma.
Oczekujmy z nadzieją Święta Niepodległoci. Miejmy nadzieję, że tego dnia coś się zmieni.
~mir.ko niezalogowany
25 października 2013r. o 12:43
przecież w rządzie są Polacy z tego terenu. widocznie dostanie się do władzy szybko zmienia człowieka.

mało kogo Panna interesuje globalizacja i korporacje sterujące światem, bo ciezko dowiezc ze to oslabia Polske. społeczenstwo tutaj chce zarabiac 3x razy co obecnie. i jesli dzieki temu jakies korporacje dorobią się willi na ksiezycu czy saturnie to niech im sie dobrze zyje.
~Motywacja niezalogowany
25 października 2013r. o 12:47
~mir.ko napisał(a):
mało kogo Panna interesuje globalizacja i korporacje sterujące światem, bo ciezko dowiezc ze to oslabia Polske.

No ok, to powiedz mi, co takiego posiadają niemcy, że potrafili się w ciągu kilkudziesięciu lat do takie stopnia podnieść, praktycznie z gruzów.
~ niezalogowany
25 października 2013r. o 14:07
NFZ -- Narodowy Fundusz Zdrowia .
W praktyce NARODOWY FUNDUSZ ZDRADY .
Dostęp do specjalistycznej opieki lekarskiej na NFZ dla przeciętnego obywatela w chwili poważnej choroby jest niemożliwy.
Badanie niezbędne są natychmiast natomiast terminy bardzo odległe .Zatem osobom poważnie chorym nie pozostaje nic innego jak wizyta prywatna.
Jaskrawym przykładem jest stomatologia .
Bezpłatnie usuwa jedynie zęby / BEZ ZNIECZULENIE !!! / oraz zakłada byle jakie małe plomby .Wszystko pozostałe odpłatnie.
SKORO TAK TO JA POSTULUJĘ ABY WYDAĆ USTAWĘ NA MOCY KTÓREJ LEKARZ MOŻE PRACOWAĆ ALBO W SZPITALU PUBLICZNYM ALBO PROWADZIĆ PRAKTYKĘ PRYWATNĄ bez możliwości łączenia tych dwóch opcji.
Lekarze mają już tzw godne pensje - jednak po drodze zapomniano o pacjentach.
~ niezalogowany
25 października 2013r. o 14:27
~ napisał(a):
Dostęp do specjalistycznej opieki lekarskiej na NFZ dla przeciętnego obywatela w chwili poważnej choroby jest niemożliwy.
Badanie niezbędne są natychmiast natomiast terminy bardzo odległe .Zatem osobom poważnie chorym nie pozostaje nic innego jak wizyta prywatna.

Dokładnie się pod tym podpisuję. Doznałem praktycznie całkowitego zniszczenia nerwów obwodowych w prawej ręce podczas treningu. Obajwy były podobne do neuropatii nerwu promieniowego.
Po wstępnym badaniu odrynator bolesławieckiego oddziału neurologii stwierdził, ze z moją prawą ręką nic uż nie będzie, bo pewnie się nawaliłem i taki jest tego efekt. Patrząc na jego brzusior oczywistym jest, że nie wie co to sport, i ,,paraliż sobotniej nocy" może dotknąć również sportowców uprawiających sporty walki. Jedyne co mi zaoferował, to tygodniowy pobyt w szpitalu, z dawkowaniem leków, które sam musiałem sobie kupić, bo nie są refundowane. Takie zabiegi, czyli aplikowanie leków domięśniowo mogłem sam sobie aplikować w domu, pewnie dlatego tak szybko z panem ordynatorem się pożegnałem.
Podsumowując jeszcze chciałem dodać, że nigdy nie zapomnę tego szyderczego uśmiechu pana ordynatora, gdy mówił, że z tym urazem już zawsze będę miał rękę sparaliżowaną. Kłamca i obłudnik, poszedłem do prywaciarza i po około 2 mieśiacach ręka wróciła do pełnej sprawności.
~Motywacja niezalogowany
25 października 2013r. o 14:49
Oczywiście powyższy post też jest mój, od jutra może już nie będzie takich błędów ja konto odzyskam. Standartowo, żeby nie spamować coś dopiszę, bądź wrzucę. (czekam na Pannazdzieckiem, bo mam coś dla niego i niesamowicie oczekuję, aż będzie i przekaże swój pogląd na ten temat.)
Szukałem, szukałem coś ciekawego. Niech będzie to, ku pokrzepieniu serc.[img=1382705311_j25va8w.jpg]

POLAK NIE PYTA ILU JEST WROGÓW-TYLKO GDZIE ONI SĄ.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia do Marszałka