~sceptyk napisał(a): ... naród trzeba wymienić a nie władzę. :D
No właśnie to robimy. Od czasów tzw. transformacji ustrojowej mamiono Naród kolorowym zachodem, partyjną "demokracją" i ślepą wizją domniemanego dobrobytu. Kiedy powiemy banksterom basta , tak Virgo , właśnie basta ! Ani grosza więcej ! Nie widzę powodów do oddawania pieniędzy , które nie istniały ( system rezerwy szczątkowej ) To Nowy Sejm ze spokojem obniży opodatkowanie np. Vat na 7/5/3 % ot tak , żeby na funkcjonowanie administracji było , a władze samorządowe też nie będą musiały zbierać drakońskich danin, a zostanie Im jeszcze w kasie na infrastrukturę. Powiedz mi Sceptyku , kto nie pokocha takiej władzy ? :)
Jedyny dylemat w tym , że właściciele Cywilizacji , a wierz mi są tacy , nie zgodzą się na takie precedensowe "rozwiązanie" i być może w skrajnym przypadku będą chcieli przysłać tutaj hamerykańskie drony. Tak może być ... ja osobiście wezmę przykład ze Słowiańskich Przodków ... i innych Narodowców ...
Kto przeżyje , wolnym będzie , kto umiera , wolnym dziś... kupię procę dalekiego zasięgu i będę polował na draństwo :D
Dopisane 24.10.2013r. o godz. 08:15:
Ciekawym , czy będzie o tym w ścierwomediach :
Będą zbierać podpisy ws. bezwarunkowego dochodu podstawowego w UE
Zbiórkę podpisów pod wnioskiem o referendum w sprawie wprowadzenia bezwarunkowego dochodu podstawowego dla wszystkich obywateli UE zapowiedzieli 22 października na wspólnej konferencji w Warszawie reprezentanci stowarzyszenia Dom Wszystkich Polska, Kancelarii Sprawiedliwości Społecznej, zespołu Społeczeństwa Fair oraz partii Zielonych.
Działania polskich organizacji na rzecz rozpisania referendum prowadzone są w ramach Inicjatywy Europejskich Obywateli na rzecz Bezwarunkowego Dochodu Podstawowego. Wprowadzona na mocy traktatu lizbońskiego Europejska Inicjatywa Obywatelska zakłada możliwość oddolnego zgłaszania propozycji legislacyjnych przez co najmniej milion obywateli UE z przynajmniej 7 państw.
Podpisy pod wnioskiem o referendum można składać także drogą elektroniczną w tym miejscu.
Autor: Krystian Wierzbicki
Źródło: Lewica
Ja wiem Drogi Skorniku :), że uważasz to za kiepski pomysł , ale ciekawi mnie , czy ludzie potrafią się skonsolidować ? Jeśli dojdzie do referendum , banksterzy z eurokołchozu będą mieli nie lada orzech do zgryzienia :D Ja w każdym bądź razie idę się podpisać :)
Miłego dnia Wam życzę :)