Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 października 2013r. o 8:15
~sceptyk napisał(a): ... naród trzeba wymienić a nie władzę. :D

No właśnie to robimy. Od czasów tzw. transformacji ustrojowej mamiono Naród kolorowym zachodem, partyjną "demokracją" i ślepą wizją domniemanego dobrobytu. Kiedy powiemy banksterom basta , tak Virgo , właśnie basta ! Ani grosza więcej ! Nie widzę powodów do oddawania pieniędzy , które nie istniały ( system rezerwy szczątkowej ) To Nowy Sejm ze spokojem obniży opodatkowanie np. Vat na 7/5/3 % ot tak , żeby na funkcjonowanie administracji było , a władze samorządowe też nie będą musiały zbierać drakońskich danin, a zostanie Im jeszcze w kasie na infrastrukturę. Powiedz mi Sceptyku , kto nie pokocha takiej władzy ? :)

Jedyny dylemat w tym , że właściciele Cywilizacji , a wierz mi są tacy , nie zgodzą się na takie precedensowe "rozwiązanie" i być może w skrajnym przypadku będą chcieli przysłać tutaj hamerykańskie drony. Tak może być ... ja osobiście wezmę przykład ze Słowiańskich Przodków ... i innych Narodowców ...
Kto przeżyje , wolnym będzie , kto umiera , wolnym dziś... kupię procę dalekiego zasięgu i będę polował na draństwo :D

Dopisane 24.10.2013r. o godz. 08:15:

Ciekawym , czy będzie o tym w ścierwomediach :

Będą zbierać podpisy ws. bezwarunkowego dochodu podstawowego w UE

Zbiórkę podpisów pod wnioskiem o referendum w sprawie wprowadzenia bezwarunkowego dochodu podstawowego dla wszystkich obywateli UE zapowiedzieli 22 października na wspólnej konferencji w Warszawie reprezentanci stowarzyszenia Dom Wszystkich Polska, Kancelarii Sprawiedliwości Społecznej, zespołu Społeczeństwa Fair oraz partii Zielonych.

Działania polskich organizacji na rzecz rozpisania referendum prowadzone są w ramach Inicjatywy Europejskich Obywateli na rzecz Bezwarunkowego Dochodu Podstawowego. Wprowadzona na mocy traktatu lizbońskiego Europejska Inicjatywa Obywatelska zakłada możliwość oddolnego zgłaszania propozycji legislacyjnych przez co najmniej milion obywateli UE z przynajmniej 7 państw.

Podpisy pod wnioskiem o referendum można składać także drogą elektroniczną w tym miejscu.

Autor: Krystian Wierzbicki
Źródło: Lewica

Ja wiem Drogi Skorniku :), że uważasz to za kiepski pomysł , ale ciekawi mnie , czy ludzie potrafią się skonsolidować ? Jeśli dojdzie do referendum , banksterzy z eurokołchozu będą mieli nie lada orzech do zgryzienia :D Ja w każdym bądź razie idę się podpisać :)

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
24 października 2013r. o 11:09
Bezwarunkowy dochód podstawowy?to POlska to przegra ,a dlaczego odwlekają wejście do strefy euro kto wie?A więc dochód podstawowy:Niemcy 2000euro Francja 2000euro itd kraje starej uni a kraje nowej uni?POlska 2000pln Rumunia 2000Lej Bułgaria 2000Lew Węgry 2000Forint Czechy 2000Korona.I jaki z tego morał kto zgadnie?Niemcy 2000euro=8400pln POlska 2000pln=2000pln Rumunia 2000Lej=1880pln Czechy2000koron=320pln Węgry2000Forint=28,6pln.I to jest odpowiedż.Byliśmy jesteśmy i będziemy niewolnikami europy.Ale zagłosować?można spróbować.Ale pewnie serwery padną.i znowu nie będzie frekwencji.
10114
#alter nieaktywny
24 października 2013r. o 12:45
Ciekawy, zastanawiający artykuł, w kontekście sporów o "Smoleńsk" :)

"Na lotnisku w Smoleńsku nie ma już brzozy, o którą skrzydłem zawadził Tu-154M. Część terenu bezpośrednio przylegającego do miejsca, gdzie rozbił się polski samolot to dziś plac budowy."

Teraz wszelkie teorie spiskowe jeszcze nabiorą mocy! Chyba wszyscy się domyślają, jakie motywy kierują Rusami.

http://fakty.interia.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje/aktualnosci/news-na-miejscu-smolenskiej-brzozy-salon-samochodowy,nId,1048140

Dopisane 24.10.2013r. o godz. 12:45:

Gombrowicz! dla wszystkich zagubionych Polaków :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~mir.ko niezalogowany
25 października 2013r. o 0:30
trafilem na nowy film dla panny. fabuła :

Korporacje od 20 lat rządzą światem, ich chciwość doprowadziła do wielkiej wojny, która zniszczyła społeczeństwo jakie znamy. Tajemnicze zgromadzenie postanawia pomścić świat, w tym celu opłaca najgorszych kryminalistów aby zabili prezesa zarządu odpowiedzialnego za zło świata. kurtyna
2900
#falco nieaktywny
25 października 2013r. o 7:21
a może wróćmy do handlu,,wymiennego,,?
ja rolnikowi postawię ścianę stodoły a on mnie worek ziemniaków...
po cholerę wówczas pieniądze? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
25 października 2013r. o 9:00
~NarzeczonaŚmierci napisał(a): ... .Ale pewnie serwery padną.i znowu nie będzie frekwencji.

Narzeczona , to Twoja argumentacja , czy w sieci wyszperałeś ? :) Z resztą nieważne. Brytyjczycy nie palą się do wejścia w strefę Euro , a to z tego względu , że nie chcą stracić resztek suwerenności . Mają tam jeszcze dobrze myślących ekonomistów. My dzięki Bogu … jedynie, jeszcze nie jesteśmy, ale jeśli wejdziemy , to nawet te ochłapy suwerenności jakie mamy obecnie, przejdą do lamusa. Naród pozbawiony własnego pieniądza umiera. Euro jest sztucznym wymysłem niemieckich i francuskich banksterów. Nam nie po drodze. Porównywanie wynagrodzeń w kontekście BDP jest pozbawione sensu, nie o to chodzi. Wręcz służy zniechęceniu. Pomimo teoretycznego zrównania Narodów Europy pod względem ekonomicznym , nic z tego nigdy nie będzie , więc straszenie , że 1000 dla każdego … w różnych walutach , to droga do nikąd. Chodzi o ideę , której nie rozumiesz :). Ale system oczywiście wykorzysta to do własnych celów , jak np. propagowanie Euro w celu absolutnej , komunistycznej unifikacji. Nie to, żebym specjalnie bronił BDP. Traktuję to raczej jako test na inteligencję i społeczny solidaryzm. Jeśli ludzie zdadzą egzamin , to rzeczeni banksterzy będą mieli kłopot ( słyszysz , jak zacieram ręce :D ) , jeśli nie , to i tak niczego nie zmieni. A serwery z całą pewnością będą chciały się popsuć :D :D :D

A wiesz Mirek, że podobna myśl przyszła mi do głowy dzisiaj rano , gdy pierwszego papierocha kopciłem. Naturalną rzeczą jest w wolnorynkowej gospodarce , że rekiny pożerają sandacze żywiące się płotkami. Jeszcze 50 lat temu w Stanach były setki stacji i rozgłośni , nie licząc tytułów prasowych , dzisiaj …wolna konkurencja sprawiła , że może cztery pięć konsorcja medialne. Idąc dalej tym sposobem, dorobimy się trzech, czterech korporacyjnych hybryd prowadzących ze sobą morderczą rywalizację. Powiedzmy Unia Europejska , Unia Amerykańska , Unia Azjatycka kontra reszta hołoty. Oj chyba coś pokręciłem , chwała globalistom , oni chcą totalnej uniwriłowki . Pasuje Ci taki scenariusz ? Kurtyna. :)

Miłego dnia Wam życzę :)
Nawet Tobie Papugo :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
25 października 2013r. o 9:20
Chodzi o ideę której nie rozumiem?A o jakiej idei rozmawiamy?Ja podchodze najpoważniej do tematu a ty po skwitowaniu że to idea,atakujesz mnie i uciekasz, a to ciekawy z ciebie rozmówca pisemny gawędziasz.
4335
25 października 2013r. o 9:55
Ależ nie atakuję. Nadinterpretacja Drogi Kolego :). Mówimy o BDP , a nóż coś z tego będzie , pomimo psujących się serwerów. Myślę , że zbyt wielu ludzi jest w to zaangażowanych , aby serwery mogły się popsuć :) Eurobanksterzy , jeśli przyjmą tę opcję przed przystąpieniem Polski do strefy i wypłacać będą po 1000 EU każdemu , to milo pomarzyć , nieprawdaż :D. Ale jeśli EU przyjmiemy , to po Nas , wcześniej , lub później .

Muszę lecieć, miłego :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.