Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

3244
#polak nieaktywny
5 listopada 2013r. o 14:26
Niektórzy mądrale zapomnieli jak przeciętna pensja była 20USD na miesiąc, fiaty 126 na talony dla wybrańców, mieszkania dostępne dla "powracających", na telefon czekało się 20 lat, klocki lego tylko w Pewexach, a przyznanie paszportu zależało od jakiegoś ubeckiego "oficera".
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
5 listopada 2013r. o 14:38
polak napisał(a): klocki lego tylko w Pewexach,

Czy to znaczy, że uważasz, że teraz jest tak wspaniale? A może chciałbyś, aby było tak jak kiedyś? :D Nie bierzesz pod uwagę tego, że niektórych jeszcze nie było na tym świecie? Dlatego? Masz kompleks wobec mądrych ludzi? czyżbyś ich nie lubił? może odpowiesz dlaczego? :P

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
211
skorn
5 listopada 2013r. o 15:33
http://www.rp.pl/artykul/19,1062361-ZNP--zatrudnialismy-na-umowach-smieciowych.html

Ktoś powinien się w końcu zająć tym chuliganem Broniarzem.

<i>
~ niezalogowany
5 listopada 2013r. o 16:03
alter napisał(a): Nie bierzesz pod uwagę tego, że niektórych jeszcze nie było na tym świecie? Dlatego? Masz kompleks wobec mądrych ludzi? czyżbyś ich nie lubił? może odpowiesz dlaczego? :P

Dlaczego sądzisz , że nie bierze pod uwagę? A może nie zrozumiałeś co napisał? Na jakiej podstawie sądzisz , że nie lubi mądrych ludzi? Skąd to to przypuszczenie o kompleksie? Czy znasz znaczenie słowa mądrala?Czy uważasz , że słowo mądrala jest tożsame ze słowem mądry?
Odpowiesz? :P
~Iza niezalogowany
5 listopada 2013r. o 16:51
Pannazdzieckiem napisał(a): I dlatego marzy mi się ingerencja Stwórcy Droga Arystokratko :)
Z tym , że nie należy jej się obawiać. Dobry Bóg działa przez małe cuda, sam doświadczyłem , więc wiem. Za pomocą religii nie da się nauczyć ludzi moralności, to walka z wiatrakami :) Można to osiągnąć przez rozwój świadomości i wzrost wiedzy. A do tego w Każdym sercu jest taki punkt w czasoprzestrzeni , który łączy się ze Stwórcą i reguluje organizm. Tylko trzeba mieć serce :)

Może i walka z wiatrakami, ale odwołanie się do Absolutu daje jednak małą nadzieję, że między ludźmi nie będą obowiązywać prawa dżungli.
Moje serducho jest raczej po prawej stronie ;), ale sumienie działa.
A' propos, jeżeli utrącimy sacrum, to serce stanie się jedynie pompką krwi, a uczucia będą efektem ubocznym działania hormonów.
I co wtedy?
1.Wspólnota chwilowych interesów. 2. Prawo silniejszego. 3. Powszechna wiedza i świadomość, a po co? Ludzie i tak oceniają sytuacje subiektywnie i po łebkach. 4. A na zagrychę pigułka z endorfinami, po czym zapanuje syntetyczna szczęśliwość :D :D
Pozdr. :)
10114
#alter nieaktywny
5 listopada 2013r. o 17:55
~ napisał(a):
Dlaczego sądzisz , że nie bierze pod uwagę? A może nie zrozumiałeś co napisał? Na jakiej podstawie sądzisz , że nie lubi mądrych ludzi? Skąd to to przypuszczenie o kompleksie? Czy znasz znaczenie słowa mądrala?Czy uważasz , że słowo mądrala jest tożsame ze słowem mądry?
Odpowiesz? :P

Czy nie uważasz, że ludzie z kompleksem mądrych nazywają mądralami? dlaczego sądzisz że bierze pod uwagę? dlaczego sądzisz, że nie znam znaczenia słowa mądrala? dlaczego sądzisz, że ja coś uważam i sądzę?

odpowiedziałem? :P

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
11202
#Anonim11202 nieaktywny
5 listopada 2013r. o 20:27
~Obywatelska Rada Miasta napisał(a):
Ta przemowa , to krzyk do ludzkości .Jednak dowodzi ona że niewiele się uczymy.
Lub że zbyt wielu z nas nie nadąża za rozwojem cywilizacyjnym i pojmowaniem istoty człowieczeństwa.

Krzyk do ludzkości, czy może krzyk ,,ludzkości"(nie podoba mi się to wyrażenie, wolę; ludzi/ludzie)
Co chcesz powiedzieć przez ,,rozwój cywilizacyjny"? Akceptacje chorych umysłowo homosiów?(nie tak dawno owe schorzenie zaliczało się do chorób psychicznych) czy może pod tym pojęciem szukasz otwarcia granic dla mniejszości, które chcą uzyskać ,,większość"?
Nie czy na tym portalu pisałem jakiś czas temu jakie będą następne kroki po zalegalizowaniu homo, ale wszystko się sprawdza. Już w pewnym stanie wpłynął wniosek o uznanie pedofilii a orientacje sek...(nie chcę zostać ponownie usunięty, stąd te skróty). Kto następny w kolejce? Nekrofile i zoofile? Już się ustawili, nie martw się, ale do Polski to zawitają po moim trupie kuźwa psia mać.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
5 listopada 2013r. o 20:54
Pannazdzieckiem napisał(a): czy bandyci nałożą na nas jeszcze większe kontrybucje związane z pakietem klimatycznym, czy zostaną przy tych kilku srebrnikach ?

A może by się tak zbuntować i odnowić przymierze dawno zawarte z Węgrami? Jak to u nich wygląda? Jedyni zbuntowani przeciw eurokołchozowi.
Według mediów teraz tam rządzi ,,dyktator" i jest im tam niesamowicie źle. Czy aby na pewno?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza