Nie wiem ile kosztuje taki kurs ale zapewne kilka dobrych książek. Książka jednak zostaje i zawsze można odświeżyć pamięć. Około trzech lat temu również szukałem w Bolesławcu jakiegoś mistrza który chciałby podzielić się wiedzą. Pozostało czytanie i zajęcia praktyczne w terenie;) Nie mam nic przeciwko bezpośredniemu przekazywaniu wiedzy i sam chętnie zaczerpnąłbym kilku wskazówek odnośnie portretu:)
wiem ze kiedys w bylym MDK byly organizowane warsztaty z fotografii, kurcze moze by jednak ktos cos zorganizowal? nie mam nic rseciwko ksiazce ale jednak zajeecia praktyczne dla mnie wydaja sie najkorzystniejsze..
#krzysztof20d nieaktywny 18 grudnia 2012r. o 15:30
Tak czy siak proponowałbym na początek jednak kupno aparatu i zapoznanie się z nim (namacalne). Nie obędzie się też przestudiowanie pojęcia przesłony i czasu i jak to ustawiac w aparacie. Kurs kursem ale to minimum to należy wiedzieć zeby ruszyć cokolwiek w temacie.
#krzysztof20d nieaktywny 18 grudnia 2012r. o 16:15
Powiem tak, kupuj najlepszy sprzęt na jaki Cię stać. Patrz też na możliwość dostępnych zamienników innych firm. PENTAX ok, ja bym też rozważał canona lub nikona własnie ze względu na bogaty osprzęt zamienników tanszych producentów takich jak sigma, tamron, tokina, samyang itd. :)
Dopisane 18.12.2012r. o godz. 16:15:
Ja wybrałem canona ze względu na ergonomię która mi odpowiada najbardziej
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.