Przemyslaw napisał(a):~radomił napisał(a): Trochę to bez sensu. Na odpady posegregowane potrzeba kilka pojemników, powiedzmy 3-4. 3 pojemniki razy 45 zł daje 135 zł miesięcznie. Pojemniki mnie koniecznie muszą być pełne, stawka miesięczna i tak będzie naliczana. Bardziej opłaca się ładować wszystko do jednego pojemnika za 45zł. Niektórzy nadmiar odpadów wyrzucą do lasu. Nowe przepisy miały temu zapobiegać.>
Opata jest za wywóz a nie za ilość pojemników .11 zł od osoby za śmieci segregowane.Było by wskazane aby mieszkańcy mieli możliwość zmniejszenia częstotliwości odbioru śmieci.Nie wszyscy zapełniają pojemniki w tydzień .Ponad to gdy będzie segregacja będzie trudniej napełnić kilka pojemników.
~Czepliwy - złośliwy napisał(a):>
Panie Przemysławie. Od Pana jako już prawie polityka i osoby publicznej domagam się większej staranności językowej przy publikacji własnych tekstów. W powyższym cytowanym przykładzie popełnił Pan dwa błędy ortograficzne: "Było by" - pisze się łącznie: "byłoby" albowiem by z czasownikami pisze się łącznie Natomiast"Ponad to" w kontekście w jakim pan użył tego zwrotu jest także błędem i powinien Pan napisać łącznie - "ponadto", ponadto ostatnie zdanie ma wady stylistyczne, jest mało komunikatywne i logicznie zawiłe.
Pozdrawiam
~idol napisał(a): Nie wnikam w stawki ale chciałem poruszyć inny problem- wiele razy widziałem jak przyjeżdża śmieciarka po kontenery z papierem, plastikiem i szkłem i zbiera wszystko za jednym razem!!! pytam więc po co mamy to segregować???
~Czepliwy - złośliwy napisał(a):co szkodzi ze niezapelniony do konca kosz wywioza raz na tydzien jak placisz miesiecznie i tak to samo bo od osobyPrzemyslaw napisał(a):~radomił napisał(a): Trochę to bez sensu. Na odpady posegregowane potrzeba kilka pojemników, powiedzmy 3-4. 3 pojemniki razy 45 zł daje 135 zł miesięcznie. Pojemniki mnie koniecznie muszą być pełne, stawka miesięczna i tak będzie naliczana. Bardziej opłaca się ładować wszystko do jednego pojemnika za 45zł. Niektórzy nadmiar odpadów wyrzucą do lasu. Nowe przepisy miały temu zapobiegać.>
Opata jest za wywóz a nie za ilość pojemników .11 zł od osoby za śmieci segregowane.Było by wskazane aby mieszkańcy mieli możliwość zmniejszenia częstotliwości odbioru śmieci.Nie wszyscy zapełniają pojemniki w tydzień .Ponad to gdy będzie segregacja będzie trudniej napełnić kilka pojemników.
Panie Przemysławie. Od Pana jako już prawie polityka i osoby publicznej domagam się większej staranności językowej przy publikacji własnych tekstów. W powyższym cytowanym przykładzie popełnił Pan dwa błędy ortograficzne: "Było by" - pisze się łącznie: "byłoby" albowiem by z czasownikami pisze się łącznie Natomiast"Ponad to" w kontekście w jakim pan użył tego zwrotu jest także błędem i powinien Pan napisać łącznie - "ponadto", ponadto ostatnie zdanie ma wady stylistyczne, jest mało komunikatywne i logicznie zawiłe.
Pozdrawiam