~focus napisał(a): Sam sie puknij albo stuknij. Ja cie nie obrazam. Forum jest od dyskutowania. Jak ci nie pasuje to nie czytaj.
~taaaa-jasne napisał(a):
A tak na marginesie, to weź Ty się Focus za przeproszeniem puknij, bo ja nie znalazłem ani jednego ogłoszenia o sprzedaży domu, w mieście, o porównywalnym standardzie co ta chata w Trzebieniu, w cenie niższej niż 500 tysięcy...
Mae culpa - proszę o wybaczenie, zachowałem się niestosownie. Po prostu wiem, że takich nieruchomości w okolicy Bolesławca nie znajdzie się za taką cenę. Podam przykład - razem z Małżonką, w zeszłym roku byliśmy we wsi niedaleko Bolesławca (ok. 7 km w stronę Gromadki), ponieważ znaleźliśmy stosunkowo niedrogą nieruchomość (220000). Po dojechaniu na miejsce, okazało się, że działka, na której stoi dom, nie jest w pełni do nabycia razem z domem, a tylko jej połowa. Poza tym dom opisano jako "nowe budownictwo" tymczasem była to chałupa z pocz. lat '90, zagospodarowany tylko parter, od 2ch lat nikt tam nie mieszkał, nie grzał, dach do remontu (dachówki poodpadały i każdy opad leciał prosto na strych), piec centralnego ogrzewania do wymiany, kaloryfery, okna również, po ścianach i podłogach hulał rozpasany grzyb (w każdym pomieszczeniu), a na piętrze stały tylko ścianki działowe. Żeby móc zamieszkać w tym domku, należałoby lekką ręką dołożyć 150000 na remont. Kończąc moją smutną myśl - nie wmówi mi Pan, że za 223000 znajdzie Pan w Bolesławcu, czy poza nim TAKĄ nieruchomość do nabycia, jak ta przedstawiona przez autora postu... Omówiony przeze mnie domek znalazł swoich nabywców, o dziwo właściciele sprzedali go "podobno" za 200000zł. Nie chcąc urazić niczyich uczuć - ceny nieruchomości owszem spadły, aczkolwiek do tej pory nie znaleźliśmy z Żoną nic, na co byłoby nas stać, a spełniałoby choćby troszkę nasze wymyślone standardy. I tak ciśniemy się dalej w 2 pokojowym mieszkaniu, w starej, czynszowej kamienicy, czekając aż żona Pana Bogdana wystawi tę nieruchomość na sprzedaż - z przeogromną chęcią stanę się właścicielem takiego domu, za jedyne 223000zł...