Po pierwsze: Jak chcecie naprawiać kraj i świat to najpierw nauczcie się ortografii. "Załorzyciel" to nie brzmi dumnie.
Po drugie: Poseł Lipiński jest najlepiej znany z korupcyjnych propozycji składanych ówczesnej posłance Renacie Beger. Nic istotnego więcej nie zrobił - nie liczę do jego zasług bezkrytycznej wierności Kaczyńskiemu. Historia, moim zdaniem, oceni działalność Kaczyńskich, jako jedną z głównych składowych klęski prawicy. Lipiński to zero a nie autorytet.
Jestem, jako zwolennik konserwatyzmu, załamany takimi reprezentantami prawicy.
Polska , ta dzisiejsza ,nie jest dobrym krajem ani dla młodych ani dla starych.Pierwsi nie maja pracy a więc żródła utrzymania , drugich nie stac na pochówek - 16 tys.jak podaje reklama w tv. Ale ludzie cuda czynią w tym "zaczarowanym" kraju , wiążą koniec z koniec za te śmieszne tysiące....
No i co z tego, że ktoś przyjeżdża do Bolesławca? Czy naprawdę ludzie potrzebują jego (ich) wypowiedzi, aby wyrobić sobie pogląd na rzeczywistość? Nie!! Ludzie w dużej części wiedzą: co, kto, jak i dlaczego. I pozostają bierni w sferze społecznej i politycznej. Bo nie warto się angażować! Nie warto tracić czasu na jałowe spotkania, dyskusje, akcje. Trzeba myśleć o końcu własnego nosa. O własnej korzyści. O własnym portfelu, rodzinie, przyszłości. To jest dobrze pojety egoizm. To się nazwywa bycie odpowiedzialnym. A zabawa w troskę o innych... To już nie te czasy. Dziś ojczyzną dla wielu jest własna rodzina: współmałżonek, dzieci, czasem rodzice. Dlatego granice mojej ojczyzny kończą się za progiem mojego mieszkania i miejsca pracy. I nie mam najmniejszej ochoty na słuchanie jakichkolwiek opinii.
Ludzie mają poglądy? Co ty wygadujesz. Ludzie mówią to co im gazety i media nawkładają do pustych mózgownic. Bierni pozostają bo nie warto się angażować? Bo są leniami i Państwo robi wszystko aby obrzydzić im politykę bo gdyby ludzie się interesowali i angażowali to nie mogliby robić wałków ci tam na górze. Stajemy się krajem niewolniczym bo tylko niewolnik nie interesuje się tym kto nim rządzi a skupia się na pełnej misce i kolorowym serialu na TVN. Ruszcie łbami. Za gaz płacimy po obniżce Pawlaka 450 dolarów a niemcy, francja ok 320 dolarów pomimo że przesył jest dłuższą drogą i nie targowali się o cenę tak jak pawlak. Śmiać mi się chce jak was czytam. Piewcy i wszechwiedzące mózgi. Czytajcie dalej wybiórczą i oglądajcie TVN Waltera. Poczytajcie kto wrzucił Waltera i czym jest TVN
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.