Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czy Polska to dobry kraj dla młodych ludzi?
~jurlest niezalogowany
9 marca 2013r. o 9:21
Nie możesz pogodzić się z tym, że ludzie myślą inaczej niż ty i twoi mocodawcy by sobie życzyli. To twój problem. Nie obrażaj i nie sugeruj, że prezentują poglądy TVN i Wyborczej. Osobiście nie oglądam wcale żadnej telewizji, a Wyborczej nie czytuję, bo uważa ona, że ma monopol na wszechwiedzę. Zrozum człowieku, że po 24 latach tzw demokracji nie wierzy się już nikomu. Ani lewicy, ani prawicy, ani autorytetom, ani narodowcom, ani patriotom, ani instytucjom. Po prostu, mam wszystkich "zbawiaczy" i "ocalaczy" gdzieś. Tam samo jak syf, który wszyscy politycy solidarnie nam zafundowali.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~MANIEK niezalogowany
9 marca 2013r. o 9:53
przyjacielu ludzie w całej swojej masie praktycznie nie myślą. to jaka masz receptę by było normalnie? będziesz biernie się przyglądał czy ruszysz się do działania? poglądy tvn ? żartujesz sobie chyba. proszę cię bo nadajesz tej dyskusji bezpłciowy cel.
7029
#casablanca nieaktywny
9 marca 2013r. o 13:03
do tematu pasuje pewne przysłowie: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma... ale i jeszcze jedno: wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :)

Myślę, że wszyscy powinniśmy w każdy możliwy sposób zrobić wszystko co możliwe, aby w naszym kraju żyło się lepiej.

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
~Kamil niezalogowany
9 marca 2013r. o 13:57
I tu się zgodze casablanca. Każdy z nas powinien robić wszystko aby było lepiej. Z każdej strony światopoglądowej tworzyć coś co realnie będzie mogło poprawiać nasze życie. Ja uważam, że idea republikańska jest dobrym pomysłem. Tym bardziej, że jest to inicjatywa społeczna a nie polityczna. Czytałem dzisiaj o fundacj republikańskiej na ich stronie.http://republikanie.org/pl/#
Chwali się wszelkie inicjatywy tego typu. Nie przepadam za Lipińskim i mam swoje zdanie o nim ale Wiplera posłucham bo i tak chwała organizatorom, że go ściągnięto do Bolesławca bo z tego co czytam to w ten rejon Polski zbytnio się nie wybiera. Pozdrawiam
~nauczyciel niezalogowany
9 marca 2013r. o 17:20
Czy Polska to dobry kraj dla młodych ludzi? W Bolesławcu władza zamkneła szkołę wyrzuciła mlodych nauczycieli z pracy.
~targowiczanin niezalogowany
9 marca 2013r. o 18:06
Lepiej by było, gdyby raz jeszcze doszło do rozbiorów. Śląsk mógłby zostać wcielony do Czech, albo Niemiec.
~virgo niezalogowany
9 marca 2013r. o 19:53
Targowiczanin - człowieku , ty wiesz ci napisałeś czy piszesz co wiesz? Zastanów się nad tekstem , który tu zamieściłeś.Parobkiem najlepiej być w swoim kraju...Obcy będą cię jeszcza batem walić.Tego chcesz?
~ niezalogowany
9 marca 2013r. o 20:56
~virgo napisał(a): Targowiczanin - człowieku , ty wiesz ci napisałeś czy piszesz co wiesz? Zastanów się nad tekstem , który tu zamieściłeś.Parobkiem najlepiej być w swoim kraju...Obcy będą cię jeszcza batem walić.Tego chcesz?

Jakby walili batem to 2 miliony ludzi by nie uciekło za granicę. A jednak uciekają, więc twoja teoria nie jest prawdziwa.
Zresztą co ma znaczyć "być parobkiem w swoim kraju".
Bandycki krajem nie jest taki co napada kraj sąsiedni ale bandyckim krajem jest ten co niszczy swoich obywateli.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia
REKLAMAMrowka zaprasza