Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Praca jako operator CNC- pytanie

~*** niezalogowany
2 kwietnia 2013r. o 15:01
CNC napisał(a): Panowie , jest więcej zakładów gdzie sa takie maszyny ...
Weber-, Hoerbiger , Sacher -nawet pani w urzędzie odradza tam pracę :P Wiefferink Polska, Hormann ...

szukam kogoś kto przy ich robi - :) Dopisane 02.04.2013r. o godz. 10:27:Panowie , jest więcej zakładów gdzie sa takie maszyny ...
Weber-, Hoerbiger , Sacher -nawet pani w urzędzie odradza tam pracę :P Wiefferink Polska, Hormann ...

szukam kogoś kto przy ich robi - :)

Pracowałem w Hoerbigerze i zapewniam Cię, że tam nie ma obrabiarek CNC...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10630
#CNC nieaktywny
3 kwietnia 2013r. o 15:45
~ napisał(a): Posta nie potrafisz napisać a chcesz CNC obsługiwać?

Swoje zgryźliwości proszę zostawić dla siebie... :) a od siebie ,życzę sukcesów zawodowych

Dopisane 02.04.2013r. o godz. 18:56:

~*** napisał(a): Pracowałem w Hoerbigerze i zapewniam Cię, że tam nie ma obrabiarek CNC...

Widocznie mała pomyłka , dzięki za info ;)

Dopisane 03.04.2013r. o godz. 15:45:

Drogi kolego a jednak są tam takie maszyny :) będziemy próbować :)
~tak z boku patrząc niezalogowany
3 kwietnia 2013r. o 17:15
Z ciekawością obserwuję ten wątek i nie ma merytorycznych informacji, których "CNC" oczekuje. Zapytam kolegę, w jakim zakresie jesteś samodzielny do pracy przy takich maszynach? Jesteś tylko "operatorem", czy także technologia obróbki, programowanie, ustawianie, znajomość programów wspomagających?
10630
#CNC nieaktywny
4 kwietnia 2013r. o 8:54
~tak z boku patrząc napisał(a): Z ciekawością obserwuję ten wątek i nie ma merytorycznych informacji, których "CNC" oczekuje. Zapytam kolegę, w jakim zakresie jesteś samodzielny do pracy przy takich maszynach? Jesteś tylko "operatorem", czy także technologia obróbki, programowanie, ustawianie, znajomość programów wspomagających?

Witam, tak jestem operatorem ;) mam styczność z frezarka Hass VF 1 sterowanie fanuc, uczę sie również programu EdgeCam 2012 oraz symulator Heidenhain iTNC 530...obróbka materiałów to dość skomplikowana dziedzina i wymaga ciągłej nauki :) a ja jestem na jej początku ;) [img=1365058376_urym7qk.jpg]

Dopisane 04.04.2013r. o godz. 08:54:

~tak z boku patrząc napisał(a): Z ciekawością obserwuję ten wątek i nie ma merytorycznych informacji, których "CNC" oczekuje. Zapytam kolegę, w jakim zakresie jesteś samodzielny do pracy przy takich maszynach? Jesteś tylko "operatorem", czy także technologia obróbki, programowanie, ustawianie, znajomość programów wspomagających?

Witam, tak jestem operatorem ;) mam styczność z frezarka Hass VF 1 sterowanie fanuc, uczę sie również programu EdgeCam 2012 oraz symulator Heidenhain iTNC 530...obróbka materiałów to dość skomplikowana dziedzina i wymaga ciągłej nauki :) a ja jestem na jej początku ;) [img=1365058376_urym7qk.jpg]
~who niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 12:38
Może tu ; http://www.otopasaz.pl/ad/00074732_operator_maszyn_cnc .
~byly asystent wyzszego czysciciela profi niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 21:14
Witam pracowalem u pana Sachera maszynki cnc maja nowe i uzywane w dobrym stanie oprocz tej jednej ktora ma mnostwo godzin na niej robia profile do zendera :P pozdro dla myrcina bidaka co je tyle razy przeklada z palety na maszyne i na palete hihi ogolem wspolpraca moge powiedziec ze ukladala sie dobrze lecz nie zawsze ale jesli chodzi o zarobki to slabo trzeba natrzepac duzo godzin zeby naprawde BARDZO DOBRA WYPLATE zarobic

Ps. no i te kamery internetowe z mozliwoscia podgladu nawet z domu tak tylko w razie W hihihi, a kolorowy MIS siedzi i zaglada hihihi
~tak z boku patrząc niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 22:57
~byly asystent wyzszego czysciciela profi napisał(a): Witam pracowalem u pana Sachera maszynki cnc maja nowe i uzywane w dobrym stanie oprocz tej jednej ktora ma mnostwo godzin na niej robia profile do zendera :P pozdro dla myrcina bidaka co je tyle razy przeklada z palety na maszyne i na palete hihi ogolem wspolpraca moge powiedziec ze ukladala sie dobrze lecz nie zawsze ale jesli chodzi o zarobki to slabo trzeba natrzepac duzo godzin zeby naprawde BARDZO DOBRA WYPLATE zarobic

Ps. no i te kamery internetowe z mozliwoscia podgladu nawet z domu tak tylko w razie W hihihi, a kolorowy MIS siedzi i zaglada hihihi

Teraz widać dlaczego "były", widać, że poziom "hihihi" zbyt niski do tego typu pracy.
10630
#CNC nieaktywny
4 kwietnia 2013r. o 23:40
~byly asystent wyzszego czysciciela profi napisał(a): Witam pracowalem u pana Sachera maszynki cnc maja nowe i uzywane w dobrym stanie oprocz tej jednej ktora ma mnostwo godzin na niej robia profile do zendera :P pozdro dla myrcina bidaka co je tyle razy przeklada z palety na maszyne i na palete hihi ogolem wspolpraca moge powiedziec ze ukladala sie dobrze lecz nie zawsze ale jesli chodzi o zarobki to slabo trzeba natrzepac duzo godzin zeby naprawde BARDZO DOBRA WYPLATE zarobic

Byłem raz w urzędzie i pytałem o oferty pracy lub firmy z tymi maszynami ...pewna pani odradziła mi pracę w tym zakładzie , powodów nie podała :) ile w tym prawdy nie wiem :) skoro robiliście elementy dla Zender to pewnie tam tez maja jakieś maszyny bo nie możliwe że wszystko zamawiają
:)

Dopisane 04.04.2013r. o godz. 23:39:

Byłem raz w urzędzie i pytałem o oferty pracy lub firmy z tymi maszynami ...pewna pani odradziła mi pracę w tym zakładzie , powodów nie podała :) ile w tym prawdy nie wiem :) skoro robiliście elementy dla Zender to pewnie tam tez maja jakieś maszyny bo nie możliwe że wszystko zamawiają
:)

Dopisane 04.04.2013r. o godz. 23:40:

CNC napisał(a):

:) Dopisane 04.04.2013r. o godz. 23:39:

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza