Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wielki Festyn Parafialny z okazji Dnia Dziecka

3123
#Thor nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 9:52
hemi napisał(a):
Sam pomysł ok,tylko,że datki powinny trafić np.dla dzieciaków z biedniejszych rodzin - chyba wiadomo kto w parafii ma dobrze ,a kto ma źle.

A kim ty jesteś, żeby decydować, na co powinny iść pieniądze zebrane podczas tego festynu ?
Organizatorem festynu jest ks. Andrzej i on organizując ten festyn określił, na co mają pójść zebrane pieniądze. Zorganizuj sam taki festyn i przeznaczaj pieniądze na co chcesz.

To jest impreza wolna i nikt nikogo nie zmusza do pójścia tam i dawania składek. Wielu tak złośliwie czepia się tej imprezy, jakby to był przymus uczestniczenia w niej.
Ja wiem jedno, gdyby to nie ksiądz organizował, to nie byłoby tyle jadu, ubliżania i chamskich tekstów. Wielu przeszkadza właśnie to, że to organizuje ksiądz. Wiele już było podobnych tematów, odnośnie festynów i tyle jadu nie było, co tu.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 11:17
Dobra już cicho a co za różnica pogoda zje...ła misję po całości :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
5413
#Przemyslaw nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 11:42
Ksiądz zapewnił że cały czas się modli do Boga o pogodę .

Stwórca wysyła sygnał że Dzień Dziecka to święto dzieci .

Dopisane 01.06.2013r. o godz. 11:42:

Ksiądz zapewnił że cały czas się modli do Boga o pogodę .

http://luzyce.info/boleslawiec/wielki-festyn-na-staszica

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
2945
Mgosia
1 czerwca 2013r. o 11:51
hemi napisał(a): ja się tak patrzę na ten kościół i dziwie się po co taki wielki i wypasiony budynek?
W czasach gdzie łatwo nie jest ,ludziom żyje się coraz gorzej chce się komuś budować takie budynki,po co się pytam ?

Czy Ty uczestniczyłeś w tej budowie , czy choćby jedna złotówka, ze sprzedażny butelek po piwie jakie wypiłeś została tam przeznaczona ?
Pojechałam po chamsku, nie powinnam tak, ale razi mnie to, że ludzie płaczą szukając dziury wszędzie, tylko nie tam gdzie powinni. Skoro taki budynek powstał najwyraźniej był potrzebny .

hemi napisał(a): Sam pomysł ok,tylko,że datki powinny trafić np.dla dzieciaków z biedniejszych rodzin - chyba wiadomo kto w parafii ma dobrze ,a kto ma źle.

To ludzie tam będący decydują czy zechcą przeznaczyć swoje pieniądze na ten cel , czy nie. Wiele jest zbiórek pieniędzy na dzieci biedne, chore, potrzebujące , ile osób się tym interesuje ? Dlaczego wtedy jest cisza, a przecież to szczytny cel ? Nie ma nawet marudzących, bo po co się wychylać , lepiej udawać, że się nie widzi . Ale gdyby " kościół " ogłosił taką zbiórkę (nie potrzebny nawet festyn) zaraz wyskoczyła by sfora , że i tak to nie trafi gdzie trzeba. Ty zapewne byłbyś pierwszy ....

hemi napisał(a): Inna kwestia,że patrząc na pogodę to nie wróżę dużej frekwencji,a szkoda ,bo jednak dzieciaki miały by dobrą zabawę .

Zapomniałeś dopisać , ku uciesze wielu , oczywiście chodzi o pogodę.

hemi napisał(a): żeby nie było,że jestem jakiś anty,akurat ks.Andrzej to bardzo równy facet :)

Równy , ale najwyraźniej trzeba zrównać go do poziomu innych, tych , którzy wołają o datki, a sami nic nie robią , żeby je pozyskać.
Jak pięknie się pisze i krytykuje z punktu obserwatora. A teraz niech się wypowiedzą Ci , którzy taki festyn kiedykolwiek zorganizowali, którzy wszystko zasponsorowali(przecież to takie proste), włożyli swoją ciężką pracę na rzecz innych, wszystkich . Zawsze najgorzej krzyczą i płaczą Ci , którzy w nic się nie włączą , nie mają bladego pojęcia o odpowiedzialności i trudzie wniesionym, ale przecież lubią wbijać szpilę w plecy innym.
Niedługo wiele spraw popadnie w ruinę , bo Ci co chcieli , co próbowali coś zrobić zostali zlinczowani ...a to boli . Wtedy na bolcu powstanie temat " Bolesławiec miasto nudy i bezczynności"
Może połączycie swoje siły i zamiast krytykować urządzicie przewspaniały festyn dla innych ,
sponsorując i angażując się sami :) Z chęcią skorzystam ;)
Ps. Piwa nie musi być , nie lubię :)

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
3145
#hemi nieaktywny
1 czerwca 2013r. o 11:55
Thor napisał(a):
hemi napisał(a):
Sam pomysł ok,tylko,że datki powinny trafić np.dla dzieciaków z biedniejszych rodzin - chyba wiadomo kto w parafii ma dobrze ,a kto ma źle.

A kim ty jesteś, żeby decydować, na co powinny iść pieniądze zebrane podczas tego festynu ?
Organizatorem festynu jest ks. Andrzej i on organizując ten festyn określił, na co mają pójść zebrane pieniądze. Zorganizuj sam taki festyn i przeznaczaj pieniądze na co chcesz.

To jest impreza wolna i nikt nikogo nie zmusza do pójścia tam i dawania składek. Wielu tak złośliwie czepia się tej imprezy, jakby to był przymus uczestniczenia w niej.
Ja wiem jedno, gdyby to nie ksiądz organizował, to nie byłoby tyle jadu, ubliżania i chamskich tekstów. Wielu przeszkadza właśnie to, że to organizuje ksiądz. Wiele już było podobnych tematów, odnośnie festynów i tyle jadu nie było, co tu.

Thor:

po pierwsze: to jest forum i każdy może zamieścić swoją opinię-moja jest taka,ze lepiej było by zebrana kwotę przeznaczyć na pomoc dzieciakom ,a nie kolejny element wystroju tego gmachu ;)
po drugie: to ,że ksiądz organizuje to nie jest powodem krytyki ,małe tego ,w moim przypadku się mylisz,zresztą przeczytaj co napisałem pod fotką kościoła :)
Że ks.Adrzej to bardzo w porządku człowiek i mam do niego szacunek i w tym przypadku nie mam nic do niego;)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
2945
Mgosia
1 czerwca 2013r. o 11:58
Przemyslaw napisał(a): Ksiądz zapewnił że cały czas się modli do Boga o pogodę .

Dom Boży nie jest domem księdza , ale między innymi dzieci , które są tam chrzczone i przystępują do Pierwszej Komunii :)
Panie Przemysławie z niecierpliwością czekamy na pański krok, może pogoda dopisze i pański festyn (oczywiście charytatywny) będzie krokiem w stronę wyborców przede wszystkim tych potrzebujących :)
Pozdrawiam i czekam na Pański "ruch" w tej sprawie :)

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~ niezalogowany
1 czerwca 2013r. o 12:05
Gośka nie brnij w to dalej! Wstyd sobie robisz...
Pada pada pada deszcz, zimne nuty z nieba... hahaha!
2945
Mgosia
1 czerwca 2013r. o 12:09
Wstyd to robią sobie tchórze co sami nic nie potrafią zorganizować ;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza