Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Myśli Jana Pawła II
2951
#Anonim2951 nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 10:27
BPM napisał(a): ... ale temat postu dotyczy innej kwestii.

Innej niż kwestia wartości ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 12:22
Hegemon napisał(a):
BPM napisał(a): ... ale temat postu dotyczy innej kwestii.

Innej niż kwestia wartości ?

"Myśli Jana Pawła II"?! :)

Dopisane 22.06.2013r. o godz. 12:22:

Hegemon napisał(a):
PS.
Jeżeli ktoś jest dla mnie "p" czy "i", to chyba wystarczy jak mu to powiem po cichu "w twarz", a nie wykrzyczę na "bolesławieckim" rynku ? !

Hegemonie nie dostrzegasz meritum? Nie chodzi o to jak jeden cymbał drugiemu cymbałowi powie, że jest cymbałem. Tym bardziej, czy to powie głośno, czy cicho. Sedno to właśnie wartości, również te zawarte w "Myślach JP II". Sedno to ataki ignorantów na te wartości. NA co czy w realu, czy też w sieci mojej zgody nie ma. Zawsze też będę występował przeciw takim ignorantom, nieukom i głupcom. Zawsze też będę nazywał ich po "imieniu". Ponieważ łachy to sobie mogą drzeć ze swoich autorytetów, z Molesty, eneja czy też może Nergala. Proszę śmiało niech się pochwalą swoimi autorytetami pośmiejemy się. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4469
#Patrzalski nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 13:35
Nie czytam książek ,encyklik ani poezji (kompletnie na poezji się nie znam ) JP II .Jestem niewierzący i tematyka religijna ,teologia,jest mi zupełnie obojętna . Nie uważam ,absolutnie ! Żeby ktokolwiek miał prawo naśmiewać się z człowieka i jego twórczości
jeśli tak duża cześć ludzkości ,uważa go za autorytet .
Moimi autorytetami są ludzie tacy jak : Stephen Hawking ,Richard Dawkins :) Wielu ludzi śmieje się z ich dorobku,ja traktuje ich poważnie .Ktoś mi wyjaśni dlaczego krytyka jednego autorytetu spotyka się z wielkim oburzeniem ,wręcz nienawiścią ,a krytyka autorytetów "strony przeciwnej" wywołuje jedynie uśmiech ?
Piszesz Alter że się ponaśmiewasz ,żeby tylko ktoś podał Ci nazwiska :) Podałem , proszę nabijaj się .
Wymieniłeś w swoim poście Enej ,Nergala i coś tam jeszcze :)
To mogą być autorytety w kwestii muzycznej ,wokalnej a temat chyba dotyczy spraw wiary ,spraw egzystencjalnych ,co do tego muzykom ?
9714
#BPM nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 14:00
Patrzalski napisał(a): Wymieniłeś w swoim poście Enej ,Nergala i coś tam jeszcze :)
To mogą być autorytety w kwestii muzycznej ,wokalnej a temat chyba dotyczy spraw wiary ,spraw egzystencjalnych ,co do tego muzykom ?

Jesli uwazasz, ze wyszydzanie i niszczenie Biblii przez Nergala w czasie koncertu nalezy do artyzmu muzycznego, to z pewnoscia masz racje.
10114
#alter nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 14:11
Patrzalski napisał(a):

Żeby ktokolwiek miał prawo naśmiewać się z człowieka i jego twórczości jeśli tak duża cześć ludzkości ,uważa go za autorytet .

Piszesz Alter że się ponaśmiewasz ,żeby tylko ktoś podał Ci nazwiska :) Podałem , proszę nabijaj się .
Wymieniłeś w swoim poście Enej ,Nergala i coś tam jeszcze :)

Ależ rap zawiera w sobie treści egzystencjalne! Przecież rap aspiruje do poważnej nawet poetyckiej twórczości. Chodzi o teksty. Nergal natomiast zasłynął spaleniem biblii, z pewnością o tym wiesz. Dla niektorych to są autorytety.

Intencją ignorantów był jedynie atak na JPII. Poniżej przykład, który został zmoderowany.

"Opublikowane: 2013-06-21 18:34:03 - IP: 159.205.51.***

Karol Wojtyła? Zwykły (...)człowiek. Tyle w temacie.

Zmoderowano 21.06.2013 godz.21:00 - powód: ubliżanie (moderator)"

Więc co niektórzy posunęli się nawet do ubliżania JPII.
Czemu jestem stanowczo przeciwny.

Twój autorytet nie zasługuje na śmiech. Jesteś niewierzący, więc masz dlatego takie autorytety. Jednak moim autorytetem z pewnością nie jest. Poprosiłem o pochwalenie się autorytetami tych ignorantów, którzy atakowali JPII. Nie zauważyłem Ciebie wśród nich. :) Nie zamierzam się naśmiewać ze wszystkich autorytetów, którzy nie są akurat moimi autorytetami. Jednak odwrócenie prowokacji w stronę pustej ignorancji, pokazuje slabość nieuków. Bo naśmiewać to się każdy może. Ja też, ale to domena ignorancji. Każdy ma takie autorytety na jakie zasługuje :)

Wydaje mi się, że nie prześledziłeś wszystkich komentarzy w temacie?! :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
22 czerwca 2013r. o 15:08
alter napisał(a): Nie zamierzam się naśmiewać ze wszystkich autorytetów, którzy nie są akurat moimi autorytetami.

Chyba "KTÓRE" !!

Nie punktuj innych za błędy, bo sam je popełniasz.
:>
~ niezalogowany
22 czerwca 2013r. o 15:19
Obie formy są poprawne.
4469
#Patrzalski nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 17:26
alter napisał(a): Ależ rap zawiera w sobie treści egzystencjalne! Przecież rap aspiruje do poważnej nawet poetyckiej twórczości. Chodzi o teksty. Nergal natomiast zasłynął spaleniem biblii, z pewnością o tym wiesz. Dla niektorych to są autorytety.

Nie słucham rapu ,ale nie przeczę ,że masz rację .Co do Nergala
- facet podarł i podpalił biblię . Zrobił to na koncercie ,dla ludzi podzielających jego poglądy .Czy jest autorytetem przez to co zrobił z biblią ,czy przez swoje głośno wyrażane poglądy ? Nie wiem ;) Dla mnie jest liderem grupy która gra dobrą muzykę . Autorytetem niekoniecznie :)
Jeśli chodzi o obrazę uczuć religijnych ,to uważam ,że obraził uczucia wierzących, ten kto wyciągnął nagranie poza zamknięty koncert i pokazał to wszystkim . Ja osobiście nie popieram tego typu działań ,nawet jeśli podciągnięte są pod hasło "artystycznej ekspresji" czy jak tam chcecie to sobie nazwać .Strasznie obrażone muszą się czuć, "uczucia religijne" śledząc historię katolicyzmu . Kto jest w stanie policzyć ile egzemplarzy biblii spalił sam kościół katolicki ? Ilu ludzi spłonęło za posiadanie biblii?
No cóż ,trudnej historii się nie naucza i stara nie pamiętać :)

alter napisał(a): Więc co niektórzy posunęli się nawet do ubliżania JPII.
Czemu jestem stanowczo przeciwny.

Ja też jestem stanowczo przeciwny ubliżaniu .Tym bardziej ,że człowiek już nie żyje i nie jest się w stanie bronic . Ubliżanie w takim przypadku to instynkt najniższy i niegodny człowieka.

alter napisał(a):
Bo naśmiewać to się każdy może. Ja też, ale to domena ignorancji. Każdy ma takie autorytety na jakie zasługuje :)

Każdy ma takie autorytety ,jakie szanuje i lubi a nie jak napisałeś- zasługuje .
Co do naśmiewania się ; zgadzam się w 100% to przejaw ignorancji ,chamstwa i nietolerancji .

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza