Szkoda tych basenów. Spędziłem tam wiele niezapomnianych chwil :D
Już raz poszły w odstawkę. W latach 70-tych przywrócono je do życia i posłużyły nam 40 lat. Jeśli teren pójdzie na przetarg pod budowę domów to już nie będzie szansy że kiedykolwiek znowu odżyją.
Fakt ze to duży obiekt i 3 tys biletów sprzedanych kilka razy w roku nie zapracuje na utrzymanie infrastruktury. Ale można by pomyśleć o jakichś atrakcjach, które zwabią dodatkowych klientów.
Kiedyś na wieży do skoków była trampolina. Czy zakup kawałka deski z włókna szklanego to tak wielki koszt że zarządcy nie było stać na zakup nowej przez 20 lat? A o ileż atrakcyjniejszy był pobyt na basenach jak można było skoczyć z trampoliny.
Kiedyś można było u ratowników na basenach wyrobić kartę pływacką. A jak jest dziś?
A zawody pływackie? Podobno się odbywają ale zwykle jak nie ma pogody. Wiem ze pogody się nie zaplanuje. Ale może by pomyśleć o spontanicznym zorganizowaniu jakichś zawodów właśnie w taki dzień jak na basenach są tysiące ludzi. Wiem że trudno reanimować trupa, szczególnie jak już skórka dawno sprzedana. Ale może niech choć umrze godnie.
głupoty piszecie, na jelenioforsiej nie ma byc basenow, ma być rekultywacja obszaru rekreacyjnego ale tam się basenow nie zrobi, nie ma ujścia wody w odpowiedniej ilości :P
dzisiaj koło 12-13 była kolejka do kasy na co najmniej pół godziny ... odpuściłem i pojechałem na inne kąpielisko :D ludzi niewiele, woda czysta i spokój ;-)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.