Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Otwarcie Szkoły Pijarów
~Ja niezalogowany
12 września 2013r. o 10:04
Darmozjady!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
12 września 2013r. o 10:08
zula999 napisał(a):
emem napisał(a):
zula999 napisał(a): Ale cos jest nie tak skoro dziecko 14-15lat przekłuwa sobie język albo robi tatuaż.

Co jest nie tak? Jesli tak lubi to nic Tobie i innym do tego.

Emem,pozwólmy naszym dzieciom na wszystko....bez żadnych ograniczeń....skoro kolczyk w języku ma być jakąś fanaberią :>

Jezeli rodzicowi i dziekcu to pasuje to naprawde nie widze zadnego problemu
w kolczyku, farbowanych wlosach czy podartych jeansach. Kwestie wygladu, podobnie jak kwestie swiatopogladowe nie powinny byc regulowane przez prawo czy szkole.

zula999 napisał(a):
Ja mojej córce na takie coś nie pozwolę,bo wolę ,żeby była zauważona dzięki grze na gitarze niż dzięki jakimś tatuażom czy kolczykom.Pozwólmy dziecku na wszystko,nie miejmy żadnej nad nimi kontroli,nie rozmawiajmy z nimi to potem taki dzieciak 14-15lat pyskuje i ,,rzuca mięsem" do dorosłych.Osobiście widziałam taką sytuację na placu zabaw,gdzie jakiś dziadek zwrócił uwagę takiej młodzieży,że klną a tu się dzieci bawią.Młodzież potrzebuje jasnych zasad i jakiejś dyscypliny a nie kolczyków i tatuaży

Dyscyplina czy dobre wychowanie a kwestie wygladu i upodoban to dwie rozne sprawy.
Szkola ma uczyc jezykow, matematyki, fizyki, biologi (w tym tego czym jest seks i jak sie zabezpieczac) oraz innych przedmiotow. To czy na lekcje ktos przyjdzie w dlugich wlosach czy na lyso, czy z kolczykiem czy bez to nie powinno miec zadnego znaczenia - ani dla nauczycieli ani dla innych uczniow. Tak ten uczen z kolczykiem nie zmusza do noszenia kolczykow innych tak nauczyciel czy inni uczniowie nie powinni zabraniac noszenia innym.

zula999 napisał(a):
Dopisane 12.09.2013r. o godz. 09:12:Jestem ciekawa co byś zrobił jak Twoja 15letnia córka wymyśliła sobie kolczyk w pępku albo języku??Pozwoliłbyś bez mrugnięcia okiem??

Na pewno bym rozmawial, ale nie oczekiwalbym, ze bedzie to wymuszala szkola.
Jezeli konkluzja bylaby, ze kolczyk bedzie to oczekiwalbym, ze nauczyciel to przyjmie do wiadomosci. Tak jak na przyklad przyjmie do wiadomosci, ze dziecko nie bedzie chodzilo na religie, albo ze bedzie zdawalo na maturze jezyk angielski, bo niemiecki go nie interesuje.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~Pożałujecie ! niezalogowany
12 września 2013r. o 10:09
Mam nadzieję że rodzice pożałują że tam dzieci puścili. Szkoda dzieciaków.

Zmoderowano 12.09.2013 godz.11:36 - powód: (jegomosc)
1
emem
12 września 2013r. o 10:15
~Pożałujecie ! napisał(a): Mam nadzieję że rodzice pożałują że tam dzieci puścili. Szkoda dzieciaków. Będą teraz pomiędzy pedofilią !!!!!

To chyba mocno przesadzona opinia.
Dlaczego zyczych ludziom tak zle?
Nikt Cie zmusza do wysylania dzieci do tej wlasnie szkoly, ale to nie powod, zeby zle zyczyc innym.

4920
#SZCZERY nieaktywny
12 września 2013r. o 10:19
Tak siedze i czytam te wpisy pod artykułem i wiecie co- JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI!!!!!!!!!

Jak byście mogli to pod szkołą dzieciaki i ich rodziców kamieniami obrzucili za to , że co :
- bo są katolikami , - bo szkoła katolicka , -bo nie posprzątane przed dniami ceramiki, - bo inny model kształcenia, - itd itd

WSTYD WSTYD WSTYD
11226
#Anonim11226 nieaktywny
12 września 2013r. o 10:26
emem napisał(a): Co jest nie tak? Jesli tak lubi to nic Tobie i innym do tego.

emem napisał(a): Jezeli rodzicowi i dziekcu to pasuje to naprawde nie widze zadnego problemu
w kolczyku ...

Całe CLOU emema :)

Ps.
Z tego co słyszałem, to kameleony tylko na Madagaskarze :)

1
emem
12 września 2013r. o 10:33
kajtek1591 napisał(a):
emem napisał(a): Co jest nie tak? Jesli tak lubi to nic Tobie i innym do tego.

emem napisał(a): Jezeli rodzicowi i dziekcu to pasuje to naprawde nie widze zadnego problemu
w kolczyku ...

Całe CLOU emema :)

Ps.
Z tego co słyszałem, to kameleony tylko na Madagaskarze :)

Ciezko zbic taki argument? Bo jedyna odpowiedz jakiej moglbys udzielic to zamordyzm.
Tylko, ze czasy zamordyzmu na szczescie minely.

To jest wlasnie brak tolerancji dla upodoban innych osob. I to nawet w temacie wygladu!!! Masakra.

2041
#zula999 nieaktywny
12 września 2013r. o 10:37
emem napisał(a): Na pewno bym rozmawial, ale nie oczekiwalbym, ze bedzie to wymuszala szkola.
Jezeli konkluzja bylaby, ze kolczyk bedzie to oczekiwalbym, ze nauczyciel to przyjmie do wiadomosci. Tak jak na przyklad przyjmie do wiadomosci, ze dziecko nie bedzie chodzilo na religie, albo ze bedzie zdawalo na maturze jezyk angielski, bo niemiecki go nie interesuje.

Widzisz,moja córka ma 12 lat i nie licze na to,że szkoła uświadomi ją w sprawie seksu.Sama z nia o tym rozmawiam.
Zapytam tak,jeżeli w wieku 14 lat pozwolisz dziecku na kolczyk,bo chce,to na co pozwolisz jak będzie miało lat 17-18?Potem widzimy na ulicy małolaty wymalowane tak,ze ja nigdy nie byłam tak wymalowana,o ubiorze juz nie wspomne.A niejednokrotnie taka młodzież czuje się bezkarnie i rośnie w siłe.Mogłea/mogłam kolczyk w języku to mogę wszystko.Stąd te chamskie odzywki do osób starszych.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.