~ktos napisał(a): Tak to piekna wies... pracy wkolo nie ma bieda alkoholizm i bezrobocie to codziennosc a te cuda z brzozy ludki i krasnale nic nie zmienia wizytowka tej wsi sa zule w zagrodzie pod sklepem i tyle a te wsiowe elementy dekoracyjne nie zaslona tej szarosci zycia wiekszej polowy mieszkajacych tu osob zal mi ich ale co oni maja robic bez zadnych perspektyw na zycie i nawet ogromny grzyb na wiezdzie do miejscowosci tego nie zmieni chyba zeby go w jakims skupie opchneli to na winko by bylo.
Z takim podejściem do życia i do wizerunku wsi,niestety lepiej nadal nic nie robić,a może nawet strugać ludziki czy inny pomysł ,może kiedyś i Ciebie ktoś zauważy,pamiętaj że ratując się z prawdziwej biedy możesz zostać bogaczem ,ale z pesymistycznym podejściem do życia i do społeczności to przyszłość Twoja może rysować się jak wspomniałeś/aś 'w zagrodzie pod sklepem" pamiętaj jednak to Twój wybór.Ja jestem mieszkanką odległej wsi ,ale często goszczę w Ławszowej i z mojej perspektywy ta wieś ma szansę i to najważniejsze co chcę podkreślić ta szansa to zjednoczenie społeczności-jak to się uda to sukces !!! Pamiętaj wszystko co dasz z siebie powróci z potrojoną siłą...!!!