~xyz napisał(a): ja tez bywam w Ławszowej i jak dla mnie to właśnie ma duszę ,znam też kilka osób z tej wsi i wiem że mieszkają tam z wyboru,mimo że pracują sporo dalej ale zawsze maja do czego wracać...ja chętnie tam zaglądam i gdyby nie to że niedawno zbudowałam domek kilka wsi dalej to z pewnością tam bym się osiedliła,wieś ma potencjał drzemiący w okolicy i spokoju z dala od zgiełku miast...
to dlaczego nie wybudowała Pani się w Lawszowej? Ludzie najchętniej idą tam gdzie jest im lepiej a ci którzy zostali po prostu nie mają wyboru. Są zbyt biedni lub już zbyt starzy aby zmieniać ostatnie lata swego życia życia. ?? przecież napisałam dlaczego,ale powtórzę jeszcze raz zbudowałam dom kilka wiosek dalej ,na chwilę obecna tez jestem bez pracy ale nie jęczę i nie płaczę staram sie temu zaradzić aby przetrwać trudniejsze chwile,bo aby była tęcza,to najpierw musi spaść deszcz...i nie zgodzę się że nie mamy wyboru,oczywiście że mamy,każdy z nas ma wybór ,a prawdziwą biedę widziałam i wiem dokładnie jak wygląda...zapraszam w bieszczady i białostockie...
Zmoderowano 17.09.2013 godz.18:57 - powód: korekta cytowania (moderator)