bylu napisał(a): kc napisał(a): Kto jeszcze oceni, czy dzieciaczki są ładne , czy brzydkie, może zróbcie Bolec-sondę ?
A może te dzieci sobie nie życzą, żebyście się na nie gapili.
Od początku tego tematu burzysz się nie wiadomo o co. rodzice tych dzieciaków zadecydują czy chcą - by zdjęcie ich pociechy się ukazało czy nie.
Ty tego nie chcesz to nie wyrazisz zgody i tyle.
A myślisz, że kiedyś ktoś rozpozna to dziecko? Wydaje mi się, że nie.
To, że wyrażasz swoje zdanie to ok. Ale nie znaczy, że to co inni robią jest złe.
Chciałabym przestrzec rodziców przed bezmyślnym umieszczaniem zdjęć swoich dzieci w necie. Wielokrotnie miałam do czynienia z zapłakanymi rodzicami, którzy chcąc się pochwalić swoim dzieciątkiem umieszczali jego zdjęcie w internecie, a później okazywało się, że zdjęcie krąży z jakimś idiotycznym podpisem na portalach typu "wiocha.pl" lub na stronach pedofilskich.
A poza tym ujął mnie Adrianek , który ma taką minkę, jakby chciał powiedzieć fotografowi "daj mi spokój", ponieważ on , jako dziecko nie ma prawa głosu, to sumienie zmusiło mnie do wypowiedzenia się w jego imieniu.
I na tym kończę dyskusje w tym temacie. Dzieciaczkom życzę dużo zdrowia i szczęścia w życiu.