~~kkk napisał(a):Ktoś napisał: ~~Złocistozielona Calibrachoa napisał(a):11 lat temu wyjeżdżałem do pracy zagranicę,to w zakłądach na strefie płacili 1460 zł.Teraz byle cymbał bez szkoły i kwalifikacji stanie na taśmie i ma 4 patyki..Zrozumcie,że problemem dla młodych nie jest wysokość pensji,ktora mocno wzrosla.tylko patologia mieszkaniowa.Raz,że chore ceny kupna nieruchomości,a dwa,że chore ceny wynajmu.Jest na to tylko jedno rozwiązanie,tak jak miałem to w DE.Wprowadzić podatek katastralny od 2-iej nieruchomości i skończy sie biznes dla fliperów i spekulantów.Jeżeli Państwo jeszcze zacznie budować mieszkania na tani wynajem,to po problemie.Wy teraz macie tylko jedno w głowie.Jak tu zarabiać 10 tyś zł,bo ja chce włąsne mieszkanie.Po co ,takie stare myślenie?Tak to mieli nasi rodzice i dziadkowie,którzy za komuny dostawali mieszkania z przydziału.Pasuje ci wziąć kredyt na 400 tyś zł,za za...ną klitkę w małym mieście bez atrakcjii dla młodych i oddać do banku 1.2 mln zł, przy racie wysokości twojej pensji?Młody niemiec bierze sobie mieszkanie ze spółdzielni i może w nim mieszkać do końca życia,a płaci czynsz w wysokości 1/4 pensji i ma w dupie raty do banku i zwiedza świat,a polak tylko myśli,jak się zakredytować,bo u nas do tej pory nie istniał system taniego mieszkania ze spółdzielni.Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtozielona Róża napisał(a): O ile pamiętam szukali na CNC na rękę wychodziło +>4000zł. Zastanawia mnie dlaczego tak długo ogłoszenie wisiało.
bo kto teraz za 4 tys pracuje???????????????? a co ty myślisz ze każdy zarabia po 4 tys??
Zastosowana autokorekta
~~Pampers napisał(a):Ktoś napisał: ~~kkk napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Złocistozielona Calibrachoa napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtozielona Róża napisał(a): O ile pamiętam szukali na CNC na rękę wychodziło +>4000zł. Zastanawia mnie dlaczego tak długo ogłoszenie wisiało.
bo kto teraz za 4 tys pracuje???????????????? a co ty myślisz ze każdy zarabia po 4 tys??
11 lat temu wyjeżdżałem do pracy zagranicę,to w zakłądach na strefie płacili 1460 zł.Teraz byle cymbał bez szkoły i kwalifikacji stanie na taśmie i ma 4 patyki..Zrozumcie,że problemem dla młodych nie jest wysokość pensji,ktora mocno wzrosla.tylko patologia mieszkaniowa.Raz,że chore ceny kupna nieruchomości,a dwa,że chore ceny wynajmu.Jest na to tylko jedno rozwiązanie,tak jak miałem to w DE.Wprowadzić podatek katastralny od 2-iej nieruchomości i skończy sie biznes dla fliperów i spekulantów.Jeżeli Państwo jeszcze zacznie budować mieszkania na tani wynajem,to po problemie.Wy teraz macie tylko jedno w głowie.Jak tu zarabiać 10 tyś zł,bo ja chce włąsne mieszkanie.Po co ,takie stare myślenie?Tak to mieli nasi rodzice i dziadkowie,którzy za komuny dostawali mieszkania z przydziału.Pasuje ci wziąć kredyt na 400 tyś zł,za za...ną klitkę w małym mieście bez atrakcjii dla młodych i oddać do banku 1.2 mln zł, przy racie wysokości twojej pensji?Młody niemiec bierze sobie mieszkanie ze spółdzielni i może w nim mieszkać do końca życia,a płaci czynsz w wysokości 1/4 pensji i ma w dupie raty do banku i zwiedza świat,a polak tylko myśli,jak się zakredytować,bo u nas do tej pory nie istniał system taniego mieszkania ze spółdzielni.Zastosowana autokorekta
Ale tacy Ukraińcy nie narzekają, wynajmują i się kręci,
tylko pl młodzież uważa że wszystko im się należy,a dorabiać się jak w przeszłości wasi rodzice i dziadkowie , na krzywy ryj to każdy by chciał, nie ma ,nie ma