Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Rozliczenie centralnego ogrzewania

~Sru tu tu niezalogowany
29 grudnia 2013r. o 14:35
A kogo zaboli naprawa zwalonego komina? Kto za to płaci? A naprawy sieci ciepłowniczej i kotłowni centralnej, kto za to płaci? Nie dość, że płacą użytkownicy to jeszcze ktoś im wmawia, że ich to nie obchodzi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 grudnia 2013r. o 15:02
~Zola napisał(a): ogrzewam pow. 220 m2 płacę o połowę mniej niż z ZEC-u przy 65 m2 w rozliczeniu rocznym.

Z pewnością...chyba sam w to nie wierzysz ale jak stwierdziłem - kwestia gustu...ja mam gazowe i wkrótce zmieniam mieszkanie na takie z miejskim i bardzo się z tego cieszę...
~Ewa niezalogowany
29 grudnia 2013r. o 17:27
Kilka lat mieszkałam w mieszkaniu z własnym ogrzewaniem. W zeszłym roku zamieniłam je na większe z ogrzewaniem miejskim.Okazało się , że utrzymanie tego drugiego jest tańsze.Niższe nie tylko rachunki za gaz ale i za prąd-nie mam pompy. Temperatury w obu mieszkaniach były porównywalne.
~~65 niezalogowany
29 grudnia 2013r. o 18:22
~Zola napisał(a): Zawsze gazowe ogrzewanie wyjdzie korzystniej finansowo. W domku jednorodzinnym ogrzewam pow. 220 m2 płacę o połowę mniej niż z ZEC-u przy 65 m2 w rozliczeniu rocznym. Jeślibym miał wybór, zawsze wybiorę gazowe ogrzewanie, bo sam nim steruję.

Czyli jakieś 800 stówek za cały sezon grzewczy przy 220m. Gratuluję - wybujałej fantazji!
~~65 niezalogowany
29 grudnia 2013r. o 18:22
~Zola napisał(a): Zawsze gazowe ogrzewanie wyjdzie korzystniej finansowo. W domku jednorodzinnym ogrzewam pow. 220 m2 płacę o połowę mniej niż z ZEC-u przy 65 m2 w rozliczeniu rocznym. Jeślibym miał wybór, zawsze wybiorę gazowe ogrzewanie, bo sam nim steruję.

Czyli jakieś 800 stówek za cały sezon grzewczy przy 220m. Gratuluję - wybujałej fantazji!
~ niezalogowany
29 grudnia 2013r. o 19:50
~~65 napisał(a): nim steruję.

Dokładnie :D
~ niezalogowany
29 grudnia 2013r. o 19:51
Nigdy w życiu z sieci ... nawet jak wyjdzie drożej, to ja decyduję kiedy i jak grzeję. A podzielniki ciepła, to oszustwo na maxa. Znajoma wyjechała i zakręciła grzejniki na miesiąc. Po powrocie zauważyła, że płynu ubyło, bo najzwyczjniej parował.
211
skorn
29 grudnia 2013r. o 23:56
Jeśli podzielniki, to tylko elektroniczne.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza