~jeden z Rodziców napisał(a): ~ napisał(a):
No właśnie,co tym rodzicom po tym ,że obcy ludzie ich potomstwo oglądają? Co za dziwna radość??? :| :|
Może dla Ciebie "dziwna". Dla mnie szczera, a to że zostałem ojcem jednego z dzieci z poprzednich tygodni miałbym ochotę "wykrzyczeć" całemu światu!
~ napisał(a): To jest co najmniej dziwaczne ,żeby nie powiedzieć chore i niemądre,dziecko ma się dla siebie a nie po to ,żeby się nim chwalić [do diabła,przeciez nie ma czym się chwalić],czy to takie niebywałe dzieciaka wystrugać ? Pamiątka?? :| SZereg różnych pamiątek można zrobić dla rodziny i tego dziecka w zaciszu domowym ,a nie wystawiac sie na publiczne opinie,Dziwne,dziwne,dziwne :| :| :| :| :| :| :|
Chyba nie miałaś/łeś okazji zostać rodzicem, który otrzymuje gratulacje od znajomych, którzy znaleźli zdjęcie Twojego dziecka na lokalnym portalu!
Proszę, nie nazywaj moich decyzji "dziwacznymi" bo ja bardzo dziwię się Twojej opinii o "struganiu dzieci" - Gepetto jesteś ?
Ty uważasz, że po urodzeniu się dziecka nie ma się czym chwalić - ja uważam, że jest.
Dziękuję za chwilę uwagi :)
Gratuluję Rodzicom dzieciaczków z obecnego posta.
A wszystkim negatom sprzedam jedną radę: drażni Was widok tych małych dzieciaczków - nie zachodźcie na ten wątek - będziecie zdrowsi :)
"Wykrzyczec całemu światu" -a co to świat obchodzi? Daj ci Boże ,żebyś zawsze tak myślał,bo ci nadgorliwi to słomiany ogień często i w życiu różnie się zachowują,jak nadejdą kłopoty,nie mówie tu o nikim konkretnie ,ale jestem matką od lat i nie jedno widziałam i też nie pojmuję jaką radość można osiągać z wystawiania na widok publiczny nowonarodzonej ,co tu mówić [zdarza się] szpetoty.Dla rodziców nawet najbardziej umordowane porodem dziecko,a więc opuchłe,łyse ,pomarszczone ,czerwone itd jest piękne ,ale czy tak uwazają tez inni ludzie?Myślę ,że narodziny dziecka to osobista i intymna sprawa i jako matka nie widze w tym sensu ,zeby pokazywać noworodka komu popadnie,uwazam ,że to jest w złym guście,a kto chce to sie dowie i pogratuluje ,jest tyle innych sposobów bardziej stosownych.Takie jest moje zdanie i naturalnie nie nakłaniam nikogo aby zgadzał sie ze mną.