~jaaaa napisał(a): Jasne, karę powinny ponieść. Tylko tak jak napisałem wcześniej, szkoda że służb nie ma tam gdzie są na prawdę potrzebne. Szukają łatwych celi, ogromne zagrożenie stwarza osoba siedząca spokojnie na ławce i sącząca piwo nieprawdaż? Lub ktoś kto idzie z psem bez kagańca. Większość ludzi nawet nie zna części swoich praw i daje się naciągać na mandaty, bezmyślnie je przyjmuje. A do miejsc bójek czy rozbojów im sie nie śpieszy udają że nic nie widzą, reagują po fakcie. Nie raz byłem świadkiem takich sytuacji. Teraz jedną sytuacja mogą sie pochwalić bo znaleźli łatwy cel, nic wiecej.
Powiedz mi zatem, gdzie według Ciebie te służby powinny być? może to przeczytają i będą kierować tam więcej patroli!! Przydasz się bardziej w ten sposób niż bezmyślnie wypisywać tu na strażników. Nie trzeba ich lubić ale to nie zupa pomidorowa więc powiedz gdzie te rozboje, a na pewno tam się pojawią... Przecież przestępcy nie czekają podczas swoich uczynków na policję i straż miejską. Po fakcie postępowanie prowadzi policja pod nadzorem prokuratury, a nie straż miejska. Jeszcze jedno... Pochwal się tym co napisałeś, że straż miejska nie reagowała bądź po fakcie bo jestem bardzo ciekawy tego co napisałeś :>
Zmoderowano 31.01.2014 godz.19:25 - powód: błąd cytowania (moderator)