Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zakazać mieszkańcom Bolesławca spuszczania psów ze smyczy!
~pies bojowy niezalogowany
26 lutego 2014r. o 14:16
Zależy od ułożenia psa, mam psa bojowego i jest taki grzeczny że przy nodze chodzi ale jak zobaczy innego psa to ledwo go utrzymuje na tej smyczy :-)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
26 lutego 2014r. o 15:03
Pani Janina Piestrak Babijczuk wiceprzewodnicząca Rady Miasta Bolesławiec .Liderka wyborów 344 głosy.

Swego czasu złożyłem Panu Prezydentowi ustną propozycję dotyczącą psów.

Po pierwsze zaproponowałem aby wszyscy właściciele którzy udokumentują że ich psy są wysterylizowane i zaczipowane byli zwolnieni z podatku od psów .
Po drugie aby w różnych punktach miasta wyznaczyć i ogrodzić skwery w których Bolesławianie mogli by wypuszczać swoje psy.Poza tymi skwerami psy powinny pozostawać na uwięzi.
Wystarczy w tym celu zlikwidować i tak zbędną Straż Miejską i będzie sto tysięcy co miesiąc do wykorzystanie dla " PO PIERWSZE MIESZKAŃCÓW "

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
26 lutego 2014r. o 15:50
PanM napisał(a): Pani Janina Piestrak Babijczuk wiceprzewodnicząca Rady Miasta Bolesławiec .Liderka wyborów 344 głosy.

Swego czasu złożyłem Panu Prezydentowi ustną propozycję dotyczącą psów.

Po pierwsze zaproponowałem aby wszyscy właściciele którzy udokumentują że ich psy są wysterylizowane i zaczipowane byli zwolnieni z podatku od psów .
Po drugie aby w różnych punktach miasta wyznaczyć i ogrodzić skwery w których Bolesławianie mogli by wypuszczać swoje psy.Poza tymi skwerami psy powinny pozostawać na uwięzi.
Wystarczy w tym celu zlikwidować i tak zbędną Straż Miejską i będzie sto tysięcy co miesiąc do wykorzystanie dla " PO PIERWSZE MIESZKAŃCÓW "
Popieram,dobry pomysł
~jestem niezalogowany
26 lutego 2014r. o 16:04
psy na smycz a dla Pani radnej to juz dawno kaganiec by sie przydał. do dzis pamietam jak sie przychodzilo do Pani doktor a ona miesem rzucala i wyzywala biednego poszkodowanego jak sobie mogl sam krzywde zrobic... szkoda slow ale niektorzy dawno juz powinni przejsc na emeryture :) tym bardziej jak maja problem ze zdrowiem:)
~TAK niezalogowany
26 lutego 2014r. o 16:27
Brakuje właśnie takiego terenu zamkniętego dla psów. Chętnie bym chodził tam ze swoim psem gdzie mógłbym do puszczać bez obawy, że wpadnie pod samochód, ob... trawnik (gdzie i tak zbieram). Mam psa i razi mnie jak widzę jak są ob...ne chodniki, parki, ulice. Właśnie taki teren zamknięty dla psów, gdzie byłyby jakiś tor przeszkód, ławeczki, kosze na psie odchody - jest bardzo POTRZEBNY w Bolesławcu.

Zastosowana autokorekta

~majka niezalogowany
26 lutego 2014r. o 16:39
~gogo napisał(a): mniej ważne, czy pies na smyczy czy nie. Uważam, że ważniejsze jest zanieczyszczanie przez pupilków chodników, parków, podwórek. Potem idziesz i ....... A gdzie mają się bawić dzieci.
A tyle się mówi o zachowaniu czystości . Gdzie straż miejska !

Mysle ze o to chodzi.Z.....e piaskownice, trawniki,chodniki.Nie psy sa winne tylko ich własciciele i słuzby porzadkowe ktore nie korzystają z prawa do karania .Za małe g...o 500zł mandat drugi raz wezmie torebke i posprzata a tak to sie tylko oglada czy ktos nie widzi Mysle ze o to chodziło p.radnej
~NN niezalogowany
26 lutego 2014r. o 16:47
Wygnać wrony i gołębie bo paskudzą szpetnie.! albo wyznaczyć im miejsca do .....a.

Zastosowana autokorekta

~xxx niezalogowany
26 lutego 2014r. o 16:55
Kto ukladal taka ...na sonde.?

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza