Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dlaczego w boleslawcu jest tylu bezdomnych i co nasze miasto robi w tym kierunku zeby to zmienic

~majetny Stef niezalogowany
17 marca 2014r. o 16:49
"Dlaczego w boleslawcu jest tylu bezdomnych..."

Bo od niedawna wszyscy jesteśmy Ukraińcami
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~007 niezalogowany
17 marca 2014r. o 16:51
człowiek jest człowiek i należy problem rozwiązywać godnie. Wiem też , że wielu bezdomnych jest z życiowego wyboru. Ja mam duży dom i zadbaną posesję. Aby funkcjonować w domu jednorodzinnym rocznie minimum należy przeznaczyć około 7000 zł. Wnioski są takie: normalne życie to ciężka praca, obowiązki wobec rodziny, obowiązki wobec fiskusa i administracji samorządowej i państwowej, ciągła konserwacja i obsługa posesji . Ci co się na to nie godzą, nie chcą , nie chce im się pracować, nie dają rady lub nie mogą stają się bezdomnymi .Pomagać natomiast można tylko tym ostatnim a nie zapijaczonym nierobom.
~ niezalogowany
17 marca 2014r. o 18:40
~~007 napisał(a): Ja mam duży dom i zadbaną posesję. Aby funkcjonować w domu jednorodzinnym rocznie minimum należy przeznaczyć około 7000 zł. Wnioski są takie: normalne życie to ciężka praca, obowiązki wobec rodziny...

Prawda, ale życie w wynajmowanym od kogoś mieszkaniu to koszt ok. 12.000 zł rocznie, a pensje niewielkie i łatwo o bezdomność.
10897
#Anonim10897 nieaktywny
17 marca 2014r. o 19:03
To nie tylko bolesławiecki problem. Ogólnopolski i...światowy. W Nowym Jorku bezdomni śpią w kartonach pod budynkami czy mostami..nikt się martwi. :> W Chicago podobnie...Dlaczego w Bolesławcu ma być inaczej ?? Polska to kraj biedny ....Nie możemy porównywać się do USA :P
2161
#fobiak nieaktywny
17 marca 2014r. o 19:56
dziadek mi opowiadal, ze byl taki okres w polsce, w ktorym kazdy mial mieszkanie i kazdy mial prace, a bezdomnymi to tylko przyp. kocham bolec info zachodowi i ameryce aby sie nie rzucali

na ukraine

Dopisane 17.03.2014r. o godz. 19:56:

dziadek jeszcze opowiadal, ze ludzie wtedy mieli pieniadze ale nie mieli na co je wydac bo prawie nic nie bylo a pozniej zmienili ustroj na taki, ze wszystkiego bylo w brod jak to z brudami bywalo ale nie bylo za co kupic bo pieniedzy brakowalo
~ niezalogowany
17 marca 2014r. o 20:15
Bo dawniej państwo każdemu dawało pseudo pracę za pseudo pieniądze, po piętnastu latach co niektórzy ( ci z czerwoną legitymacją znacznie wcześniej) dostawali nawet miejsce w czworakach, nowe, prosto do remontu... z krzywymi ścianami.... dobrze ze w Boleslawcu nie postawiali tego w rynku, jak np w Lwówku czy w Legnicy
5993
#xaa nieaktywny
17 marca 2014r. o 20:44
~~007 napisał(a): ... Ci co się na to nie godzą, nie chcą , nie chce im się pracować, nie dają rady lub nie mogą stają się bezdomnymi .Pomagać natomiast można tylko tym ostatnim a nie zapijaczonym nierobom.

Największą pomoc otrzymują "zapijaczone nieroby"...

Zwykły obywatel Polski,w trudnej sytuacji życiowej zrobi wszystko,aby uzyskac' pomoc w potrzebie,ale...i prawo jest takie a,nie inne...stąd bezdomnośc'...ale...pieski i kotki na pierwszym miejscu zawsze były i pijaczki,bo im się pracowac' nie chce.Opieka da,a co zarobi to przepije....

Dobry temat :) tylko my polaczki,co najwyżej możemy sobie na forum pobiadolic'...a ludzie ?...kto może,ucieka z tego kraju...a,osoby o słabej psychice kończą na ulicy,bo ...:( brak słów...

:)
~ahrry niezalogowany
18 marca 2014r. o 10:38
Gdy starałem się o mieszkanie komunalne bo zostałem sam w dziećmi i nie miałem się gdzie podziać to kazali mnie iść do pracy chociaż ją miałem , mowa o urzędasach ale jak żul będzie chodził to dostanie i dostają nieroby i drobne pijaczki bo to choroba . Mnie się nie należało nic bo pracowałem, nie piłem i nie siedziałem na garnuszku MPOS-u, ciałem płacić czynsz i media ...........niestety państwo woli dawać żulom i alkoholikom i płacić za nich co oni szybko zamieniają na nalewki . Uważam że zbytnia opieka socjalna tylko produkuje bezdomność i dziadostwo , lepiej żyją niż ci co pracują tzn. większe świadczenia i żadnych wręcz obowiązków. Od rana do wieczora szwendanie pod marketami i koło basenów i naleweczki , mnie nie stać tak popijać codziennie .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!