skorn napisał(a): fobiak napisał(a): 4. Najlepsza ustawa o swobodnej dzialalnosci gospodarczej (« ustawa Wilczka ») zostala wprowadzona u schylku PRL-u, a NIE przez SS_olidaruchow.
5. Urynkowienie cen zywnosci
Coś trzeba było robić dla ratowania stołków, ale było juz za późno. Przepaść miedzy Zachodem i sowieckim ciemnogrodem sięgnęła punktu krytycznego.
Wszystkie te punkty to stek bzdur, choćby o fachowcach od gospodarki, szkoda się do tego odnosic. Fobiak z łaski swojej skoncz wreszcie pierd*lić.
ja jeczcze nie zaczalem, czy ty nie widzisz, ze tam sa cytaty, czyli nie jestem autorem
ale jesli chcesz moje zdanie na ten temat, to moge tobie smialo napisac, ze polacy nie byli nigdy w historii polski tak zjednoczeni jak za czasow prl, w zasadzie jednosc narodu jest najwazniejsza i solidarnosc jest winna naszej obecnej sytuacji czyli cofniecie sie do lat miedzywojennych
Dopisane 31.05.2014r. o godz. 15:40:
jeszcze*
nie zapominaj, ze po wojnie powstawalo calkiem nowe panstwo, nie bylo fachowcow tak samo jak i 3 rp ich nie ma do dzisiaj.
po 45-tym kraj lezal w gruzach i z lasu tego gruzu nam dowozili, ponoc jacys podziemni robotnicy. to, ze wiekszosc polakow chciala budowac plr, nie da sie zaprzeczyc, poswiecali sie, odkladali od ust po to aby ich dziec mialy lepiej a ich dzieci wszystko rozpie...ly a zaczely roz....c jeszcz na oczach rodzicow czyli od 1980 roku
mielismy dosc fabryk i miejsc pracy mielismy wlasny chleb i wlasna wode, jak widzisz, solidarnosci zachcialo sie jakichs kartek