~majętny Stef napisał(a): Bolec z grupą redaktorów to geniusze. Brzydka reklama zniechęca do kupna usługi lub towaru?
Oczywiście do kupna usługi zniechęca jej cena lub jakość usługi lub towaru a nie brzydka reklama.
~bam napisał(a): Co za dno...
hahahah
Chyba za banery reklamujące dany sklep odpowiada właśnie ten sklep ?!
Jeśli ja bym miał na oknie u siebie reklamę jakiejś firmy i byłaby ona oberwana, brzydka, to nie jest to wina gminy i władz, że jest oberwana i brzydka, tylko moja, bo nie chce mi się o nią zadbać albo wymienić!
jegomosc napisał(a):~bam napisał(a): Co za dno...
hahahah
Chyba za banery reklamujące dany sklep odpowiada właśnie ten sklep ?!
Jeśli ja bym miał na oknie u siebie reklamę jakiejś firmy i byłaby ona oberwana, brzydka, to nie jest to wina gminy i władz, że jest oberwana i brzydka, tylko moja, bo nie chce mi się o nią zadbać albo wymienić!
Ale zdaniem gminy jest dbanie o to, żeby w gminie było ładnie, był porządek i było bezpiecznie. Chodnik przed twoim domem też jest niby twoją sprawą, ale dostaniesz mandat jeśli będzie nieodśnieżony. Słyszałeś o tzw. "ochronie krajobrazu"?
Tu nie chodzi o winę (bo oczywiście banery są własnością firm i to one za nie odpowiadają) tylko o poczucie odpowiedzialności za to, jak wygląda miasto. O jego estetykę. Zobacz sobie dla porównania jak wyglądają małe miasteczka w wielu innych krajach - tam, gdzie dba się o porządek.
A widziałeś inne RZETELNE portale i jak tam wyglądają artykuły, zdjęcia, czy wywiady ?
To jest Polska, a nie Niemcy.
Zdjęcie ostatnie przedstawia sklep. Na nim napis "Delikatesy", a nad napisem reklama Żywiec. Za tą reklamę odpowiada ten sklep, a nie władze lokalne. Porównanie z chodnkiem wogóle nieadekwatne.