~ napisał(a): ~ napisał(a): A ja się nie będę pakował i wyjeżdżał za granicę, bo nie po to mój dziadek walczył o Polskę!!! Teraz ja, uczestnicząc w wyborach zawalczę o lepszą gminę i lepsze jutro dla mojej wsi. Jestem mieszkańcem wsi Parzyce, pan burmistrz najpierw zamknął nam szkołę, później ją sprzedał obiecując na to konto wybudowanie nowej świetlicy, i buduje - tylko że w Gierałtowie salę gimnastyczną!!!! i to jeszcze przy poparciu radnego naszej wsi !!!! Do cholery jasnej nie za dużo tych inwestycji w jednej wiosce ?!!! Z tego co słyszałem to przy boisku mają być postawione kontenery - he,he !!! Za szkołę - kontenery!!! Dobre!!! Wy wstydu nie macie!!! Panie Kata wygraj pan wybory, zaprowadź normalność i porządek !!! Aha, panie radny B.K, mam nadzieję, że pan nie startuje, że da pan szansę młodszej i bardziej zaradnej - pani Sylwii S. którą popieram nie tylko ja !!!
Czyżby w Parzycach ludziom otwierały się oczy ?
No to kilka słów przypomnienia: o sprzedaży szkoły w Parzycach zdecydowała rada sołecka i radny, sprzedana została za 130tys., a można ją było sprzedać za dwa razy tyle.
W sprawie przypomnienia:
O sprzedaży budynku po szkole i przyległych gruntach NIE zdecydowała ani rada sołecka, ani radny tylko mieszkańcy Parzyc na zebraniu wiejskim.
Faktem jest , że kwota za jaką BURMISTRZ sprzedał tą nieruchomość jest rażąco niska, ale był to chyba 4 przetarg i chętnych jakoś nie było !
Mieszkańcy wyrazili chęć sprzedaży, bo pan burmistrz na tym samym zebraniu obiecał im wybudowanie w zamian Swietlicy wiejskiej z zapleczem kuchennym i szatnią dla piłkarzy z Parzyc.
I tutaj otwierają się oczy!!! Zamiast świetlicy - kontenery :) ! Mieszkańcy przypominają sobie, że burmistrz kiedyś też obiecywał w/w szkoły nie likwidować, a tutaj już jest sprzedana!!! Kasa poszła na dzbanek w rynku, bo to posłuży rozwojowi wsi, mieszkańcy mogą się integrować, fajne miejsce na spotkania tzw - biesiadne. Dziękujemy Panie Burmistrzu i panu i pana radzie, że tak o nas w tej kończącej się kadencji pamiętaliście. Serdeczne pozdrowienia i NIE do zobaczenia!!!