~Damian Bartis niezalogowany
23 października 2014r. o 13:04
Nie o taką Polskę walczyłem : I ja zaangażowałem się w przemiany Sierpnia 1980, a potem dalej. W stanie wojennym ryzykowałem swoją wolnością, bywałem zatrzymywany przez milicję, aresztowany, robiono mi rewizję w domu i w pracy. A dzisiaj? Mam pracę, bo sobie radzę. Ale ani nie jestem zadowlony z tego, co wspólnie z innymi wywalczyłem dla Polaków, ani nie potrafię opanować w sobie złości, kiedy widzę tych wszystkichch PO-wców, PiS-owców, PSL-owców, SLD-owców i innych baranów, jak na moich plecach robią kariery polityczne, żrą w restauracjach obiady po kilka tysięcy złotych jeden, siedzą w sejmie, senacie, spółkach, firmach dawniej państwowych, a dzisiaj prywatnych. Będących często ich własnością. Nie o taką Polskę walczyłem. Niestety Wałęsa i jego wizja Polski zwyciężył. Bo to jest Polska cwaniaków, którzy na plecach innych wznoszą się na wysokość bohaterów. Za miesiąc wybory samorządowe. I znowu słucham i patrzę, jak ludzie bez honoru obiecują, rozdają, ułatwiają..... tylko że dawno nie pamiętają, że nie było by to możliwe bez setek i tysięcy takich, jak ja, którzy wywalczyli im możliwość obiecywania, rozdawania, ułatwiania.... Bo to tylko ich Polska. Polska obłudy i zakłamania. Nas, którzyśmy wtedy, 30 lat temu nadstawiali pleców pod pałki milicyjne i ryzykowali wolnością i życiem dawno nikt w tym kraju nie pamięta i nie słucha. Taki kraj.