Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czy Piotr Roman NIENAWIDZI ludzi?

211
skorn
12 listopada 2014r. o 22:45
Czemu Nowak junior się nie wypowiada?

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
12 listopada 2014r. o 22:45
a ja chociaż nie przepadam za Panem Nowakiem zgadzam się z nim w kilku kwestiach...
chociaż odnoszę wrażenie że i on chce przy okazji ''coś ugrać'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
12931
#BogdanNowak nieaktywny
12 listopada 2014r. o 23:10
~virgo napisał(a):
BogdanNowak napisał(a): (...)Nie głosujcie na tych oszustów politycznych , którzy dzisiaj ubieraja sie w ciuszki "bezpartyjnych"uprawiają w mieście ostracyzm i nepotyzm, zmieniają się jak chorągiewki na wietrze i za nasze pieniądze fundują sobie kilkunastoletnie nabijanie porfelów. Od początku swojej kadencji bez żadnego wstydu Prezydent zgarnia naszemu miastu kasę podobną do tej samej co Prezydent Warszawy czy Wrocławia chociaż należy mu sie pensja burmistrza w 36 000 miasteczku. Rozbuchane towarzystwo salonowe za pieniądze podatników.(...)

Szanowny Panie , dziwi mnie ,że zaczyna Pan(człowiek prowadzący działalność gospodarczą) swój post od wysokości poborów urzędników w mieście. Czy to Pana boli? Gdyby Pan został prezydentem miasta , obniżyłby Pan sobie wynagrodzenie ? Proszę zwrócić uwagę - żaden z kandydatów nie napomknął nawet ,że jego prezydenckie pobory będą niższe niż obecnego prezydenta miasta. Mówi to samo za siebie :D Wie Pan również - jako prowadzący działalność gospodarczą - że istnieją w Polsce zasady wynagradzania urzędników .Jeżeli pracodawca traktuje pracowników z szacunkiem , ceni ich fachowość , , nie daje im wynagrodzeń "śmieciowych"
Napisał Pan gdzieś , iż syn , kandydat bodajże na radnego , nie kandyduje ze względów finansowych (czy coś w tym stylu). Może w takiej sytuacji syn Pana zadeklarował przekazywanie comiesięcznej diety na potrzeby dajmy na to , Domu Dziecka ? Nie przeczytałam czegos takiego...Może przeoczyłam , toteż proszę wskazać gdzie taka treść została zamieszczona.
Jest Pan cenionym organizatorem i pomysłodawcą Gliniady. Świetna impreza promująca miasto nie tylko w kraju.
Myślę ,że powinien Pan skupić się na tym , co Panu najlepiej wychodzi. Nie warto siedzieć jednocześnie na dwóch czy więcej stołkach ( parafrazując powiedzenie).

Cztery lata temu, ja jako jedyny kandydat na Prezydenta Miasta mówiłem i pisałem w swoim programie wyborczym o bardzo znaczącej obniżce moich poborów w przypadku objęcia funkcji Prezydenta.
W Bolesławcu mamy jedne z największych podatków od nieruchomości dla tych co tworzą miejsca pracy i są płatnikami do budżetówki czyli PRZEDSIĘBIORCÓW.
Mam prawo żądać aby przy tak mocno zadłużonym budżecie naszego miasta Prezydent pokazał solidarność ze wszystkimi żyjącymi, pracującymi w Bolesławcu i zaoszczędził znaczne pieniądze chociażby nie mnożąc etaty dla ludzi ze swojego komitetu. Zorientowani wiedzą jakie horrendalne pieniądze kosztują nas te uznaniowe Rady nadzorcze, nagrody, premie, delegacje, dziwne wyjazdy i sztuczne stanowiska dla swoich. Rozbuchało nam się towarzystwo. Ale nie zastraszą nas ! swoim o...cyzmem, dyskredytowaniem, dyskryminacją podmiotów gospodarczych nie głaszczących obecnej "WŁADZY".

Dopisane 12.11.2014r. o godz. 23:10:

BogdanNowak napisał(a):
~virgo napisał(a):
BogdanNowak napisał(a): (...)Nie głosujcie na tych oszustów politycznych , którzy dzisiaj ubieraja sie w ciuszki "bezpartyjnych"uprawiają w mieście ostracyzm i nepotyzm, zmieniają się jak chorągiewki na wietrze i za nasze pieniądze fundują sobie kilkunastoletnie nabijanie porfelów. Od początku swojej kadencji bez żadnego wstydu Prezydent zgarnia naszemu miastu kasę podobną do tej samej co Prezydent Warszawy czy Wrocławia chociaż należy mu sie pensja burmistrza w 36 000 miasteczku. Rozbuchane towarzystwo salonowe za pieniądze podatników.(...)

Szanowny Panie , dziwi mnie ,że zaczyna Pan(człowiek prowadzący działalność gospodarczą) swój post od wysokości poborów urzędników w mieście. Czy to Pana boli? Gdyby Pan został prezydentem miasta , obniżyłby Pan sobie wynagrodzenie ? Proszę zwrócić uwagę - żaden z kandydatów nie napomknął nawet ,że jego prezydenckie pobory będą niższe niż obecnego prezydenta miasta. Mówi to samo za siebie :D Wie Pan również - jako prowadzący działalność gospodarczą - że istnieją w Polsce zasady wynagradzania urzędników .Jeżeli pracodawca traktuje pracowników z szacunkiem , ceni ich fachowość , , nie daje im wynagrodzeń "śmieciowych"
Napisał Pan gdzieś , iż syn , kandydat bodajże na radnego , nie kandyduje ze względów finansowych (czy coś w tym stylu). Może w takiej sytuacji syn Pana zadeklarował przekazywanie comiesięcznej diety na potrzeby dajmy na to , Domu Dziecka ? Nie przeczytałam czegos takiego...Może przeoczyłam , toteż proszę wskazać gdzie taka treść została zamieszczona.
Jest Pan cenionym organizatorem i pomysłodawcą Gliniady. Świetna impreza promująca miasto nie tylko w kraju.
Myślę ,że powinien Pan skupić się na tym , co Panu najlepiej wychodzi. Nie warto siedzieć jednocześnie na dwóch czy więcej stołkach ( parafrazując powiedzenie).

Cztery lata temu, ja jako jedyny kandydat na Prezydenta Miasta mówiłem i pisałem w swoim programie wyborczym o bardzo znaczącej obniżce moich poborów w przypadku objęcia funkcji Prezydenta.
W Bolesławcu mamy jedne z największych podatków od nieruchomości dla tych co tworzą miejsca pracy i są płatnikami do budżetówki czyli PRZEDSIĘBIORCÓW.
Mam prawo żądać aby przy tak mocno zadłużonym budżecie naszego miasta Prezydent pokazał solidarność ze wszystkimi żyjącymi, pracującymi w Bolesławcu i zaoszczędził znaczne pieniądze chociażby nie mnożąc etaty dla ludzi ze swojego komitetu. Zorientowani wiedzą jakie horrendalne pieniądze kosztują nas te uznaniowe Rady nadzorcze, nagrody, premie, delegacje, dziwne wyjazdy i sztuczne stanowiska dla swoich. Rozbuchało nam się towarzystwo. Ale nie zastraszą nas ! swoim okupczycyzmem, dyskredytowaniem, dyskryminacją podmiotów gospodarczych nie głaszczących obecnej "WŁADZY".

Oczywiście proszę mi podać nazwisko moderatora bo to co napisał jest oszczerstwem . Brzydkich słow to używa Radna Babijczuk . Jeżeli były dosadne to napewno nie brzydkie. Proszę własciciela Portalu o zwrócenie uwagi kto to zrobił.

Zastosowana autokorekta

~virgo niezalogowany
12 listopada 2014r. o 23:19
BogdanNowak napisał(a): (...)Mam prawo żądać aby przy tak mocno zadłużonym budżecie naszego miasta Prezydent pokazał solidarność ze wszystkimi żyjącymi, pracującymi w Bolesławcu i zaoszczędził znaczne pieniądze chociażby nie mnożąc etaty dla ludzi ze swojego komitetu. Zorientowani wiedzą j

Miło mi ,ze miał Pan czas , by odnieść się do mojego komentarza.Dziekuję :D Przytoczył Pan wspomnienie poprzednich wyborów , i Panską deklarację o obniżeniu uposażeniu prezydenta , w przypadku wygranej..To już przeszłość. Nie możemy do tego ( akurat w tym przypadku) odwoływać się.
Co do żądań - wszyscy mamy prawo żądać. Jednakże akurat Pan ( przedsiebiorca) , doskonale wie, że bilans zawiera stronę aktywów i pasywów. Żeby wszystko zagrało ( jak w piosence " bilans musi wyjść na zero" :D ), nie można bezustannie realizować żądania poprzez obniżanie wszystkiego .Tak się nie da , i chyba nie trzeba Panu tego tłumaczyć.
Pozdrawiam Pana .
~ niezalogowany
13 listopada 2014r. o 7:22
Pana Wiecznego Niedoszłego Kandydata wyborcy już docenili i już mu dziękowano bardzo wyraźnie, ale jak widać - mało :D
Więc jeszcze raz - do niewidzenia! ;)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
13 listopada 2014r. o 7:28
~ napisał(a): Pana Wiecznego Niedoszłego Kandydata wyborcy już docenili i już mu dziękowano bardzo wyraźnie, ale jak widać - mało :D

Kolega to chyba z Ratusza :D

Do niewidzenia i miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Krystyna niezalogowany
13 listopada 2014r. o 11:18
~ napisał(a): Pana Wiecznego Niedoszłego Kandydata wyborcy już docenili i już mu dziękowano bardzo wyraźnie, ale jak widać - mało :D

Osoba, która to napisała jest z pewnością z grupy trzymającej władzę lub bardzo mocno od niej uzależniona. Bogusław Nowak był Radnym Rady Miasta, był na drugim miejscu za obecnie panującym, czyli ma swoich zwolenników. Ale nie ma takich narzędzi jak ratuszowy kandydat. Jest natomiast człowiekiem, któremu dobro naszego miasta leży na sercu.
Innych pobudek nie zauważam. Gdyby w Radzie Miasta zasiadali ludzie pokroju Nowaka,
to wtedy wszechwładny i jego świta nie mogliby się tak panoszyć.
12931
#BogdanNowak nieaktywny
13 listopada 2014r. o 11:18
BogdanNowak napisał(a):
&app=desktop

Prędzej czy później o maherskiej polityce Romana społeczeństwo się dowie to tylko kwestia czasu i odważnych Radnych. W miasto poszła informacja o tym jak to nasz "biedny" Burmistrz z prezydencką pensją podał do sądu w trybie wyborczym swojego kontrkandydata Piotra Żaka. Dzisiaj rano pełnomocnik Piotra Romana Pan Weigt musiał wycofać ten podchwytliwy myk wyborczy, wycofał szybko i musi zapłacić wszystkie koszta sądowe. Informacja w miasto jednak poszła: "wie Pan Prezydent podał do sądu Piotra Żaka" czyli go oczernił i za to powinien przepraszać wszędzie gdzie się da ten nasz nadworny oszczerca. Szkoda, że nikt z kontrkandydatów Romana nie podał właśnie jego do sądu za to iż na 2 tygodnie przed wyborami rzucił najwiekszą kiełbasę wyborczą, żeby omamić swoich wyborców : Ustawienie stawki ZEROWEJ dla podatku od nieruchomości dla mieszkańców miasta. Jeden z kontrkandydatów Romana powinien natychmiast podać Prezydenta do sądu w trybie wyborczym za szerzenie kłamstwa i oszustwo polityczne do celów wyborczych. Zamieszczenie na banerach UM informacji, że " Mieszkańcy Bolesławca nie płacą podatku od nieruchomości" jest bezczelnym kłamstwem i propagandą wyborczą. Uchwała, którą uchwaliła RM ma wejść w życie JEŻELI WEJDZIE! dopiero od 1 stycznia 2015 roku.

Co o tym sądzą kandydaci:

Maciej Małkowski
Piotr Żak
Przemysław Moszczyński

Z poważaniem dla myślących uczciwie wyborców. BN
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza