~mama napisał(a): Zastanawiamy się z mężem nad posłaniem syna do Oxpressu. Czy ktoś z Was ma dziecko w tej szkole, co sądzicie o niej? Słyszeliśmy i dobre i złe opinie.
Jak to o szkole. Ale trochę faktów. Zapisałem tam swoją 6 letnią córkę. Lekcje i zajęcia są ok. Córka nie jest przemęczona, choć po niespełna 4 miesiącach umie już czytać i pisać proste zdania, dodawać do 10 i itp. Bawi się językiem angielskim. Usamodzielniła się. Za 380 zł mam 5 angielskich w tygodniu dwa baseny dwa wf-y i kółka zainteresowań do wyboru. Pamiętam czasy (nie tak dawne) jak za przedszkole miejskie płaciłem 500 zł. Nauczyciele się nie zmieniają jak rękawiczki a jedynie do czego mam zastrzeżenia to do tego, że nikt nie pilnuje dzieci podczas obiadu i jak to z niejadkami jest problem. W klasie jest 16 osób (nie 30). Pani ma czas żeby dopilonować każde dziecko. Mała grupa dzieci zżyła się szybko. Dużo nauki przez zabawę. Córcia nie zgłasza większych problemów i do szkoły chodzi chętnie. Nie odniosłem wrażenia, że rodzic ma zawsze racje - słuchanie rodziców to co innego. Nie chcę robić przesadnej reklamy ale dzieciaki są normalne (nie ma dzieci milionerów). Tak więc jest ok.