Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Odchodzi era pracodawcy
~Panna na tyldzie niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 0:02
PanM napisał(a): ...
Wywyższanie się państwa ponad obywatela to domena głębokiej komuny. ...
[/c1]

Przemo :) , bardzo Cię proszę , przestań pier. dolić Paligłupotowe dyrdymały. Przecież Mądrym Człowiekiem, jesteś. Byle szczyl nie odważył by się na konkurowanie z hienami pokroju Kordka , tudzież Dwuimiennego . Ty dałeś radę :) Ale proszę Cię , przestań pier ... dolić.

Prawdziwy komunizm , to absolutna równość Obywateli wobec Państwa ( tworzonego przez Obywateli ), współobywateli , prawa , pragnień , obowiązków i spełnienia marzeń. Jakie moje marzenia chciałbyś spełnić ? :)

Przemo , proszę Cię :) , wiem , że brylujesz w fantasmagorii wolnego rynku . Proszę Cię ... jeszcze raz ... STO/STS :)

Dobranoc :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~chamska panna niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 0:08
Te , Techniczny , coś się mnie pokiełbasiło , ruchy chłopcze :* :D

Dobrej nocy Wam życzę :)
~ niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 0:18
~chamska panna napisał(a): Te , Techniczny , coś się mnie pokiełbasiło , ruchy chłopcze :* :D

Dobrej nocy Wam życzę :)

hah... nie wiem dlaczegp przeczytałem rudy chłopcze :D Coś w tym musi być :D
~ niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 1:10
~majętny Stef napisał(a): Piętnaście lat temu nie było milionów i maluchów też już prawie nie było.
Ile zarabialiscie 15 lat temu PLN?
Odnowiony chodnik i elewacja w Rynku to nie jest rozwój, no chyba że remont mieszkania raz na 20 lat traktujecie jak rozwój społeczny, duchowy i mentalny :)

W 1999 roku za średnią pensję (~1800zł) można było kupić ~200 litrów benzyny (95).

W grudniu 2014 średnie wynagrodzenie będzie ~4000zł (brutt) benzyna po ~4,6 czyli można kupić ~620 litrów.

Dolar USD 99r. - 4,14,
2014 - 3,54

itd.
~Iza niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 5:48
~majętny Stef napisał(a): ...
Ktoś tu się machnął i zamiast napisać że pracodawcy będą teraz bić pracowników to napisali że będą się bić o pracowników.
...

A dlaczego? W zasadzie świadczenie pracy jest usługą i działają tu prawa popytu i podaży. Jeżeli będzie brakować pracowników, cena ich pracy wzrośnie, a negocjacja zarobków będzie zupełnie inaczej przebiegać.

Miłego :)
~xxx niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 6:31
W 1999 na budowie zarabiałem jakieś 1500 zł. Po przepracowaniu 300 godzin w miesiącu... Teraz jakieś 4000 zł przy takiej samej ilości godzin.
2900
#falco nieaktywny
31 grudnia 2014r. o 6:48
''kiedy będzie brakować pracowników''

czy nie pisałem niejednokrotnie że zamiast narzekać na zbyt niskie zarobki ,załogi tego czy innego zakładu powinny się skrzyknąć i dwa ,trzy a jeśli będzie potrzeba cztery dni nie przystąpić do pracy?
czego się boicie?...że wszystkich zwolnią?
nie zrobią tego z jednej przyczyny min.
nie jest to takie ''pstryknięcie palcem'' i już się ma nowego,ogarniętego w temacie szwacza skór czy jakiegoś montera...
kilka dni postoju dla przykładowego Badera to straty w produkcji spotęgowane karami umownymi ... to jedyny sposób na walkę o godziwe stawki i szacunek pracodawcy a nie biadolenie że mało sieę zarabia,nie dostaje się przysłowiowego ''karpiowego'' czy talonów :D
sami pozwalacie kopać się dupsko albo ...szarpać za włosy :D
sprawa ucichła,prezesik ma się niezle, przecina kolejne wstęgi i tylko czekać na kolejny incydent-wszak już wie że może liczyć na bezkarność...hehehe
pieprzenie ''ratuszowych'' tak szybko podłapane przez redakcję w jakim to ''eldorado przemysłowym'' żyjemy,pracujemy , ma się nijak do rzeczywistości i budzi tylko śmiech :D
przypomina to jak ulał, propagandę sukcesu rodem z PRL-u którym to tak się niektórzy brzydzą :D

problem jest tylko jeden...ja go znam,Wy go znacie ;) tylko boicie się głośno o tym powiedzieć :D
a to jest ''wodą na młyn'' tzw ''pracodawcom '' ;)

a teraz do roboty ;) zarobić na ''szampana'' z Biedronki rocznik 2014 ;)

Dopisane 31.12.2014r. o godz. 06:48:

~xxx napisał(a): W 1999 na budowie zarabiałem jakieś 1500 zł. Po przepracowaniu 300 godzin w miesiącu... Teraz jakieś 4000 zł przy takiej samej ilości godzin.

300 godzin ?...spałeś w domu czy na budowie? ;)
przypominasz mi tym wpisem Pstrowskiego ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
11445
PanM
31 grudnia 2014r. o 7:54
~Panna na tyldzie napisał(a):
PanM napisał(a): ...
Wywyższanie się państwa ponad obywatela to domena głębokiej komuny. ...
[/c1]

Przemo :) , bardzo Cię proszę , przestań pier. dolić Paligłupotowe dyrdymały. Przecież Mądrym Człowiekiem, jesteś. Byle szczyl nie odważył by się na konkurowanie z hienami pokroju Kordka , tudzież Dwuimiennego . Ty dałeś radę :) Ale proszę Cię , przestań pier ... dolić.

Prawdziwy komunizm , to absolutna równość Obywateli wobec Państwa ( tworzonego przez Obywateli ), współobywateli , prawa , pragnień , obowiązków i spełnienia marzeń. Jakie moje marzenia chciałbyś spełnić ? :)

Przemo , proszę Cię :) , wiem , że brylujesz w fantasmagorii wolnego rynku . Proszę Cię ... jeszcze raz ... STO/STS :)

Dobranoc :)

Piotrze ogarnij się .Skoro było tak dobrze to dlaczego było tak źle .Dlaczego na całym świecie to nie działa ?
Dlatego że jest zbyt swielu żeby braĆ a zbyt niewielu żeby pracować.
Urzędnicy potrafią tylko ustanowić sobie prawa pod siebie.
Nie chcą lub nie potrafią nawet uchwalić sensownego prawa regulującego stosunki pomiędzy pracownikiem , pracodawcom i państwem.

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/finanse/piec-miliardow-na-trzynastki-dla-urzednikow/9w1rc

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza