Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bogiem genderyzmu jest seks
13021
eto
17 stycznia 2015r. o 23:13
"A w rzeczywistości człowiek to jest połączenie anioła i zwierzęcia. Człowiek ma duszę anioła, a ciało zwierzęcia. Chodzi przecież oto, aby anioł kierował zwierzęciem - dodaje"

Muszę więcej poczytać na temat Gender, bo szum robią, a ja nie widzę to żadnego problemu.
Jest 21 wiek, ludzie oczytani, światli i chyba sami umieją odróżnić co jest dobre a co złe?
Więc w czy problem?
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
9176
kc
17 stycznia 2015r. o 23:26
~Ateista napisał(a): Ale po co ateiście zbawienie ?

Należy wziąć pod uwagę to, że był to wykład księdza katolickiego, który wierzy w to, że zbawienie jest potrzebne każdemu człowiekowi.

Dla ateisty, to co mówi ten pan, nie ma żadnego znaczenia.
2900
#falco nieaktywny
17 stycznia 2015r. o 23:41
kc napisał(a): Pan Kazimierz poszedł na wykład, nie zrozumiał tego co usłyszał, pan falco to skomentował i wyszedł stek bzdur : ). Gratuluję : ).

:) ależ ja nie byłem na tym ''wykładzie'' a odnoszę się
tylko do tego co napisane w artykule przez kogoś kto tam ponoć był..

są tam przecież przytaczane słowa pana Oko i właśnie do nich się odnoszę...

na sąsiedni portal od lat nie wchodzę chociaż teraz po tym co przeczytałem , jutro to zrobię ...tylko dla pewnych porównań :)

Zmoderowano 18.01.2015 godz.17:22 - powód: zbędne cytowanie (moderator)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
17 stycznia 2015r. o 23:54
~ napisał(a): Nieświadomie w pierwszej części zdania zacytowałeś księdza profesora! Gdybyś był na wykładzie, może nawet ty byś coś zrozumiał i czegoś się dowiedział

Dlaczego uważasz, że piszący zacytował nieświadomie księdza?O mój stan wiedzy na temat gender nie martw się.Nie muszę uczestnikiem wykładów księdza profesora, aby "coś" zrozumieć i czegoś się dowiedzieć na temat gender :)

~ niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 0:01
kc napisał(a): Należy wziąć pod uwagę to, że był to wykład księdza katolickiego, który wierzy w to, że zbawienie jest potrzebne każdemu człowiekowi.

Dla ateisty, to co mówi ten pan, nie ma żadnego znaczenia.

Nie jest ważne czy ty wierzysz w piekło.
Ważniejsze, że piekło wierzy w Ciebie!
Wszyscy ci wielcy ateiści i ateizatorzy Polski: Miłosz, Jaruzelski, Oleksy i liczni inni przed śmiercią żebrali o spowiedź i o wybaczenie!
Po co im zbawienie?

2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2015r. o 9:21
'' Wierzący jest dobry, a ateista zły, wiadomo kto jest ofiarą, a kto katem. I jeśli komuś podoba się ten czarno-biały, bezrefleksyjny opis otaczającej go rzeczywistości, to na pewno wykładem był zachwycony.

Gorzej z tymi, którzy myślą samodzielnie. Bo jak zgodzić się z kimś, kto mówi: „Nie czytajcie nic o dżender, nie warto. Ja się dla was poświęcę, przeczytam i powiem wam, o co tam chodzi”? ''

skopiowane z...
wydaje mi się że słowa krytyki podobne do słów B.Info ;)

Dopisane 18.01.2015r. o godz. 09:17:

...''według jego słów każdy, kto będzie przekonany o słusznosci swoich wyborów, zostanie nagrodzony.''

czyli ja też ? zresztą nie o mnie tu chodzi bo mnie osobiście do niczego to nie jest potrzebne...
ale jeśli ''każdy'' to każdy ;)
jak to się ma do wcześniej wymienionego Stalina ,Hitlera?
ok. zaraz mi zarzucicie żenadinterpretuję
więc jak to ma się do rozwódek ,rozwodników, czy tez gejów czy homoseksualistów?...przecież oni wszyscy dokonując wyborów są przekonani o ich słuszności...
mnie również nic do tego ale KK już tak a pan Oko?...albo chce wzbudzić świadomie kontrowersje albo po prostu sam się wpędził nieopatrznie w ''kozi róg'' ;)
czy ten gość naprawdę myśli że ludzie nic nie wiedzą o tym czym jest gender? czy liczy na to że te jego wywody trafią do wszystkich?...otóż nie :)
trafi to tylko do ludzi niedoinformowanych lub zindoktrynowanych ;)
pan Oko jakby nie dostrzega że to nie czasy średniowiecza gdy jemu podobni wpajali ludziom że ziemia jest płaska a za horyzontem jest już tylko piekło :D dzisiaj wychodząc na jakąś mównicę i głosząc te swoje ''ideologie'' w niczym się nie różni od propagandzistów PZPR również przekonanych o słuszności swoich tez... ;)

Dopisane 18.01.2015r. o godz. 09:21:

...''kwestia zbawienia, to jest kwestia wierności swoim przekonaniom...”

kc-czy teraz też muszę ''polemizować ''?
:)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~jula niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 9:25
Falco. a prof. Sroda ktora boi sie dyskusji akademickiej, tez wg ciebie nie ma wiedzy i jest niedoinformowana? Boi sie bo nie ma argumentow. Nie ma ich bo wie zw to co mowi ks. Oko jest logiczne. Podczas wykladu zagorzali genderysci siedzieli jak myszki pod miotlą, a przeciez tacy swiatli i ksztalceni.
~ niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 9:27
falco napisał(a): w niczym się nie różni od propagandzistów PZPR również przekonanych o słuszności swoich tez...

Skrzywione dziecko munduru i PRL ma najwięcej do powiedzenia na temat, o którym niewiele wie. Nawet na wykładzie nie był. Komentarze do komentarzy tworzy zawzięcie. Weź daj se człowieku na wstrzymanie :|
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza