~ja napisał(a): W życiu nie czytałam takiego bełkotu jak te wywody fanatyka Oko.
~ napisał(a): Nie wiadomo - śmiać się czy płakać czytając komentarze.
Genderyści zostali na wykładzie zdruzgotani i nie potrafili jakkolwiek odnieść się do samego wykładu, nie byli w stanie wydusić z siebie żadnego pytania
Ayus napisał(a):~ napisał(a): Nie wiadomo - śmiać się czy płakać czytając komentarze.
Genderyści zostali na wykładzie zdruzgotani i nie potrafili jakkolwiek odnieść się do samego wykładu, nie byli w stanie wydusić z siebie żadnego pytania
Napisałaś/łeś (dlaczego nie nadajesz pseudonimu?) mądrze , zrozumiale...Tylko do ilu trafi ?
"Mądrość odeszła…
za nią życie
i sine wrony kraczą,
bo bal z Głupotą już się zaczął.
Gdzieś za Mądrością wyje życie,
lecz wy skowytu nie słyszycie,
bo na tym balu też tańczycie…"
falco napisał(a): jak to wytłumaczyć?
zbrodniarzowi może być wybaczone jeśli działa w imię słusznej sprawy
co jest tą ''słuszną sprawą''? czy mam rozumieć że katolik mordujący ateistę może mieć ''wybaczone'' lecz odwrotnie to już nie bardzo bo wg. słów pana Oko , ateista to ''kazirodca i homoseksualista'' czyli jest wcieleniem wszelkiego zła ...
Panie Oko
jak daleki jest pan od stwierdzenia że to ateiści są winni pedofilli w KK :D
kc napisał(a): Specjalnie dla Ciebie falco dwa cytaty, polemizuj : )
„Ateiści mogą być zbawieni, każdy może być zbawiony. Bóg chce zbawienia każdego człowieka, dlatego każdemu daje łaskę, szansę, jeżeli człowiek żyje zgodnie ze swoim sumieniem może się zbawić, może być świętym, także ateista, hinduista, izraelita, każdy, absolutnie każdy, jeżeli ktoś żyje uczciwie, pięknie....”
"„Tak więc ateiści mogą być wspaniali, święci , są wspaniali np. prof. Wolniewicz, mogą być lepsi od chrześcijan, np. jeżeli ksiądz, ja ,żyję niezgodnie z moim sumieniem, tracę łaskę, żyje w grzechu , to mogę być odrzucony przez Boga, ateista, izraelita, który żyje zgodnie ze swoim sumieniem może być zbawiony, kwestia zbawienia, to jest kwestia wierności swoim przekonaniom...”