~majętny Stef niezalogowany 24 stycznia 2015r. o 13:30
"Dzięki ludziom dobrej woli kilkaset osób zgromadziło się na niezwykłym, integracyjnym spotkaniu."
Rozumiem że człowiek dobrej woli to Darek i ksiądz.
Gdyby niepełnosprawni nie mieli głodowej rentki to myślę że by się sami zorganizowali i zintegrowali ale żyją pod panowaniem ludzi dobrej niewoli :)
Wymyślono kiedyś OFE i emeryci mieli leżeć pod palmami ale niestety nie wyszło dzięki ludziom dobrej niewoli i siedzą w domu.
Co prawda mogą sobie zorganizować ognisko ale potrzebują zgody ludzi dobrej woli i straży miejskiej.
Jak bym mógł coś doradzić, ale nie w kwestii czepiania się, bo spotkanie uważam za bardzo udane. Osoby, które miały za zadanie rozstawianie stołów - 1 metr miejsca pomiędzy stołami nie wystarcza na krzesła dla dwóch osób siedzących tyłem do siebie i na przejście kogokolwiek pomiędzy nimi - chyba było to widać, prawda ? Podczas mszy te osoby musiały wstawać i dość długo stać. Z drugiej strony - po bokach spokojnie można było dostawić po 1 stole do każdego rzędu. Byłoby zdecydowanie luźniej. Nawet dla zdrowych ciężko było przejść, a proszę sobie wyobrazić osoby niepełnosprawne - "zduszone śledzie". Poza tą drobną sprawą - dziękuję, jestem zadowolony :) Parę rzeczy bym zmienił w programie, ale organizacją zajęli się ludzie, którzy tak to ustalili i to oni decydują.
Ja musze przyznac ze w tym roku bylo to swietnie przygotowane,pomijajac to ze bylo troche ciasno miedzy stolami.Natomiast bardzo nie podobalo mi sie zachowanie niektorych osob ich pazernosc.Co gorsze i bulwersujace nie robia to osoby niepelnosprawne ale za zwyczaj ich pseldo opiekunowie .Szczegolnie chcialabym aby przeczytala to bardzo elegancko ubrana Pani z pierwszego rzedu po lewej stronie ,bezczelnie odwrocila sie do drugiego rzedu gdzie siedzieli niewidomi i niedowidzacy chwycila miske z cukierkami i wsypala do swojej pieknej duzej torebki ,w tym czasie czesc z nas poszla po paczki i nie stety chociaz wygladaly cukiereczki apetycznie nawet ich nie skosztowalismy.Brawo dla tej Pani bo na biedna nie wygladala.Teraz juz wiem do czego sluza te duze ,pakowne torebunie.
uwierzył bym w dobre intencje organizatora tego spotkania dla tych biednych ludzi gdy by nie ci dobrze opłacani pracownicy samorządowi i politycy, którzy są eksponowani przy tej okazji- wstyd.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.