Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

13054
#kajtek68 nieaktywny
18 czerwca 2015r. o 11:58
Trzymam się ojca założyciela ;)

To dlaczego nie masz dzieci, Piotrusiu Panie :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
18 czerwca 2015r. o 13:32
Proza w stylu kajtek68 vel hegemon :D

Hegemon, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

OK Adam, teraz o tym napisałeś. Wiem, że jest to bolesne przeżycie, jeżeli człowiek nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa i godnego życia swoim najbliższym. Takie jest życie, czy nam się to podoba czy nie. I nie ukrywam, że właśnie takiej pokory do życia nauczyłem się, między innymi, podczas praktyk w tym szpitalu.

adam.m, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

Hegemonie - nie denerwuj mnie, czytanie tych demagogii mnie rozwala. Nie chodzi mi o te prywatyzacje i inne takie. Chodzi mi o zachowanie lakarza, mam to napisać drukowanymi literami??Tak trudno to zrozumieć??

adam.m, 6 lat temu

straszne jest to wszystko, aż się odechciewa wszystkiego:( nie myślałem,że spotkam się z tak daleko posuniętą niemoralnością i kupczeniem ludzkim zdrowiem.

Hegemon, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

Strasznie się wstydzę. Podwójnej mentalności Adamie. Widzę, że strasznie "cierpisz", czytając Twoje posty w innym temacie, pisane w tym samym czasie.

adam.m, 6 lat temu

Wiesz co, nie mam zamiaru nawet z tobą rozmawiać, nie odpowiadaj na moje posty i nic do mnie nigdy nie pisz, jesli nie rozumiesz!!

Lolka, 6 lat temu

Hegemonie - takimi cynikami mogą być TYLKO lekarze (z Bolesławca) :-(.

Hegemon, 6 lat temu

Cieszę się, że to tylko ja niczego nie rozumiem. Możesz spać spokojnie. Ty wszystko rozumiesz :).

adam.m, 6 lat temu

Hegemonie- jak już będziesz przedmiotem, a nie człowiekiem, i jak będzies cierpiał, to ci powiem - nie dofinansowałeś mnie! i jak mebel możesz pokrywać się kurzem!wtedy dam ci wykład o reformie i nie docenianiu finansowym lekarzy!

Lolka, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

I proś Boga - Hegemon - żebym nigdy nie upodobniła się do tłumu, z którym spotykasz się na co dzień :-).

Hegemon, 6 lat temu Cytuj Zgłoś nadużycie

Adamie, chyba zapominasz o tym co sam napisałeś. To Ty użyłeś sformułowania "przedmiot" w stosunku do pacjenta. Przypominam: Adam. M. B-c. 2009-03-13, 23: 30. Hegemonie- jak już będziesz przedmiotem, a nie człowiekiem, i jak będzies cierpiał, to ci powiem - nie dofinansowałeś mnie! I jak mebel możesz pokrywać się kurzem! Wtedy dam ci wykład o reformie i nie docenianiu finansowym lekarzy!

adam.m, 6 lat temu Cytuj Zgłoś nadużycie

oj Hegemonie, nie znasz umiaru, teraz będziesz cytował posty - masz rację, napisałem,że jak będziesz przedmiotem......, bo dla ciebie pacjenci to przedmiot, ludzie to przedmioty i moralność to przedmiot. Dalej cytuj, czepiaj się, komentuj, proszę, czekam. Dowal mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2009-03-14, 00:22dowal , bo jestem tylko rodzina pacjenta chorego psychicznie, no na co czekasz!!!!

Lolka, 6 lat temu Cytuj Zgłoś nadużycie

I nie rżnij głupa, Hegemon, skoro byłeś w środku kukułczego gniazda :-(.

Adamie, nie podniecaj się. Ilość wykrzykników nie jest argumentem w dyskusji. Chcesz cytatów. Proszę bardzo: Hegemon. Bolesławiec. 2009-03-13, 23: 17. Strasznie się wstydzę. Podwójnej mentalności Adamie. Widzę, że strasznie "cierpisz", czytając Twoje posty w innym temacie, pisane w tym samym czasie. I Twoja interpretacja: Adam. M. B-c. 2009-03-14, 00: 15. Lolko - jeszcze ktoś insynuuje mi podwojną mentalność i znudzenie innymi tematami, co za bezczelność! Taka insynuacja, że z nudy piszę o własnych problemach i się uzewnętrzniam to jest poniżej pasa. Ciała niech mają, byleby tylko rozumieli- że inni mają duszę, a chora dusza niestety też jest bardzo nieszczęśliwa, o tym też nikt nie myśli. Dlatego Adamie, czasami warto zastanowić się nad tym, co już się napisało :).

Jesteś po prostu bezczelny! Wyciągaj ile wlezie te cytaty i ciesz się i najadaj satysfakcją z tego,że ktoś ma poważny problem, gdy twoim problemem jest cytat postów.2009-03-14, 00:33i nie widzę w tym nic co byłoby niewłaściwe Hegemonie, chyba że dasz mi wykładnię tego, gdzie popełniłem błąd. Zapominasz, że ja piszę tutaj o swoich prywatnych doświadczeniach a dla ciebie to widać zwykła rozrywka.

Lolka, już chyba pisałem na temat treści zawartych w prozie Ken'a Kesey'a? :).

Gość eQ5PKk, 6 lat temu Cytuj Zgłoś nadużycie

Hegemonie teraz to już przesadziłes! Czy Ty nie widzisz człowieku jak on cierpi, jak bardzo mu ciężko, choroba psychiczna najbliższego członka rodziny to nieustająca walka o jego życie, jeśli przebywa w domu, bo nastapiła chwilowa poprawa to trzeba taką osobą opiekować się dzień i noc, pilnować, żeby nie zrobiła sobie krzywdy. A Ty mu piszesz, żeby się nie podniecał? Brak mi słów. Zero wyobrazni i współczucia dla drugiego człowieka. Tobie Adasiu mogę powiedzieć tylko jedno, wszystkie Twoje smutki wyniosę za drzwi, wrócę ze słońcem :).

Oboje z Adamem jako filolodzy znamy dużo więcej przykładów literackich i wyluzuj, Hegemon, bo jesteśmy też rodziną pacjentów, a o lekarzach mamy jak najgorsze zdanie, choć każde z nas mówi w dwóch innych obcych językach, a wy, lekarze - macie do opanowania JEDEN ludzki organizm :-).

Odniosę się tylko do części dopisanej o godzinie 00: 33. Przeczytaj Adamie jeszcze raz moje wpisy do godziny 23: 00. Jeżeli uważasz, że to, o czym pisałem jest tylko "rozrywką" to oczywiście masz prawo do takiej opinii. A post z godziny 23: 17 odnosił się do Twojego "swobodnego" zainteresowania innym tematem na tym forum.

Hegemonie - człowiek interesuje się wieloma tematami, to,że coś mnie boli, nie znaczy,że nie mam już prawa jako człowiek czasem się uśmiechnąć. A właśnie tacy ludzie jak ty, mi ten uśmiech odbierają.

Adaś - przez takich jak Hegemon to można paranoi dostać! OLEWKA!

OLEWKA!!!!!!

W jaki sposób odbieram Ci uśmiech?

OLEWKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adamie, ile Ty masz lat?

~ niezalogowany
18 czerwca 2015r. o 13:45
Proza ;)

Hegemon, 6 lat temu

Trumf, Swój pierwszy post w dniu dzisiejszym napisałem o godz. 18: 14 i był on odpowiedzią na dywagacje Lorenzo napisane o godz. 12: 42 ( nie ukrywam, że gościu ma super pracę i o tej godzinie może buszować w sieci ). Potem znowu coś napisał i zaczął określać ludzi żmijami. Czy w dalszym ciągu, według Ciebie zapętlam się? :).

Gość AE7IkT, 6 lat temu

Hegemonie - owszem. Jacusiu - poziom to poziom, mój jest dla Ciebie nieosoiągalny ;).

Hegemon, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

Ok, Trumf :)
Z chęcią wysłucham Twojej ekspertyzy na temat mojego zapętlenia :)
Ale najpierw proszę o odpowiedź na natępujące pytania: - czy znasz osobiście osobę o nick'u " Jacek P. ", że piszesz do niej na forum " Jacusiu "? - jaką uwagę poświęcasz na to co piszesz, a jaką na to jak piszesz?

Gość AE7IkT, 6 lat temu

Hegemon - "skakanie do oczu" to tylko zwrot (w tym przypadku). Policz nicki wypowiadające się, podziel je przez tranwestytów (ewentalnie przez pinicznych "gości") a liczba będzie oscylować ok 5 :)
Proste :).

Hegemon, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

Jeżeli tak jest, to faktycznie szkoda mojego głosu na tym forum

Hegemon, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

Ponieważ emocje związane z felietonem już opadły, i mam nadzieję, również przypadkowe wpisy na forum, chciałbym się odnieść jego treści. Walka jest podstawą bytu człowieka. Bez walki nie ma rozwoju, postępu, poprawy, korzyści. Ale zdecydowanie opowiadam się za walką fair play, tak jak to opisuje autorka felietonu. Jeżeli ktoś chce walczyć, niech walczy otwarcie
~ niezalogowany
18 czerwca 2015r. o 13:55
Gość AN0s5c, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

Hegemon, jedno pytanie. Czy Ty sam rozumiesz to co piszesz, czy też masz z tym problemy? :).

Hegemon, 6 lat temu

Panie/Pani Ciekaw. Z niecierpliwością czekam na drugie pytanie :).

Hegemon, 6 lat temu

Jaga :)Badź tak uprzejma i nie sugeruj internautom, że wymieniamy jakiekolwiek myśli czy też prowadzimy polemikę :)Jeżeli jesteś nauczycielką ( a sugerują to wyjazdy z młodzieżą, orgie i ewentualna książka ) to nie zazdroszczę.P.S.Bez odbioru.Pozdrawiam

JAGA, 6 lat temu
Cytuj Zgłoś nadużycie

Hegemonie...problem polega na tym,ze niemozliwym jest prowadzic wymiany mysli...Wszak Ty nie masz pojecia o temacie..a za wszelka cene chcesz zabierac glos..a moj podwazyc...No coz...powiedzialam to juz niejednokrotnie..nie da sie polemizowac z kims kto ma tak ograniczone spojrzenie...to rozmowa z gluchym,slepym..i nie potrafiacym nawet sobie wyobrazic chocby SEXPARTY (12-14latkow)....ot i wszystko...NO ANSWER .... :D:D:D:D

~ niezalogowany
18 czerwca 2015r. o 14:00
Widzę że temat tej prozy jest szeroki........... :|
13054
#kajtek68 nieaktywny
18 czerwca 2015r. o 14:03
Dziękuję 78.8.231.*** :*

Nie wiedziałem, że mam na Bolec.Info taką sympatyczkę, która bez mrugnięcia okiem będzie cytowała moje wypowiedzi sprzed sześciu lat opublikowane u sąsiadów :*
Jutro się z nimi dogłębnie zapoznam/przypomnę :*

Nie zmienia to jednak istoty mojego pytania ;)

To dlaczego nie masz dzieci, Piotrusiu Panie :P
~ niezalogowany
18 czerwca 2015r. o 14:13
Hegemoniku Kajtusiu napisz sobie na czole to pytanie......... Żenada........ :|
13054
#kajtek68 nieaktywny
18 czerwca 2015r. o 14:28
Nie staję zbyt często przed lustrem, dlatego wolę je zapisać na kartce papieru ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza