~znawca napisał(a): ~ napisał(a): A ja proponuję Panów Policjantów jak zwykle nieomylnych wysłać na doszkolenie, bo autostrada a droga szybkiego ruchu to jest różnica :P ( kontrola auta Land Rover)
A ja proponuję zabrać ci uprawnienia do kierowania o ile takowe posiadasz i skierować na dodatkowe szkolenie. Znaki wskazują na to, że jest to jednak autostrada, droga "szybkiego ruchu" (czyt. ekspresowa) oznakowana jest inaczej (znak D7)... ale skąd ty masz to wiedzieć, przecież rowerem jeździmy na dowodzie :]
A ja zapewniam Ciebie że autostrada to NIE JEST!!! Na autostradzie prędkość dozwolona jest 140km/h, droga ekspresowa 120km/h Jadąc od Zgorzelca z prędkością 140 można jechać do węzła Krzyżowa i dopiero za Wrocławiem możemy sobie pozwolić na szybszą jazdę. I tylko dlatego znawco że na tym odcinku nie ma pasa awaryjnego, za dojazd do Wrocławia nie płacisz, ponieważ nie mogą pobierać opłat za drogi ekspresowe. To tak na chłopski rozum, Wikipedia Ci tego tak nie wytłumaczy. No ale skąd możesz to wiedzieć w gimnazjum jeszcze Ci nie jest to potrzebne :P