jegomosc napisał(a): O jakiej "geriatrii" mówicie? Bednarek to artysta będący na topie i propozycja typowo dla młodzieży (chociaż ja za nim nie przepadam). Farben Lehre to "punk rock" dla zbuntowanych nastolatków (chociaż na scenie istnieją od wieeelu lat, więc może i starszych słuchaczy uda im się przyciągnąć, choćby takich, którzy chcą sobie nieco powspominać).
Jak wyglądają Piersi bez Kukiza na koncertach nie mam pojęcia - kapela rok temu była bardzo popularna, ale od tej pory nie nagrała niczego ciekawego. Bałkanicy nie mogę już słuchać, totalnie mi się przejadła, ale nie zmienia to faktu, że ludzie to lubią. IMHO nie leży to stylistycznie daleko od DP.
ELO to klasyka - ale nie mam pojęcia jak obecny skład ma się do tego oryginalnego. W internecie można przycztać, że nijak... Nie jestem fanem takich "odgrzewanych kotletów" i zdecydowanie wolę oglądać na scenie artystów, którzy wciąż wydają. Może to właśnie uśmiech w stronę wspomnianych "seniorów" ale raczej nasze babcie nie słuchały ELO.
Co do disco polo, to akurat miłośnicy takiej muzyki nie mają chyba na co w Bolesławcu narzekać - dość regularnie w okolicznych tancbudach odbywają się koncerty ich idoli.
I tu się mylisz.Jestem BABCIĄ,która w końcówce lat 70-tych i dalej(tj.80-tych) słuchała ELEKTRYKÓW.Żaden" odgrzewany kotlet"po prostu należy mieć świadomość,że życie się zmienia,czasy też,a inni wokaliści idą własną drogą.Po prostu TAKIE JEST ŻYCIE.Nic nie stoi w miejscu,ale czy ty mnie w ty rozumiesz?Z racji wieku oraz doświadczenia wiem o czy piszę.Miłego dnia .