~henryk napisał(a):
dokładnie! jedziesz sobie miastem a tu pieszy sie wtraca niewiadomo skąd i hamujesz a spróbuj mu zwrócić uwagę to zacznie sie sapać, moim zdaniem tacy ludzie wogle nie powinni być wypuszczani na ulice
~swiadomykierowca napisał(a):~F/X napisał(a): Mam nadzieje że zgodnie z zapowiedziami tego rzecznika policji na wylotówkach z bolca bedzie ograniczenie do 70km/h. Na Kościuszki albo na IIAWP. Żywej duszy, szczere pole a ograniczenie do 50km/h po to aby policja mogła robic obławy, łapanki na kierowców.
A poza tym jak wszystkim pozabierają prawo jazdy to kto bedzie robił na te rzesze darmozjadów budżetowych. Jak mi zabiorą prawko zastawiając na mnie pułapkę gdzieś w lesie to zwijam działalność i idę na zasiłek i niech mnie darmozjady utrzymują.
Na Kościuszki masz działki, wjazdy i zjazdy do "strefy", Lukoila, IBFu i na przystanek. Dlatego tam jest 50, żeby Ci z podporządkowanej mogli spokojnie wjechać i wyjechać. Trochę myślenia i się dowiesz dlaczego w niektórych miejscach jest 50ka.
fobiak napisał(a):~henryk napisał(a):
dokładnie! jedziesz sobie miastem a tu pieszy sie wtraca niewiadomo skąd i hamujesz a spróbuj mu zwrócić uwagę to zacznie sie sapać, moim zdaniem tacy ludzie wogle nie powinni być wypuszczani na ulice
to po co jezdzisz miastem, jezdzij polami tam gdzie piesi tobie nie wyskocza znienacka.
miasto nalezy do pieszych od tysiecy lat. jesli uciulales na autko to zachowuj sie jak gosc a nie jak pan czyhajacy na pieszych. rycerze kiedys tez sie zbroili ale jak sie okazalo na dlugo ten zlom ich nie uchronil.
kary powinny byc wyzsze o 4 razy od miesiecznego zarobku kierowcy, ktory nie przepusci pieszego.
~max napisał(a): Ciesze się,ze mieszkam w NiemczechMy też się cieszymy :P