~wyborca , czas na decyzję . napisał(a): Ostatnio załatwiałem z córką dwie sprawy w Urzędzie Miasta. Ona składała podanie o dowód, ja o zmianę tablic rejestracyjnych. Pamiętam, jak 9 lat temu spędziłem pół dnia w kolejce w wydziale komunikacji. Idąc tym razem z góry uzbroiłem się w cierpliwość. Wykupiłem na dobry początek bilet w parkomacie na godzinę z myślą o przdłużeniu i jakie było moje rozczarowanie, kiedy obydwie sprawy załatwiliśmy w 15 minut. Jest z pewnością w Kraju jeszcze wiele rzeczy do poprawienia i usprawnienia, ale szlag mnie trafia, kiedy słyszę opinie dyżurnych, głównie pisich malkontentów, którym wszystko się nie podoba. Dla których w Polsce jest dramat, ruina i tragedia. Ludzie rozejrzyjcie się i przestańcie pieprzyć! A pomyślcie lepiej, co wy możecie dać Polsce, żeby żyło się nam lepiej. Ruszcie głowami, zakładajcie firmy i próbujcie działać, a nie jątrzyć i podburzać ludzi słabo rozgarniętych i leniwych, bo tym zawsze, nawet bez waszego pieregorólkowania i wszystko jedno, kto będzie rządził, będzie się wydawało, że są okradani, okaleczani przez los, a im się przecież wszystko należy.
No to faktycznie przeżyleś wielkie "rozczarowanie" !! :D
Dla mnie byłoby to miłe zaskoczenie.
Zastanów się nad właściwym znaczeniem słów zanim coś napiszesz.