Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W Bolesławcu brakuje ludzi do pracy
2900
#falco nieaktywny
9 sierpnia 2015r. o 21:22
ta ''większość'' to tylko kwestia czasu ...
a zbliża się już taki kiedy to wielu ludziom nie wystarczy ''od pierwszego ,do pierwszego''
wtedy zaroją się ulice kto wie czy nawet nie w takim ''grobowcu'' jak Bolesławiec...
co wtedy?...kto wie...
może właśnie Skorn wyjdzie na ulicę a ''naczelny prokurator'' :D
schowa się do ...no właśnie-gdzie? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
9 sierpnia 2015r. o 21:29
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~Majkel napisał(a): Jakie oferty pracy takie zainteresowanie.
Ludzie wolą przejechać te 100km do Berlina i robić za godziwe pieniądze niż dawać się wzbogacać ich kosztem obcemu kapitałowi.
NIECH WRESZCIE CO DO NIEKTÓRYCH DOTRZE ŻE NIE CHCEMY PRACOWAĆ ZA 1200 CZY 1300ZŁ

Do berlina jest około 250 km. Praca jest i można zarobić 3000 tylko że trzeba coś umieć a nie tylko narzekać. bez umiejętności niestety zostaje praca na taśmie za marne grosze . Więc najpierw naucz się pracować jeden z drugim a potem wymagaj. Młodzi nie dość że nic nie potrafią to nie chcą się uczyć nowych doświadczeń. Więc za co mają dostawać po 3000. Za to że są? Do roboty się weźcie bo bez pracy nic za darmo nie ma!!

Co,następna ćwierćinteligentka z PUP....
1.Do Berlina jest około 150km jak ktoś potrafi jeździć a nie buja się na około Niemiec.
2.W Berlinie nie ma pracy za 3000zł ,nikt by się nie podjął takiej pracy.
3.Stawki w berlinie są najniższe w Niemczech i wynoszą minimum około 8 euro za godzinę pracy,praca 5-6 dni w tygodniu po 8-9 godzin.W Polsce stawka 10zł za godzinę praca 7 dni w tygodniu w systemie 2-4 zmianowym po 8-12 godzin a czasami dłużej.
4.Pomyśl zanim napiszesz głupotę albo milcz.

Którędy jeździsz? bo mi wychodzi 230 km. Ale ja nie potrafię jeździć :>
2900
#falco nieaktywny
9 sierpnia 2015r. o 21:29
''Wybory zawsze były czasem obietnic. Niektóre zapewnienia były bardziej, drugie mniej realne. Wybory 2015 zapiszą się jednak w naszej historii jako szalony wyścig ku absolutnemu absurdowi
inShare16

Nie chodzi nawet o to, czy budżet Państwa to wytrzyma - bo wszyscy ekonomiści jednoznacznie wypowiedzieli się, że nie. Chodzi bardziej o mącenie ludziom w głowach, co w konsekwencji po wyborach przysporzy kłopotów każdemu rządowi, niezależnie czy to będzie Rząd PIS, PO, PO PIS, SLD, PSL itd.

Wszystkie partie od prawa do lewa obiecują zniesienie tzw. „umów śmieciowych” i wzrost wynagrodzeń. W pełni zgadzam się z wszystkimi, którzy uważają, że główną formą zatrudnienia powinna być umowa o pracę. Podpiszę się obiema rękoma również pod wzrostem wynagrodzeń. Jednak, żeby to osiągnąć konieczne jest opracowanie długofalowego planu obejmującego przynajmniej najbliższe pięć lat, tak by gospodarka mogła się do tych zmian przygotować.

Zacznijmy od ograniczenia umów cywilnoprawnych. Chcę przypomnieć, że ozusowanie umów zleceń spowodowało wzrost kosztów pracy w usługach o ok. 37 procent. Jeśli do tego dodamy ok. 5 proc. wzrost z tytułu wzrostu wynagrodzenia minimalnego, to w jednym roku ze względu tylko na wzrost kosztów pracy cena za usługi powinna wzrosnąć o ok 42 procent. W tym miejscu ciśnie się na usta jedno pytanie: który rynek na świecie jest w stanie wytrzymać taką podwyżkę? Odpowiedź jest jedna – żaden.''

:D

~gdzie ? do Falco niezalogowany
9 sierpnia 2015r. o 21:43
myslisz że kozak jesteś ?
Pytam się gdzie jest ta praca by złożyć CV ,a ty że klakier itd.
Czy czasem nie spacerujesz z takim zapchlonym kundlem w okolicach wiaduktu kozaku ?
2900
#falco nieaktywny
9 sierpnia 2015r. o 21:50
czy ja napisałem to do ciebie?...ja odpowiedziałem ogólnie a ty że tobie coś zaproponowałem?...błąd

mam psa a nawet dwa ale czy są zapchlone?...nie...
czy jestem ''kozak'' -raczej nie chociaż nie jest łatwo mnie przestraszyć...
:D

~ping-pong niezalogowany
9 sierpnia 2015r. o 21:56
widzę że bolecnautą udziela się upał.... jaki temat nie poruszyć to agresja i wyzwiska...dnooooooooooo.
~gdzie ? do Falco niezalogowany
9 sierpnia 2015r. o 21:58
falco napisał(a):
~gdzie ? napisał(a): to gdzie jest ta praca ?
Gdzie jutro mogę zanieść podanie i cv ?

gdzie?
Urząd Miasta na stanowisku ''klakier''
w CV napisz że masz mocne ręce i będziesz głośno ''przyklaskiwał''Dopisane 09.08.2015r. o godz. 20:28:
Pannazdzieckiem napisał(a): Oczywiście masz rację Papugo :)

z racji wrodzonej skromności -nie zaprzeczam :D

jak nadmieniłem powyżej w tym ''urzędzie '' nie zabraknie pracy a wręcz gotowi są utworzyć kilka nowych tego typu ''etatów''
muszą tylko trafić człowieka którym takie ''stanowisko '' będzie odpowiadać...
oni dobrze wiedzą że takich z ''miętkim kręgosłupem'' będzie coraz więcej bo ludzie stojący na granicy rozpaczy ,mając żonę ,dzieciaki a w ''perspektywie'' eksmisję i ''pusty gar'' zniży się do największych poświęceń lub ...bezeceństw ;)
powiedz mi Piotrze -czy to nie czas by zacząć ''palić komitety'' ;)

cytujesz mojego posta i kozaczysz a teraz chowasz głowę w pisek jak wysyraszony struś ?
~Tak z boku patrząc........... niezalogowany
9 sierpnia 2015r. o 22:04
falco napisał(a): ''

....Jednak, żeby to osiągnąć konieczne jest opracowanie długofalowego planu obejmującego przynajmniej najbliższe pięć lat, tak by gospodarka mogła się do tych zmian przygotować.....

To jest istota całego wywodu i wszystkich zmian, konsekwencja w czasie bez wylewania dziecka z kąpielą, które trwa od 1989r. ............a Niemiec jak machina krok po kroku coraz bliżej............:-) Ciekawe ile jeszcze zostało z tego Berlina........230 czy 150 km?:-)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.