Pannazdzieckiem napisał(a): Neoliberały wpadły na pomysł sieciowego ogrzewania , oczywiście sprywatyzowanego i stąd ta nagonka na nibyczyste powietrze. Ja też chcę świeżego powietrza ... bez chemitrali . Co2 to podstawa ekosystemu , gdyby go nie było , nie było by też tlenu , którym oddychamy.
Blackjack napisał(a): Moim zdaniem najpierw Straż Miejska powinna się zająć tymi co palą plastykami, śmieciami i innym g.....
emem napisał(a):
Blackjack napisał(a): Moim zdaniem najpierw Straż Miejska powinna się zająć tymi co palą plastykami, śmieciami i innym g.....
Powinna, ale sie tym nie zajmuje.
~I po co to? napisał(a): Wystarczy właśnie gdyby zajęto sie paleniem roznych smieci np. Plastików, ciuchow. Mam dosc nowy piec i pale wysokokalorycznym węglem wiec zagrożenie jest niby mniejsze. Bardziej chyba trują stare diesle.
Blackjack napisał(a): No to właśnie szykuje się wam super artykuł, "ludzie palą syfem a SM nie reaguje...."
Tak na serio to gdybyście poruszyli ten temat, przycisnęli do muru urzędników,
Zastosowana autokorekta
Pannazdzieckiem napisał(a): Pragnę Ci donieść Maniek , że poważna większość Ludzi pali drewnem z braku opodatkowanego węgla ... nie oponami , jak głoszą ścierwomedia :)
Pannazdzieckiem napisał(a): I pytanie dodatkowe Maniek :) Czy wiesz , co mówią statystyki odnośnie raka na przestrzeni ostatnich trzydziestu lat ? (...) Gdy pacholęciem byłem na tysiąc mieszkańców Kraju nad Wisłą , ledwie pięciu zapadało na mutację z czterdziestu dwóch milionów. Dzisiaj z populacji trzydziestu siedmiu , dwustu piędziesięciu na raka umiera.
emem napisał(a):
Powiedz to tym wszystkim, ktorzy choruja na astme lub inne choroby ukladu oddechowego albo maja nowotwory. Powiesz im prosto w oczy to, ze zachorowali m.in. przez to bo Ty masz gdzies co wrzucasz do pieca, czy wegiel czy stara opone z Twojej bryki?